شاغل بودن مادران به یک مسئله رایج تبدیل شده است که ممکن است دردسرهایی را برای بچه ها ایجاد کند. در شهرهای بزرگ تقریباً بسیاری از خانم‌های دارای فرزند در بیرون از خانه نیز کار می کنند. اشتغال یک مادر می تواند، مزایا و معایب مختلفی را به همراه داشته باشد. اما یکی از مهم ترین موضوعاتی که بایستی مورد بررسی قرار بگیرد، وضعیت فرزند او است.

امروزه شاغل شدن مادران به یک مسئله رایج تبدیل شده است. در شهرهای بزرگ تقریباً بسیاری از خانم‌های دارای فرزند در بیرون از خانه نیز کار می کنند. اشتغال یک مادر می تواند، مزایا و معایب مختلفی را به همراه داشته باشد. اما یکی از مهم ترین موضوعاتی که بایستی مورد بررسی قرار بگیرد، وضعیت فرزند او است. مشکلات کودکانی که مادر شاغل دارند بر کسی پوشیده نیست. اما افراد به طور دقیق و کامل از مشکلات این کودکان آگاهی ندارد.

به همین خاطر در این مقاله سعی کردیم به بررسی این موضوع بپردازیم. اگر شما نیز قصد دارید در کنار مادر بودن، شاغل نیز باشید، مطالعه این مقاله اطلاعات مفیدی از مشکلاتی که ممکن است برای فرزندتان اتفاق بیفتد را در اختیار شما قرار خواهد داد. پس در ادامه با ما همراه باشید.

  • احساس تنهایی کودک

اگر یک مادر تصمیم بگیرد که به محیط کار وارد شود کودک خود را تنها در خانه نمی گذارد و حتماً برای مراقبت از او از یک نفر کمک می گیرد. اما با این همه حال هیچ کسی نمی تواند، نقش مادر را برای کودکان ایفا کند.

این مشکل وقتی بزرگ تر و شدید تر می شود که کودکان در سن کم تری قرار داشته باشند. در واقع کودک با مادر یک رابطه عاطفی و روحی دارد و با هیچ شخص دیگری نمی تواند این رابطه را ایجاد کند. وقتی مادر در کنار کودک قرار نداشته باشد احساس بسیار بدی خواهد داشت.

  • احساس حسادت

تمام کودکان بر روی مادر خود حساس هستند و تقریباً او را بیش از هر کس دیگری دوست دارند. اگر یک مادر شاغل باشد، زمان کم تری را با فرزند خود سپری می کند و وقت کم تری را برای او اختصاص می دهد. این کار موجب می شود تا کودکان شما به دوستان خود که مادرشان همیشه در خانه و پیش آن‌ها است، حسودی کنند.

  • اختلال در احساس امنیت و دلبستگی کودک

وقتی یک مادر در بیرون از خانه به کار کردن مشغول است، زمان کم تری در دسترس کودک قرار دارد. از آن جایی که رشد عاطفی، روانی و حرکتی کودک در سنین بسیار پایین شکل می گیرد، اگر مادری، کودک خردسال خود را در خانه رها کرده و به دنبال کار خود باشد، بی شک مشکلات مختلفی در بزرگ سالی برای کودک به وجود خواهد آمد. مهم ترین تأثیرات این رفتار را می تواند ایجاد خلأ امنیتی و دلبستگی‌های مفرط در افراد دانست.

  • احتمال آسیب‌های فیزیکی

برخی از مادران که در محیط بیرون از خانه به اشتغال مشغول هستند، کودکان خود را تنها در خانه ول می کنند و به سر کار می روند. از آن جایی که کودکان تحت تأثیر رفتارهای هیجانی قرار دارند، ممکن است آسیب‌های مختلفی را به خود وارد کنند. هر ساله گزارشاتی از آسیب‌های جسمانی کودکانی که تنها در خانه هستند از سرتاسر جهان ثبت می شود.

  • عدم حضور مادر در لحظات مهم

یکی دیگر از چالش‌های کودکانی که مادر شاغل دارند، عدم حضور مادرانشان در مراسم‌های مختلف است. به عنوان مثال مادران شاغل به دلیل آن که در سر کار هستند نمی توانند در جشن‌ها، جلسات اولیا مدرسه و… حضور داشته باشند. در این شرایط کودک با دیدن مادر سایر دوستان خود آزرده خاطر می شود و از نظر روحی و روانی به هم می ریزد.

  • چالش های تربیتی فرزند

پدر و مادر مهم ترین و مؤثر ترین نقش را در تعلیم و تربیت کودکان خود بر عهده دارند. در این بین نقش مادرها در تربیت کودکان بسیار پر رنگ تر از پدر است. وقتی یک مادر به کار مشغول است، نمی تواند زمان و انرژی کافی را برای تربیت و تعلیم کودک خود اختصاص دهد و این کار موجب پیدایش مشکلات مختلفی در کودکان می شود. اکثر این مشکلات تربیتی در بزرگسالی بروز می دهد.

  • پایین آمدن کیفیت ارتباط با مادر

کودکان از بدو تولد خود یک ارتباط بسیار عمیق و ناگسستنی با مادر خود دارند. زمانی که مادر به اشتغال مشغول است این ارتباط رفته رفته کم رنگ تر شده و شکاف‌هایی در آن ایجاد می شود. پایین آمدن کیفیت ارتباط کودکان و مادران می تواند، زمینه ساز مشکلات مختلفی در کودکی و بزرگسالی باشد.

  • آسیب پذیر تر بودن کودک

تحقیقات نشان می دهد کودکانی که مادر شاغل دارند، بیشتر از بقیه در معرض خطرات مختلف قرار می گیرند. این افراد نسبت به سایر هم سن‌های خود بیشتر به امتحان کردن سیگار، مواد اعتیاد آور، الکل و… تمایل نشان می دهند.

البته ممکن است این تمایل در کودکی مشخص نشود اما از هنگام ورود فرد به دوران بلوغ آشکار می شود. البته توجه داشته باشید که تمام کودکانی که مادر شاغل دارند، به عادت‌های بد اجتماعی گرفتار نمی شوند، اما درصد این افراد نسبت به سایر هم سن‌های خود بیشتر است.

بررسی یک نکته مهم

شایان ذکر است که مشکلات گفته شده در این بخش تمام کودکانی که مادر شاغل دارند را شامل نمی شود. بلکه هر کودکی برخی از این مشکلات را در زندگی خود احساس می کند. اما به طور کلی نمی توان از مشکلات کودکانی که مادر شاغل دارند چشم پوشی کرد.

اگر شاغل هستید و قصد دارید در آینده نزدیک بچه دار شوید یا در حال حاضر مادر هستید و می خواهید در یک محیط شروع به کار کنید، بهتر است تمام جوانب آن را سنجیده و از مشکلاتی که ممکن است برای کودکانتان به وجود بیاید آگاه شوید.

همچنین در هنگام تصمیم گیری برای اشتغال تنها مزایا و امتیازات شاغل شدن را در نظر نگیرید و حتماً روحیات و شرایط فرزندتان برایتان مهم باشد؛ چرا که مهم ترین وظیفه شما به عنوان یک زن و مادر تربیت و تعلیم فرزندانتان است.

جمع بندی

شاغل بودن مادران می تواند مزایا و معایب بسیار زیادی را برای افراد خانواده به خصوص کودکان به همراه داشته باشد. با آن که کودکانی که مادر شاغل دارند از یک سری امتیازات و ویژگی‌ها نسبت به سایر هم‌سن‌ها و دوستان خود برخوردار هستند اما با این همه حال مشکلات این کودکان غیر قابل انکار است. در این مقاله سعی کردیم، مشکلات ناشی از این امر را برای شما به طور کامل توضیح دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *