سنین نوجوانی می تواند بهترین فرصت برای یادگیری مهارت های جدید و آغاز گام های شروع کسب و کار باشد. امروزه باورها بر این اساس است که نوجوانان می توانند نسبت به همتایان مسن تر خود از نسل های گذشته، در کارآفرینی موفق تر باشند! دنیای امروز به شدت در حال توسعه است و فناوری نیز به این مسیر کمک می کند. نسل جدید از هوش تجاری و خلاقیت خوبی برخوردار هستند، بنابراین می توان امیدوار بود که نوجوانان بتوانند مسیر شغلی خود را زودتر از زمان موعد، آغاز کنند. در این مطلب می خواهیم به نکات مهمی اشاره کنیم که برای شروع یک کسب و کار در سن نوجوانی اهمیت دارند.

ایجاد یک کسب و کار به زمان مشخصی نیاز دارد. ممکن است سال ها طول بکشد تا مطمئن شوید که محصول یا خدمات شما به طور گسترده شناخته شده است. بنابراین، هرچه سفر کارآفرینی شما زودتر شروع شود، زمان بیشتری برای ایجاد کسب و کاری که آرزویش را داشتید، خواهید داشت. این دقیقاً بهترین توجیه برای نوجوانان است که هرچه زودتر درباره مسیر شغلی خود تصمیم گیری کنند.

یک نکته بسیار مهم درباره شروع یک کسب و کار در نوجوانی این است که این گروه سنی باید بدانند هنوز در ابتدای راه هستند و باید بسیار تلاش کنند؛ امتیاز مثبت این مسیر، داشتن زمان کافی برای سعی و تلاش است.

“در زندگی حرفه ای گاهی موفقیت جای خود را به شکست می دهد. با این حال، شکست کسب و کار همیشه چیز بدی نیست زیرا می تواند به عنوان سکوی پرشی برای موفقیت باشد. و این یک واقعیت در مسیر شغلی نوجوانان است.”

دلیل این گفته را می توان به صورت زیر توضیح داد:

نوجوانانی که همیشه در حال یادگیری و تلاش هستند، شاید مرتکب اشتباه شوند و شکست بخورند، اما می آموزند که چه چیزی برای موفقیت شان مؤثرتر است و چه عواملی باعث ضرر آنها می شود. سرسختی و پشتکار در مسیر تجارت و کارآفرینی، ضروری است اما گاهی انعطاف پذیری نیز لازم است.

اما با روند فعلی دنیای کسب و کارها چه اتفاقی خواهد افتاد؟

به طور معمول، نسل های جوان تر، درک بهتری از آخرین فن آوری ها دارند و راحت تر از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند. این دانش، استعداد و مهارت ترکیبی می تواند به توسعه کسب و کار یا تجارت آنها کمک زیادی کند. بنابراین، اگر نوجوان هستید و می خواهید وارد مسیر کسب و کار شوید، بدانید هرچه زودتر شروع کنید، سواد بیشتری از امکانات مختلف که توسط فناوری مدرن ارائه شده است، به دست خواهید آورد.

۷ نکته اساسی برای شروع کسب و کار در نوجوانی

۱- ایده پردازی و پیدا کردن حوزه فعالیت

وقتی یک نوجوان تصمیم می گیرد وارد یک مسیر شغلی شود، باید ابتدا تعیین کند که کدام حوزه فعالیتی را در نظر دارد. نسل امروز، بیشتر به فکر کارآفرینی با ایده های جدید و نو هستند، پس فوق العاده و خاص بودن یک ایده می تواند به شدت در موفقیت کاری آنها تأثیرگذار باشد. بنابراین به عنوان اولین نکته برای شروع کسب و کار در نوجوانی، باید به ایده پردازی و یافتن یک موضوع خوب و بکر توجه کرد.

۲- ارزیابی ایده مطرح شده برای تبدیل شدن به عمل

فرض کنیم نوجوانان ایده های خود را روی کاغذ نوشتند و یک یا چند نمونه را برای شروع یک کسب و کار انتخاب کردند؛ اما در مرحله دوم باید دقیقاً ارزیابی کنند که آیا ایده مورد نظرشان این ظرفیت و قابلیت را دارد که به واقعیت تبدیل شود یا خیر! در این مسیر باید از مشاوران کسب و کار و فعالان تجاری کمک گرفت. مسیر کارآفرینی در ابتدا بسیار جذاب و فریبنده است اما دنیای پیچیده و پر فراز و نشیبی دارد.

۳- شناخت بازار هدف و مشتریان احتمالی

نکته سوم و یکی از مهم ترین بخش های شروع کسب و کار در نوجوانی، شناخت دقیق بازار هدف برای محصولات یا خدماتی است که قرار است ارائه شود. البته این بخش برای راه اندازی همه کسب و کارها در هر سن اهمیت دارد. جمع آوری اطلاعات دقیق از بازار هدف و مخاطبان و مشتریان احتمالی می تواند در بخش های مختلف به کمک کارآفرینان بیاید. این داده ها در تنظیم استراتژی های بازاریابی و فروش، مشتری مداری و ارتقای محصولات و خدمات، ضروری هستند.

۴- پذیرفتن تغییرات و همسو شدن با دنیای کسب و کارها

تغییرات همیشه در مسیر کسب و کارها اتفاق می افتند، پس نوجوانان باید توجه داشته باشند که هر تغییر چطور می تواند دنیای شغلی آنها را متحول کند یا باعث سود و زیان آنها شود. همسو شدن با فناوری های جدید و انجام تغییرات مثبت می تواند به این روند، کمک بیشتری کند.

نکته مهم برای همه نوجوانان کارآفرین:

رویاپردازی در سنین نوجوانی برای داشتن یک شغل مستقل و رسیدن به درآمدهای زیاد، یک امر اجتناب ناپذیر است! اما دقت داشته باشید که این تصورات نباید یک نوجوان را از مسیر واقعیت در دنیای تجارت دور سازد! در حالی که اهداف خود را دنبال می کنید، سعی کنید بر اساس حقیقت و واقعیت، تصمیم گیری نمایید.

۵- تعیین اهداف کوتاه مدت و بلند مدت

موفقیت در یک شغل، مسیر کارآفرینی یا کسب و کار نوپا، هرگز بدون تعیین اهداف میسر نخواهد بود! نوجوانان باید همه اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را یادداشت نموده و برنامه ریزی های لازم را برای رسیدن به آنها انجام دهند. شروع یک کسب و کار شاید ساده به نظر برسد اما بسیاری از نوجوانان در همان ابتدای مسیر، ناامید می شوند، چون هدف مشخصی ندارند!

برخی دیگر نیز مأیوس می شوند چون فکر می کنند همان ماه های اول شروع کسب و کارشان باید به درآمدهای هنگفت دست پیدا کنند؛ و چون این اتفاق نمی افتد، دلسرد می شوند و دست از تلاش بر می دارند! این یک آفت بزرگ برای موفقیت است!

۶- چیدن استراتژی های بازاریابی و فروش

یکی دیگر از نکات مهم برای شروع کسب و کار در نوجوانی، توجه به استراتژی های بازاریابی و فروش است. شاید از همان ابتدای کار چندان نیاز نباشد بازاریابی قوی داشته باشید، اما ضرورت دارد که برنامه و پلن مناسب را طراحی کنید. حتی اگر بودجه لازم را برای این کار ندارید، با یک طرح مقدماتی ساده شروع کنید. به مرور زمان خواهید دید که برای رسیدن به فروش بیشتر، بسیار مهم است که پلن های بازاریابی قوی و فروش مؤثر طراحی کنید.

۷- داشتن تلاش، مثبت اندیشی، ثابت قدم بودن و دلسرد نشدن

سعی و تلاش همواره باعث موفقیت در مسیر شروع یک کسب و کار در نوجوانی می شود، اما به عنوان آخرین نکته مهم باید بگوییم که دلسرد نشدن و امیدوار بودن، دو رکن اساسی در این راه هستند. نوجوانان نباید خیلی زود، آن هم در ابتدای مسیر، دست از تلاش بردارند یا مأیوس شوند. تلاش و کوشش و ثابت قدم بودن، مسیر را هموارتر می کند و زمان دسترسی به اهداف را نیز کوتاه تر می سازد.

جمع بندی

نوجوانان نسل امروز به شدت به دنیای کسب و کار و کارآفرینی علاقه مند هستند. این روحیه مثبت آنها باعث می شود که در حالیکه هنوز یک دانش آموز دبیرستانی هستند به فکر راه اندازی یک شغل مستقل برای خود باشند. این یک واقعیت رضایت بخش است اما به شرطی که بتوانند طبق اصول و روند متداول پیش بروند.

اگر شما یک نوجوان هستید، یا اگر فرزند نوجوان دارید که به کسب و کار علاقه دارد، با توجه به نکاتی که معرفی نمودیم می توانید در این مسیر موفق شوید. کمک گرفتن از مشاوران کسب و کار می تواند واقعیت ها را به نوجوانان نشان دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *