خانواده یکی از مهم ترین ارکان جامعه است و نقش مهمی در سلامت افراد ایفا می کند. فرزندانی سالم در یک خانواده مستحکم رشد پیدا می کنند و به موفقیت های بزرگی می رسند. اهمیت خانواده به اندازه ای است که در همه ادیان و جوامع به آن پرداخته شده است.
تشکیل خانواده یکی از مهم ترین مسائل زندگی است. محیط خانواده از هر نظر در تربیت و رشد جسمی و روحی فرزندان تأثیرگذار است. والدین در خانواده ها به طور مستقیم و غیر مستقیم در این زمینه دخیل هستند. نقش والدین بسیار پررنگ است. فرزندان به نوعی از پدر و مادر خود الگو می گیرند. اطرافیان، دوستان و اقوام نیز به نوعی در میزان تأثیرگذار خانواده بر فرزندان نقش دارند.
داشتن خانواده بسیار مهم است. جوامع از مجموعه میلیون ها خانواده تشکیل می شود. مشاهده می کنید که سالم بودن خانواده ها به منزله سلامت یک جامعه محسوب می شود.
ما نیز به اهمیت خانواده واقف هستیم. در این مطلب می خواهیم درباره این موضوع صحبت کنیم. به این مورد خواهیم پرداخت که فرزندان یک خانواده سالم چه ویژگی هایی دارند. اگر به تربیت و موفقیت فرزندان خود اهمیت می دهید، تا پایان بحث با ما همراه باشید.
چرا خانواده در هر جامعه اهمیت دارد؟
۱- خانواده، مرکز و کانون امنیت است
یکی از دلایلی که نشان می دهد چرا خانواده تا این اندازه مهم است، تأمین یک مرکز یا کانون امنیت است. همه ما به مکانی امن برای زندگی نیاز داریم. اولین جایی که هر فرد در آن بزرگ می شود، خانواده است. والدین در کانون گرم خانواده می توانند از بچه ها محافظت و مراقبت کنند. هیچ فرد در خانواده، احساس خطر نمی کند و در امنیت کامل است. همه ما می توانیم در هر شرایط، روی کمک خانواده خود حساب کنیم. والدین نیز تکیه گاه محکمی برای روزگار سختی، رویارویی با مشکلات و ناراحتی ها هستند.
۲- خانواده، بهترین انتخاب برای رفع نیازهای عاطفی است
خانواده های سالم، اولین کانون برای رفع نیازهای عاطفی بچه ها هستند. والدین نیز می توانند با عشق ورزیدن به یکدیگر، زمینه را برای رشد شخصیتی و سلامت روان فرزندان خود فرآهم سازند. موفقیت، شادی، خوشحالی، مهربانی، همدلی، همکاری و همیاری، ویژگی های ارزشمندی هستند که در اعضای خانواده های سالم رواج پیدا می کند. این افراد معمولاً در جامعه، زندگی بهتری دارند.
۳- خانواده سالم، عزت نفس و اعتماد به نفس ایجاد می کند
یکی از مهم ترین مزایای خانواده سالم، کمک به عزت نفس و اعتماد به نفس همه اعضای خانواده است. افراد در هر سنی که باشند به قوت قلب، انرژی مثبت، همدلی و حس خوب نیازمند هستند. خانواده می تواند محلی امن و قابل اعتماد برای این منظور باشد. وقتی والدین و بچه ها به همدیگر احترام می گذارند، روحیه عشق و محبت در آن ها تقویت می شود. در این شرایط است که به اعتماد به نفس و عزت نفس همه اعضای خانواده بسیار کمک خواهد شد.
۴- خانواده سالم، خاطراتی خوب را برای همه عمر رقم می زند
شاید تا به حال به این امتیاز مهم توجه نکرده باشید؛ درست است! همه افراد می توانند در خانواده خوب و سالم، تجربیات و خاطرات خوبی را برای خود رقم بزنند. این یک موهبت الهی است. همین عامل باعث می شود که روحیه اعضای خانواده تقویت شود و همگی شاد باشند. خاطرات خوب، بخشی از هویت هر فرد نیز به شمار می رود.
ویژگی های خانواده های سالم چیست؟
در قسمت زیر، مهم ترین ویژگی های خانواده های سالم را ملاحظه می کنید:
- در این نوع خانواده ها همه افراد، قدرت تصمیم گیری بهتری دارند.
- اعضای خانواده سالم می توانند تعاملات بهتری با هم داشته باشند و دچار مشکلات کمتری هستند.
- مهارت های فردی و اجتماعی در فرزندان خانواده های سالم، بسیار بهتر رشد پیدا می کند.
- فرزندان در خانواده سالم، بیشتر سعی می کنند که از والدین خود الگوبرداری کنند.
- ارزش های اخلاقی و رفتاری در این خانواده ها، ارتقا یافته است و اهمیت زیادی دارد.
- همه اعضای این خانواده ها دارای حس مسئولیت، پایبندی به ارزش ها، اعتماد به نفس، محبت و مهربانی هستند.
- در خانواده سالم، اتحاد بیشتری برقرار است. افراد به خوبی با هم ارتباط برقرار می کنند و صداقت بیشتری دارند.
راهکارهایی برای داشتن خانواده سالم و قوی
برای داشتن خانواده ای سالم، در درجه اول، والدین باید همت داشته باشند. این کار به آسانی میسر نیست. از طریق گفتگو، همدلی، مهربانی، عشق ورزیدن، همکاری و بسیاری کارهای دیگر، پدر و مادر می توانند خانواده را به محلی امن و دوست داشتنی تبدیل کنند.
ما در اینجا به چند روش ساده اما کاربردی اشاره می کنیم که برای تشکیل و رشد خانواده های سالم مفید هستند:
- در هر شرایطی در کنار هم باشید. در بحران ها، هنگام غم و ناراحتی، روزگار شادی و خوشحالی، همیشه و همه جا در کنار اعضای خانواده خود باشید. به این ترتیب، قوت قلب و اعتماد به نفس را در یکدیگر ایجاد خواهید کرد.
- سعی کنید خاطراتی خوب از همدیگر در ذهن به وجود بیاورید. با همدیگر به سفر بروید، سرگرمی هایی را ایجاد کنید و از انجام آنها لذت ببرید.
- مشکلات و چالش های زندگی تان را بشناسید. آنها را با همفکری حل کنید. اجازه ندهید سختی ها به یک نفر در خانواده فشار وارد کند.
- اگر نیاز دارید که در موارد تخصصی تر، در جهت استحکام خانواده قدم بردارید، می توانید از مشاوران خانواده یا کارشناسان این حوزه کمک بگیرید.
جمع بندی
اهمیت خانواده در همه جوانب زندگی افراد به وضوح قابل مشاهده است. فرزندانی که در خانواده های سالم رشد پیدا می کنند، روحیه قوی تری دارند و در تعاملات اجتماعی، بهتر ظاهر می شوند. خانواده، کانون شکل گیری خصوصیات شخصیتی است. ارزش ها در خانواده شکل می گیرند و پرورش می یابند. والدین می توانند محیط خانه و خانواده را به بهترین شکل، برای رشد روانی و جسمی فرزندان تأمین نمایند.
برای داشتن خانواده سالم، اول والدین و در درجه دوم، فرزندان باید با هم همکاری و همفکری داشته باشند. تنها در این صورت است که امنیت کامل در خانه و خانواده تأمین می شود. اگر نیاز دارید که در این زمینه از مشاوران کمک بگیرید، کافیست با ما صحبت کنید.