روان شناسان و افرادی که در حوزه تعلیم و تربیت فعالیت دارند، بر روی آموزش بخشش برای کودکان بسیار تأکید می کنند. فرزندان شما باید با مفهوم بخشش آشنا شده و درک درستی از آن داشته باشد تا بتوانند دوستان و اطرافیان خود را ببخشند.

هنگامی که کودکان، رفتار نادرستی از دوستان یا اطرافیان خود مشاهده می کنند از دست آن­ها ناراحت، عصبانی و خشمگین می شوند. حتی در بسیاری از مواقع با این افراد قهر می کنند. قهر کردن کودکان یک موضوع کاملاً طبیعی و عادی است. اما اگر این رفتار ادامه پیدا کند، ممکن است خلق و خوی کودکتان را تحت تأثیر قرار دهد و این رفتار در بزرگسالی هم با او همراه باشد. با آن که قهر کردن در کودکان یک موضوع بسیار طبیعی است اما اگر این رفتار در بزرگسالی هم ادامه پیدا کند، موضوع متفاوت می شود.

انسان­ های بزرگسال نمی توانند، مانند کودکان زمانی که از دست شخصی ناراحت می شوند، با او قهر کنند؛ چرا که قهر و آشتی­های کودکانه سریع اتفاق می افتد و در چند روز، کودکان چندین بار با یکدیگر قهر کرده و سپس آشتی می کنند. اما این موضوع برای بزرگسالان صادق نیست. هیچ کس دوست ندارد با افرادی که خیلی سریع قهر می کنند، تعامل داشته باشد.

به این دلیل روان شناسان و افرادی که در حوزه تعلیم و تربیت فعالیت دارند، بر روی آموزش بخشش برای کودکان بسیار تأکید می کنند. فرزندان شما باید با مفهوم بخشش آشنا شده و درک درستی از آن داشته باشد تا بتوانند دوستان و اطرافیان خود را ببخشند.

در این مقاله ما تمام راه­های مؤثر برای آموزش بخشش به کودکان را برای شما توضیح داده ایم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

روش هایی برای آموزش بخشش به کودکان

  • الگوی خوبی باشید

کودکان بیش از هر چیزی تحت تأثیر رفتار والدین خود قرار می گیرند و سعی می کنند، پدر و مادر و بزرگترهای خود را الگو قرار دهند. از این رو اگر می خواهید، بخشندگی را به کودکان خود یاد دهید در ابتدا باید این رفتار را از خود نشان دهید. زمانی که کودکان ببینند که والدین آن­ها از اشتباهات و خطا­­های دیگران می گذرند و آن­ها  را می بخشند، بی شک این رفتار را تقلید خواهند کرد.

  • کودکان خود را سرزنش نکنید

اگر در امر بخشندگی اشتباهاتی را از کودک خود مشاهده کردید به هیچ وجه او را به خاطر انجام این اشتباهات سرزنش نکنید؛ چرا که کودکان فکر می کنند، در صورت بخشش مجدد یک فرد دیگر، باز هم توسط والدین خود سرزنش یا مجازات می شوند.

حتی اگر فرزندانتان در امر بخشندگی اشتباهی را مرتکب شوند، تنها کافی است که با آن ­ها صحبت کرده و راهنمایی شان کنید. باید در نظر داشته باشید که فرزند شما یک بچه با قلب صاف و مهربان است و نمی تواند، خوب و بد را به درستی از هم تشخیص دهد.

اگر می خواهید کودکان شما بخشندگی را به خوبی یاد بگیرند، باید در هنگام مشاهده بخشش از طرف کودکان آن­ها را تحسین کنید و اگر در طی روز بخشش را انجام دادند ضمن تحسین و تعریف از آن­ها، خوب و بد این امر را برایشان توضیح دهید.

  • بین فرزند خود و کودکان دیگر ارتباط برقرار کنید

یکی دیگر از راه­ های بسیار مؤثر در آموزش بخشش و بخشیدن برای فرزندان خود و هم بازی کردن آن­ها با کودکان بزرگ تر از خودشان است. البته توجه داشته باشید که این کودکان خلق و خوی ملایم و صبورانه ای داشته باشند. با این کار فرزندتان این کودکان را الگو قرار می دهند. به تدریج بخشش را از آن ها یاد گرفته و در رفتارشان تاثیرات مثبت ایجاد می شود.

در واقع اگر کودک شما به این درک برسد که از سوی بزرگ تر­های خود، مورد توجه و علاقه قرار گرفته است و از طرف آن­ها حمایت می شود، اگر در بازی اشتباهاتی انجام دهد به سادگی مورد بخشش قرار می گیرد. پس این ویژگی به طور طبیعی در وجود او نهادینه می شود و خود او سعی می کند تا در صورت مشاهده اشتباهات یک شخص دیگر، به همان اندازه مهربانی و رافت به خرج دهد.

  • تشویق و تحسین کودکان

در صورتی که کودک بعد از انجام یک کار، مورد تشویق و تحسین والدین خود قرار بگیرد، به انجام آن ترغیب می شود. زمانی که می بینید، کودک شما هم بازی ­ها و دوستان خود را می بخشد، او را با روش­ های مختلفی تشویق کنید تا این ویژگی در او ثبات پیدا کند.

نکات کلیدی در مورد مفهوم بخشندگی

برای آن که به کودک خود، معنی و مفهوم بخشش را به خوبی یاد دهید، می توانید از نکاتی که در ادامه برای شما بیان کرده ایم، استفاده کنید. با این روش کودکان شما می توانند، برای بخشش یک نفر معیارهای خوبی را در دست داشته باشند و مرتکب اشتباه نشوند. نکات کلیدی در مورد مفهوم بخشندگی عبارت اند از:

  • اگر فرد، اشتباه را تنها یک بار انجام دهد و برای بار دیگر تکرار نشود، بهتر است که آن فرد را ببخشد.
  • اگر اشتباه از روی عمد و با هدف ناراحت کردن کودک انجام نشده باشد، بهتر است آن را ببخشد.
  • اگر اشتباه جدی نباشد و کودک هیچ آسیبی از آن اشتباه نبیند، بهتر است که آن را ببخشد.
  • اگر اشتباه از سوی دوست صمیمی و هم بازی او رخ داده باشد، باید او را ببخشد؛ چرا که در عالم رفاقت از این اتفاقات بسیار رخ می دهد.

پس بهتر است معیار­های گفته شده را برای کودکان خود گوش زد کنید تا اگر یک فرد اشتباهاتی را که در بالا ذکر کرده ­ایم انجام دهد، آن را فراموش کرده و از خود بخشندگی نشان دهد.

جمع بندی

بخشش و بخشندگی یکی از بهترین خصلت­هایی است که آدمی دارد. انسان­های بخشنده از ابتدا زندگی خود با معنا و مفهوم این کار آشنا شده اند و آن را در زندگی برای خود سرلوحه قرار داده اند. اگر دوست دارید، فرزندان شما نیز از خصلت بخشش برخوردار باشند، بهتر است از همان کودکی این کار را به آن­ها یاد دهید.

ما در این مقاله، مؤثرترین روش­هایی که می تواند به یادگیری مفهوم بخشش برای کودکان شما مفید باشد را به طور کامل برایتان توضیح دادیم. شما می توانید از این روش­ها استفاده کرده و خصلت بخشش را در کودکان خود نهادینه کنید تا آن­ها در هنگام بزرگسالی و زمانی که وارد اجتماع شده اند، از این خصلت نیکو و پسندیده برخوردار باشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *