بازی با کودک هفت ساله بسیار شیرین و دلچسب است! والدینی که فرزند ۶ تا ۸ ساله در خانه دارند این موضوع را بسیار دقیق تر درک می کنند. وقتی با کودکان ۷ ساله بازی می کنید، نوعی سرزندگی و شادابی در شما ایجاد می شود و هرگز گذر زمان را احساس نمی کنید! چه مربی پیش دبستانی و دبستان باشید یا به عنوان والدین بخواهید با کودکان ۷ یا ۸ ساله بازی کنید، گزینه های زیادی برای شما وجود دارد. بازی کردن می تواند ذهن کودکان را بازتر کند و خلاقیت و استعدادهای آنها را شکوفا سازد. لذا در این مطلب می خواهیم به چند تا فعالیت جذاب اشاره کنیم که قطعاً هیجان انگیز و شادی آور خواهد بود. با ما همراه باشید.
بازی کردن با کودکان برای بزرگسالان می تواند بسیار نشاط آور باشد؛ چه بسا خود کودک نیز از این کار لذت می برد. بازی با کودک هفت ساله و یا بچه هایی که در محدوده سن ۶ تا ۸ سال قرار دارند، والدین را به دنیای کودکی خود می کشاند! این بچه ها یا در دوره پیش دبستانی هستند و یا در کلاس اول یا دوم دبستان درس می خوانند.
در هر حال، در سنین ابتدایی آموزش قرار دارند و بازی کردن می تواند زمینه های پیشرفت و رشد شخصیتی آنها را فرآهم نماید.
چه معلم باشید و چه در جایگاه والدین، پیدا کردن ایدههای جدید و تازه برای فعالیتهای سرگرمکننده و بازی های جذاب، که بچهها را سرگرم نموده، درگیر یادگیری کند، همیشه آسان نیست!
لیست متنوعی وجود دارد که شامل فعالیتهای بدنی، بازیهای سرگرمکننده و درست کردن کاردستیهایی است که مخصوص دانشآموزان ابتدایی هستند. از نمونه هایی که در این مطلب برایتان معرفی می کنیم می توانید برای بازی با کودک هفت ساله خود استفاده نمایید.
مرور اجمالی بر بازی های متنوع، مناسب برای کودکان ۷ ساله
- طناب زدن
- پازل بازی
- توپ بازی
- کار با قطعات چوبی
- داستان خواندن و ایفای نقش
- گردش در طبیعت
- تعریف کردن معما
- بازی با عروسک ها
- ورزش های گروهی
- نواختن موسیقی
- نقاشی کردن
- درست کردن کاردستی
- دوچرخه سواری
- اسکیت بازی
- لگو بازی
- رفتن به شهر بازی
- بازی با قطعات رباتیک
- آشپزی کردن تفریحی
- بازی های آموزشی علوم یا ریاضی
- سفالگری
- بازی با خمیر مجسمه سازی کودکان
بهترین بازی ها برای کودک هفت ساله برای پرورش خلاقیت
در قسمت قبلی، فهرست کوتاهی از انواع بازی برای کودک ۷ ساله را ملاحظه کردید. این بازی ها فقط چند نمونه متداول هستند، اما والدین و مربیان مدارس می توانند با کمی خلاقیت، روش های بازی کردن را جذاب تر کنند. بازی ها باید هدفمند بوده و به نوعی به پرورش خلاقیت کودکان و آماده سازی ذهن آنها کمک کند.
در قسمت زیر به برخی از مهم ترین بازی هایی اشاره می کنیم که در هر مکان قابل اجرا هستند. هم والدین و هم معلمان مدرسه می توانند این فعالیت را با کودکان ۷ ساله انجام دهند. حتی اگر محیط اتاق بازی کودک یا کلاس درس، کوچک است، باز هم می توانید از بازی کردن لذت ببرید.
۱-بازی با پازل ها
درست کردن پازل ها و جورچین ها که در موضوعات مختلف هستند، می تواند یکی از بهترین بازی ها برای کودکان هفت ساله باشد. پازل ها از مقواهای رنگی یا قطعات چوبی تهیه می شوند و در بازار موجود هستند. همینکه کودک ۷ ساله سعی می کند تکه های درهم و برهم پازل را کنار هم قرار دهد تا شکل نهایی به دست بیاید، یعنی در حال ادغام نیروی ذهنی با حرکات دست است. این به معنای درک عمیق مفاهیم، تجسم سازی، خلاقیت، قدرت تصمیم گیری و … می باشد.
بازی های پازلی می تواند محاسبه گری کودک را تقویت کند، مهارت های شناختی و حرکتی او را بهبود بدهد و حتی می تواند تفکر و مهارت حل مسئله را نیز در او تقویت نماید. سعی کنید پازل هایی را برای کودک خود انتخاب کنید که به آنها علاقه داشته باشد و دارای قطعات تیز و خطرناک نباشد.
۲-پانتومیم بازی
یک بازی سرگرم کننده جذاب برای کودکان ۷ ساله، پانتومیم بازی است. والدین یا مربیان می توانند نماد، مفهوم یا موضوعی را به شکل پانتومیم برای کودکان خود اجرا کنند و از آنها بخواهند که آن را حدس بزنند. این کار می تواند دقت و درک بچه ها را بالاتر ببرد. وقتی کودک برای بیان نظریات خود داوطلب می شود، حس اعتماد به نفس بهتری دارد، قدرت تصمیم گیری پیدا می کند و می تواند صحبت کردن در میان جمع را یاد بگیرد.
۳-بازی “گم شده را پیدا کن!”
این یک بازی جذاب است که گاهی ما بزرگترها هم به آن علاقه داریم. کافیست با کودک خود در اتاقش بنشینید. سپس به او بگویید که به تمامی وسایل اطراف خود به دقت نگاه کند و وسایل را به خاطر بسپارد. حالا از او بخواهید چند ثانیه به بیرون از اتاق برود؛ یک وسیله را در اتاق بردارید و پنهان کنید. مجدداً کودک را به داخل اتاق بیاورید و از او بپرسید که قطعه گم شده را حدس بزند!
این بازی مزایای زیادی دارد. به کودک کمک می کند اشیا یا مفاهیم یا شکل ها را به خاطر بسپارد. پس دقت و توجه او بهتر خواهد شد.
۴-بازی های مختلف با مجلات کودک
مجلات کودک و کتاب های داستان، بستر خوبی برای بازی کردن هستند. مثلاً می توانید برای کودکان ۷ ساله، داستان بخوانید و از آنها بخواهید نقش های دلخواهشان را بازی کنند. مثال دیگر، اینکه صفحات مجلات یا کتاب داستان ها را به کودک نشان دهید و از او بخواهید تفاوت های تصاویر، رنگ ها یا جزئیات مختلف را برایتان توضیح بدهد.
بازی هایی که مسیریابی دارند، بسیار ایده آل هستند. کتاب های خوبی در این زمینه در بازار وجود دارد که می توانید تهیه کنید. این بازی ها به تقویت درک فضایی، تحلیل، مهارت حل مسئله، تصمیم گیری و مهارت های حرکتی کودکان بسیار کمک می کند.
۵-بازی های متنوع با توپ
توپ، وسیله مورد علاقه همه بچه ها است. بهتر است انواع بازی ها با توپ را یاد بگیرید و با کودک ۷ ساله خود تمرین کنید. پرتاب توپ در حلقه، یک نمونه جذاب و پرانرژی است. این بازی را می توانید به صورت مسابقه ای هم اجرا کنید.
۶-بازی های آموزشی و فکری
خوشبختانه انواع بازی های فکری و آموزشی، متناسب با هر گروه سنی در بازار وجود دارد. مطمئن شوید که بازی انتخابی شما برای کودک ۷ ساله تان مناسب است. بازی های سودوکو، نقطه بازی، ساختن کلمات، شمردن اعداد یا مار و پله، همه می توانند مهارت های زیادی را در کودکان تقویت نمایند.
جمع بندی
بازی با کودک ۷ ساله باید علاوه بر اینکه برای او نشاط و شادابی را ایجاد می کند، بتواند بسیاری از مهارت های مورد نیازش را نیز تقویت نماید. بهترین بازی ها آنهایی هستند که بتوانند مهارت حل مسئله، تفکر خلاقانه، مهارت های حرکتی و شناختی، حس اعتماد به نفس و … را در کودک پرورش دهند.
والدین و مربیان مدارس و مهدهای کودک می توانند از وسایل بازی مختلف برای بازی کردن با کودکان استفاده کنند یا اینکه بازی های مناسب در بازار را تهیه نمایند. در هر صورت، یک بازی نباید برای کودکان، بد آموزی داشته باشد، خطرناک باشد یا هیجانات او را سرکوب کند!