بزرگسالان در دنیای پرمشغله امروزی، دغدغه‌های زیادی دارند. آنها ممکن است در اثر عوامل مختلف مانند خرابکاری، پر حرفی، بازیگوشی و… که از سوی کودکان رخ می دهد، به طور ناگهانی و ناخود آگاه بر سر آن‌ها فریاد بکشند. شاید کودکان پس از این اتفاق، ساکت شوند، اما این کار تأثیر بسیار منفی بر روی کودکان دارد.

امروزه افرادی که صاحب فرزند هستند، دغدغه‌های بسیار زیادی دارند و ممکن است در اثر عوامل مختلف مانند خرابکاری، پر حرفی، بازیگوشی و… که از سوی کودکان رخ می دهد، به طور ناگهانی و ناخود آگاه بر سر آن‌ها فریاد بکشند. اکثر کودکان پس از این اتفاق، ساکت می شوند. اما این کار تأثیر بسیار منفی بر روی کودکان دارد و احساسات آن‌ها را به طور قابل توجهی جریحه دار می کند. متأسفانه بسیاری از والدین از اثرات منفی فریاد زدن بر سر کودکان خود اطلاعی ندارند.

کودکان اغلب از آسیب‌ها و صدمات خود صحبت نمی کنند، از این رو ممکن است، والدین به تأثیراتی که با این کار بر روی کودکان خود می گذارند، آگاه نباشند و در آینده اثرات منفی آن به مرور مشخص شود.

به دلیل اهمیت بالا این موضوع و نقشی که فریاد زدن والدین بر سر کودکان در شخصیت آینده آن‌ها ایفا می کند، تصمیم گرفته ایم، اثرات این کار را به طور دقیق و کامل برای شما شرح داده و راه‌های پیشگیری از آن را نیز بررسی کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

  • وخیم تر شدن مشکلات رفتاری کودک

بسیاری از والدین به اشتباه فکر می کنند که داد زدن بر سر فرزندشان و ساکت شدن کودک در آن لحظه، مشکلات موجود را حل می کند. اما والدین باید توجه داشته باشند که با این کار مشکلات دراز مدتی را برای فرزندان خود ایجاد کرده و رفتار او در آینده بسیار بد تر خواهد شد.

افرادی که در کودکی بر سر آن‌ها فریاد کشیده می شود، در بزرگسالی، رفتارهای خشونت آمیزتر و پرخاشگرانه تری نسبت به دیگران دارند. اگر می خواهید افراد سالم و به دور از هر گونه مشکلات ذهنی و روانی به جامعه تحویل دهید بهتر است که از فریاد کشیدن بر سر آن‌ها در شرایط مختلف دست بردارید.

  • تاثیر در نحوه رشد مغز

شاید این موضوع برایتان عجیب و تا حد زیادی غیر قابل باور باشد، اما داد زدن بر سر کودکان می تواند به معنی واقعی کلمه، رشد مغز آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. یکی از پژوهش‌ها نشان می دهد که تفاوت فیزیکی قابل توجهی در مغز کودکانی که خشونت دیده و بر سر آن‌ها مرتباً فریاد کشیده اند با سایر کودکان که از این ماجرا به دور بوده اند، وجود دارد. اصلی ترین علت این موضوع آن است که مغز اتفاقات ناگوار و منفی را خیلی سریع تر و شدید تر پردازش می کند و تحت اثر آن قرار می گیرد.

  • زمینه سازی برای افسردگی

وقتی والدین بر سر فرزندان خود فریاد می زنند، احساس ترس، ناراحتی و آسیب در کودک ایجاد می شود. از آن جایی که فریاد زدن والدین اغلب با خشونت­های کلامی همراه است، باعث بروز مسائل روانی عمیقی در بزرگسالی می شود.

طبق مطالعات انجام شده افرادی که در کودکی والدین آن‌ها بر سرشان داد می کشند، دارای روحیه آسیب پذیر تری بوده و برای ابتلا به افسردگی، بسیار مساعد هستند.

  • افزایش مشکلات جسمانی

در کنار ورزش و تغذیه مناسب برای رشد اندام‌های جسمانی کودک، وجود امنیت روانی نیز بسیار مهم است. داد زدن بر سر کودکان علاوه بر آن که این امنیت روانی را از او سلب کرده و استرس زیادی بر کودک تحمیل می شود.

از این رو کودکانی که بر سر آن‌ها مدام فریاد کشیده می شود، در خطر عدم رشد مناسب و طبیعی قرار می گیرند. حتی در بزرگسالی نیز این افراد بیشتر از هم سن‌های خود زمینه ابتلا به بیماری‌های مختلف را دارند.

  • افزایش دردهای مزمن

دردهای مزمن در اثر مشکلات روانی و جسمانی ایجاد می شوند. افرادی که در کودکی تجربیات منفی از رفتارهای والدین خود داشتند، به احتمال بیشتری نسبت به بقیه افراد در خطر ابتلا به دردهای مزمن قرار دارند. داد زدن بر سر افراد در کودکی یکی از تجربیات منفی است که نقش بسیار زیادی در زمینه سازی شرایط فرد برای ابتلا به دردهای مزمن ایفا می کند.

والدین قبل از فریاد کشیدن بر سر کودکان خود باید بدانند که با این کار باعث می شوند تا کودکانشان در بزرگ سالی بیشتر در معرض مشکلاتی مانند کمر درد، گردن درد، آرتروز، سر درد شدید و… قرار بگیرند.

راه‌های پیشگیری از فریاد زدن بر سر کودکان

حال که با خطرات و اثرات منفی فریاد زدن بر سر کودکان آشنا شدید، بی شک به دنبال راه حل‌هایی برای کنترل خشم خود و عدم فریاد زدن بر سر فرزندانتان هستید. به همین سبب، ما در لیستی، راهکارهای پیشگیری از وقوع این مسئله را برای شما توضیح داده ایم.

  • وقتی عصبانی هستید از کودک خود فاصله بگیرید و به یک مکان دیگری بروید تا از نظر روانی آرام شوید.
  • سعی کنید با کودک خود صحبت کرده و به او توضیح دهید که رفتارش شما را ناراحت می کند.
  • زمانی که کودکتان شما را ناراحت و عصبی کرده سعی کنید به آرامی و با لطافت با او صحبت کنید. اما طرز حرف زدن شما قاطعانه و محک باشد تا فرزندتان بداند که کاری که انجام می دهد اشتباه است.
  • شما در نقش والدین یک کودک فشارهای بسیار زیادی را متحمل می شوید، از این رو آستانه تحملتان بسیار پایین است. اما باید توجه داشته باشید که شما حق ندارید خشم خود را بر سر کودکانتان خالی کنید. بلکه به عنوان یک پدر و مادر باید آن‌ها را از هر اتفاق منفی دور نگه دارید.

جمع بندی 

متأسفانه آستانه تحمل پذیری والدین بسیار کم شده است و اکثرا شاهد فریاد کشیدن آن‌ها بر سر کودکان خود هستیم. با اینکه این کار باعث می شود تا کودک در همان لحظه ساکت شود و به اصطلاح شما به یک آرامش نسبی برسید. اما با این همه حال فریاد زدن شما برای ساکت کردن کودکتان در همان لحظه اثر دارد و پس از گذشت مدت زمانی فرزندتان رفتار بد تری را از خود نشان خواهد داد.

از طرفی دیگر بایستی بدانید که داد زدن بر سر کودکان خود باعث ایجاد مشکلات روحی و جسمی بسیار زیادی در آن‌ها می شود. پس قبل از انجام این کار تمام جوانب آن و اثراتی که بر روی کودکتان می گذارید را یک بار با خود مرور کنید تا بدانید این کار ساده تا چه اندازه ای می تواند، کودک شما را آزار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *