نحوه تربیت کودک مستقل به راهکارهایی اشاره دارد که به والدین کمک می کنند بهترین مهارت ها را به بچه های خود بیاموزند. این روش ها اثبات شده هستند و در موفقیت زندگی فردی و شغلی آنها تأثیر دو چندان دارند.

۱۰ نکته برای تربیت فرزندان مستقل که والدین باید بدانند

به عنوان والدین، حتماً به این فکر می کنید که فرزندانی مسئولیت پذیر، مستقل و شاد تربیت کنید؛ از آنجایی که بزرگ شدن، امری اجتناب ناپذیر است، لازم است بیاموزید که آموزش استقلال پیدا کردن را جدی بگیرید. مجزا از دوست داشتن بی قید و شرط، آموزش قوی بودن و مستقل بودن، بدون شک، بهترین هدیه ای باشد که می توانید به آنها بدهید. به هر حال، والدین، بزرگسالانی موفق را در آینده پرورش می دهید.

در ادامه این بحث، شما را با روش ها و نحوه تربیت کودک مستقل آشنا می کنیم:

۱- مسئولیت برخی کارهای خانه را به آنها بدهید

دادن کارهای خانه، مناسب با سن کودکان، نه تنها آنها را به چالش می کشد، بلکه به موفقیت آنها در زندگی آینده نیز کمک می کند. چه کارهای کوچک و چه کارهای بزرگ در خانه، دادن نوعی مسئولیت به فرزندتان به او در مدیریت زمان، تعهد و تعیین هدف در آینده کمک می کند. این یکی از بهترین روش ها و نحوه تربیت کودک مستقل می باشد.

۲- به آنها کمک هزینه بدهید

پاداش دادن به فرزندتان برای انجام کارها، راهی عالی برای آموزش استقلال به بچه ها است. در خانه، کارهای هفتگی باید انجام شود (بدون ایجاد سر و صدای آزاردهنده؛ و این یک بخش مهم است!)؛ نمودار کارهای روزمره می تواند در اینجا مفید باشد، پس برای انجام برخی کارها می توانید به بچه ها کمک هزینه بدهید.

۳- نحوه پس انداز (و یا خرج کردن) پول را به آنها بیاموزید

یک نحوه تربیت کودک مستقل این است که پس انداز کردن را به او بیاموزید. یک قلک بخرید و از سنین پایین به فرزندان خود بیاموزید که چگونه پول خود را مدیریت کنند. آنها را راهنمایی و تشویق کنید که برای چیزی که واقعاً می خواهند، پس انداز کنند، اما در نهایت اجازه دهید خودشان تصمیم بگیرند. (اگر پولی را که به سختی به دست آورده‌اند را بی ‌دقت خرج کنند، راه سختی کشیدن را یاد خواهند گرفت).

۴- بگذارید فرزندانتان خودشان برای مدرسه آماده شوند

اجازه دادن به فرزندتان برای آماده شدن برای مدرسه، اهمیت مدیریت زمان و مسئولیت پذیری را به او می آموزد. این نحوه تربیت کودک مستقل می‌تواند شامل بسته ‌بندی ناهار، چیدن لباس‌ها، پر کردن بطری آب، بیدار شدن با زنگ هشدار و موارد دیگر باشد.

۵- آنها را به انجام وظایف به تنهایی، تشویق کنید

زمانی که احساس کردید فرزندتان آماده است، کمی آزادی به او بدهید. به عنوان مثال، به فرزندتان اجازه دهید با دوستانش، تنها دوچرخه سواری کند یا به زمین بازی محله تان برود. به آنها ابزارهایی را بیاموزید تا موقعیت‌های مختلف را مدیریت کنند؛ مانند نحوه برخورد یا صحبت نکردن با غریبه‌ ها و نحوه عبور از یک خیابان شلوغ. در نهایت، اعتماد به آنها برای انجام کار درست، باعث تقویت روحیه استقلال در آنها می شود.

۶- به آنها بیاموزید که چگونه از دیگران مراقبت کنند

به فرزندتان اجازه دهید از بچه های کوچکتر مراقبت کند (می توانید از سنین کوچک تر شروع کنید و یا اینکه برای او یک ماهی قرمز بخرید!)، یا اگر فرزندتان بزرگ تر است، به او اجازه دهید در مراقبت از خواهر یا برادر کوچکترش به شما کمک کند. این یک روش عملی است و می تواند جزو نحوه تربیت کودک مستقل طبقه بندی شود.

۷- اجازه دهید فرزندتان در بازی های همسالان یا مسابقات، شرکت کند

این نحوه تربیت کودک مستقل، مخصوصاً برای اکثر والدین سخت است. اما، اجازه دادن به بچه ها برای رفتن به بازی ها یا مسابقات، به آنها یاد می دهد که چگونه از منطقه راحتی خود دور باشند. همچنین فرصتی عالی برای مطرح کردن مکالمات مهم در رابطه با امنیت، کنترل تعاملات نامناسب با بزرگسالان، و موارد دیگر است.

همچنین، اعتماد به فرزندتان برای اجتناب از بازی‌ های ویدیویی یا فیلم ‌هایی که اجازه تماشای آن‌ها در خانه را به او نمی ‌دهید، و اعتراف به اشتباهات، می‌تواند نقش مهمی در ارتقای مسئولیت ‌پذیری و استقلال داشته باشد. تمامی این کارها باید با توجه به سن فرزندتان صورت گیرد. به عنوان نحوه تربیت کودک مستقل، می توانید این دستورالعمل را در خانه اجرا کنید و با سایر والدین از دوستان و آشنایان هم به اشتراک بگذارید.

۸- به فرزندتان اجازه دهید تا خودش، چالش ها و مشکلات را حل کند

حضور در کنار فرزندتان در هنگام مشاجره یا درگیری (چه در زمین بازی باشد، چه در تیم یا در مدرسه) مهم است – اما بسیار مهم است که به کودک خود یاد دهید که چگونه با آن برخورد کند. آموزش نحوه برخورد مناسب، به آنها یاد می دهد که چگونه با احساسات خود به درستی کنار بیایند، از طریق احساسات خود صحبت کنند و در نهایت به جلو بروند – همه درس های بسیار مهم هستند و البته مادام العمر. این نحوه تربیت کودک مستقل برای همه والدین دارای فرزندانی در سنین مختلف، ضروری و حیاتی است.

۹- آنها را از هرگونه آلرژی یا شرایط پزشکی که دارند، مطلع کنید

هنگامی که کودک شما به سن مناسبی رسید، مهم است که او را از تمام شرایط سلامتی که ممکن است داشته باشد، آگاه سازید. مطمئن شوید که آنها می دانند چگونه با موقعیت های بسیار خاص (مثلاً حساسیت به بادام زمینی در مهمانی ها یا آلرژی های تنفسی و یا مواد غذایی خاص) برخورد کنند و به اندازه کافی آگاه هستند تا انتخاب درستی داشته باشند.

۱۰- بگذارید شکست بخورند

سخت ترین درس در میان انواع نحوه تربیت کودک مستقل، این است که اجازه دهید فرزند کوچک شما شکست بخورد! اما باید در صورت شکست، در کنار او باشید. او را به خاطر شکست قضاوت نکنید و به خاطر شکست، روحیه آنها را تضعیف نکنید، و مشکل آنها را کوچک جلوه ندهید.

شکست، بخشی از زندگی است و همه ما در فرآیند یا اتفاق یا موقعیتی، در زندگی خود شکست خواهیم خورد. به فرزندانتان یاد بدهید که امتحان کردن، تلاش کردن و دوباره تلاش کردن اشکالی ندارد؛ این کار به آنها اعتماد به نفس می دهد تا چیزهای جدید را در زندگی بزرگسالی خود امتحان کنند.

 جمع بندی

اگر فرزندان خردسال دارید و می خواهید از همین سنین کودکی، مستقل شدن را به آنها یاد بدهید، با این چند راهکار ساده می توانید به بهترین نتیجه برسید. این دستورالعمل ها و نحوه تربیت کودک مستقل به شما می آموزد که باید چگونه رفتار کنید و در هر موقعیت، چطور با فرزندتان برخورد نمایید. در هر مرحله می توانید از مشاوران با تجربه کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *