بازی کردن با کودک ۸ ساله می تواند او را از نظر هوشی و ذهنی آماده ورود به دوران بعدی تحصیلی خود کند. هرچه این بازی ها آموزنده تر باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که بتواند از عهده مهارت ها و چالش ها و مشکلات خود برآید. کودکان ۸ ساله در ابتدای راه یادگیری بسیاری از موضوعات هستند، پس والدین می توانند با بازی کردن، هر آن چیزی را که برایشان مفید و مناسب است به آن ها یاد بدهند. در این مطلب می خواهیم به چند تا از بهترین بازی ها اشاره کنیم که برای کودکان دبستانی مناسب هستند و به نوعی می توانند هوش آنها را تقویت کنند.

همه معلمان دوره ابتدایی و والدین دانش آموزان دبستان می دانند که مشغول نگه داشتن بچه ها، آن هم با انجام فعالیت های سرگرم کننده و بازی های مختلف به شیوه آموزشی، مستلزم تفکر و برنامه ریزی خلاقانه است. بچه ها به ویژه در سنین کودکی عاشق یادگیری چیزهای جدید از طریق فعالیت های هنری، سرگرمی ها، سفر کردن و … هستند. والدین و مربیان می توانند ایده های جدیدی به دانش آموزان ارائه بدهند تا این فعالیت ها خسته کننده نباشند. این راهکارها برای همه کودکان دبستانی صدق می کند.

بازی با کودکان ۸ ساله یکی از فعالیت هایی است که برای دانش آموزان دوره ابتدایی در کلاس دوم دبستان توصیه شده است. بچه های ۸ ساله در کلاس دوم درس می خوانند و قطعاً علاقه دارند که بازی ها و فعالیت های آموزشی برایشان سرگرم کننده باشد.

اگر شما در کلاس دوم دبستان تدریس می کنید، والدین یک کودک ۸ ساله هستید، یا مربی آموزشی هستید، با ما همراه باشید زیرا می خواهیم چند تا از بهترین بازی ها را برای کودکان ۸ ساله معرفی کنیم. این بازی ها می توانند هوش ساز باشند و نقش مهمی در روند آموزشی داشته باشند.

چند ایده خوب برای بازی با کودک ۸ ساله

۱-کلمه بازی

یکی از بهترین ایده ها برای بازی با کودک ۸ ساله، کلمه بازی است. از آنجایی که بچه ها در این سن در حال یادگیری لغات جدید و توسعه مهارت های زبانی و نوشتاری خود هستند، بهترین و اولین بازی این است که از آنها بخواهید کلمه بسازند. یک حرف به او پیشنهاد بدهید و از اون بخواهید که۴ یا ۵ کلمه با آن حرف الفبا بسازد. این کار به رشد فکری کودک نیز کمک می کند.

روش دیگر این است که با کلمات مختلف، فلش کارت بسازید و سپس آن ها را با تصاویر ادغام کنید. از کودک بخواهید که تصاویر فلش کارت را با کلمات تطبیق دهد. این کار باعث می شود که تمرکز و توجه او تقویت شود و بتواند گزینه ها را در حافظه خود ثبت کند.

۲-حل کردن پازل معما

دومین بازی مناسب کودک ۸ ساله که به تقویت هوش او نیز کمک می کند، حل پازل یا معما است. چیدن تکه های پازل در کنار هم بسیار لذت بخش و هیجان انگیز است. می توانید پازل هایی را انتخاب کنید که روی کاغذ باید حل شوند. یا معما برای او بخوانید و از او بخواهید پاسخ های احتمالی را بیابد. حل جدول های سودوکو برای کودکان ۸ ساله هم یک بازی است و هم می تواند در آموزش های ریاضیات و علوم به آنها کمک کند.

۳-ساخت اوریگامی کاردستی با کاغذ

اوریگامی یک فعالیت سرگرم کننده و خلاقانه است که بچه ها می توانند به تنهایی یا از طریق شرکت در کلاس آموزشی آن را یاد بگیرند. انواع مختلفی از مدل ها و ایده ها وجود دارد که بچه ها می توانند از بین آنها، مدل مورد علاقه شان را برای ساخت اوریگامی انتخاب کنند. ساخت کاردستی با کاغذ، علاوه بر تقویت هوش، باعث رشد مهارت های جسمی، بهبود هماهنگی ذهن و دست کودکان خواهد شد.

۴-نقاشی گروهی روی یک صفحه بزرگ کاغذی

یکی از جذاب ترین بازی ها برای کودکان ۸ ساله این است که تکه کاغذ بزرگ را روی دیوار نصب کنید و از تعدادی بچه ها بخواهید یک موضوع را نقاشی کنند. هر کودک باید یک قسمت از نقاشی را کامل کند. این کار باعث تقویت روحیه کار گروهی خواهد شد. این به بهبود کار تیمی و سازگاری با گروه همسالان بسیار کمک خواهد کرد. نقاشی کردن با گروه همسالان برای همه کودکان لذت بخش است و مهارت های زیادی را به آنها می آموزد.

۵-بازی و فعالیت های ورزشی

همه کودکان، بازی کردن در فضای آزاد را دوست دارند. برای پسرهای ۸ ساله، بازی فوتبال، تنیس یا پیاده روی در طبیعت، لذت بخش است. برای دخترهای ۸ ساله نیز گردش در طبیعت، تنیس در چمن، بازی با وسایل بازی در پارک می تواند جذاب باشد. سعی کنید هنگام انجام این فعالیت ها از گروهی از کودکان ۸ ساله کمک بگیرید تا بازی کردن را به فعالیتی سرگرم کننده، خاطره انگیز و به یادماندنی تبدیل نمایید.

۶-بازی ایفای نقش

یکی دیگر از بازی های مناسب کودکان ۸ ساله، بازی ایفای نقش است. می توانید به تناسب مهارت های فردی، داستانی را برای کودکان بخوانید و از آنها بخواهید که در قالب چند نقش در داستان، آن را به اجرا در بیاورند. این کار چند مزیت دارد. اول آنکه بازی کردن می تواند یک داستان را در ذهن بچه ها ماندگارتر سازد. دوم اینکه به تقویت ذهن آنها و به خاطر سپردن کلمات و جملات بسیار کمک می کند. سومین مزیت، تقویت روحیه کار کردن، سازگاری با محیط تیم، ارزش گذاری به ادبیات و تقویت فن بیان و سخنوری آن ها است.

جمع بندی

بازی هایی که برای کودکان ۸ ساله مناسب هستند، بسیار متنوع اند. از بازی های انفرادی گرفته تا بازی ها و ورزش های گروهی، ساخت کاردستی، بازی های تیمی، و حتی بازی های آنلاین که سالم باشند، همگی نوعی سرگرمی محسوب می شوند. والدین می توانند بسته به توانایی و مهارت فرزند ۸ ساله خود، یک یا چند بازی خوب را برای اون انتخاب نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *