در دنیای پویای کسب و کارهای امروزی، یکی از گروه های سنی که سعی می کنند جایی در این مسیر پیدا کنند، نوجوانان هستند. سنین نوجوانی می تواند فرصت های مناسب بیشماری را برای آنها فرآهم سازد تا بینش درستی از کسب و کار و کارآفرینی به دست بیاورند و بتوانند ایده های نوآورانه و خلاقانه ارائه بدهند. نوجوانان نیاز به رهبران و مدیرانی دارند تا آنها را به درستی در این مسیر هدایت نمایند.

کارآفرینی و راه اندازی یک کسب و کار در سنین نوجوانی می تواند بسیار هیجان انگیز باشد! این یک فرصت عالی است تا یک نوجوان بتواند مهارت هایی را که نیاز دارد به دست بیاورد. کار کردن در سن نوجوانی به منزله یک منبع درآمد می باشد که موقعیت های یادگیری مفاهیم، موضوعات و مهارت های جدید را ایجاد می کند. صرف نظر از سن نوجوان، پیشنهاد می کنیم آنها را در مسیر کارآفرینی و شروع تجارت سودمند در آینده راهنمایی کنید.

والدین، اولین کسانی هستند که نوجوان خود را در مسیر کسب و کار و کارآفرینی و رسیدن به ایده های نوظهور راهنمایی می کنند. گروه بعدی، مربیان و معلمان مدرسه هستند. اگر نوجوانان در جایی مشغول به کار باشند، استادکار آنها نیز می تواند آنها را برای پیدا کردن بهترین ایده های کارآفرینی در آینده راهنمایی کند.

کارآفرینی نوجوانان در مسیرهای ساده، نیازی به کسب مجوزها ندارد، اما این مسیر همانند ایده های بزرگ کارآفرینی، به یک راهنما یا مشاور نیازمند است. مشاور کسب و کار و مشاوران حقوقی می توانند نوجوانان را برای موفقیت های بیشتر در حوزه کارآفرینی راهنمایی نمایند.

مهم ترین چیز، آماده سازی ذهن و توانایی ها و مهارت های نوجوان برای ورود به مسیر کارآفرینی است. بیایید با هم به این موضوع، نگاه دقیق تری داشته باشیم.

راهنمای نوجوانان برای موفقیت در کارآفرینی

۱-در مورد کسب و کاری که می خواهید شروع کنید، تصمیم گیری نمایید

تصمیم گیری برای یک نوجوان در مسیر ورود به یک کسب و کار می تواند بسیار ساده باشد و برای فردی دیگر، کاری سخت و استرس آور! موفقیت در کارآفرینی کاملاً به طرز نگاه نوجوانان به کار کردن بستگی دارد. برای عده ای، کسب و کار، بسیار لذت بخش است، و برای برخی دیگر ممکن است خسته کننده باشد!

اگر والدین یک نوجوان هستید، ابتدا علایق و توانایی های فرزند خود را برای کار کردن بیازمایید. اگر او به کارآفرینی و کسب و کار و کسب درآمد علاقه دارد، می توانید وارد مرحله بعدی این مسیر شوید. درباره حوزه مورد نظر کارآفرینی با او صحبت کنید. از درس هایی که آموخته است باید بتواند استفاده کند و ایده هایی را خلق نماید که درآمدزا و پرمخاطب باشد. شناسایی استعدادهای نوجوان در این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است.

۲-درباره بازار هدف و مشتریان کسب و کار پیشنهادی تحقیق کنید

فرض می کنیم نوجوان شما یک ایده کارآفرینی خوب در ذهن پرورانده و ارائه داده است. به عنوان والدین باید به او پیشنهاد دهید که درباره بازار هدف محصولی که می خواهد تولید کند یا خدمتی که ارائه می دهد، به خوبی تحقیق کند. بسیار شگفت انگیز است که بداند نیاز مشتریان برای خرید محصول یا استفاده از خدمات چگونه است! مشکلاتشان را باید شناسایی کند و تشخیص بدهد که آیا ایده کارآفرینی او، سودمند هست یا خیر!

یک پیشنهاد کاربردی در این مرحله این است که به نوجوان بگویید نمونه های اولیه از محصول خود را آماده کند و به مشتریان محدودی ارائه دهد. جمع آوری بازخوردها از این محصول یا خدمات معین می کند که تا چه اندازه برای یک ایده کارآفرینی بزرگ تر، موفق خواهد بود.

به نوجوان خود راهنمایی کنید که راه اندازی کسب و کار همیشه با ریسک و خطر شکست همراه است؛ اما آنها برای موفق شدن باید آزمون و خطا داشته باشند و نظریات خود را آزمایش کنند. در این صورت، بهتر می توانند شانس موفقیتشان را افزایش دهند.

۳- نوشتن طرح تجاری را به نوجوانان یاد بدهید

یکی از آموزش های کاربردی که می توانید به نوجوان درباره کارآفرینی ارائه بدهید، نوشتن یک طرح تجاری یا بیزینس پلن است. اگر هر نوجوان با داشتن یک ایده کسب و کار بتواند طرح مکتوب تنظیم کند و آن را اجرا نماید، مسیر روبروی خود را بهتر درک می کند و می تواند مشکلات، موانع و چالش ها را بشناسد.

درباره سوالات مهم که باید در طرح کسب و کار بنویسید با نوجوان تان صحبت کنید. مهم ترین سوالات عبارتند از:

  • مشتریان کسب و کار شما چه کسانی هستند؟
  • محل شروع کسب و کارتان کجاست؟
  • به چه لوازم و ابزارها و تجهیزاتی نیاز دارید؟
  • چقدر برای خرید تجهیزات کسب و کارتان پول نیاز دارید؟
  • از کجا لوازم و وسایل مورد نیازتان را می خرید؟
  • نام کسب و کارتان چه خواهد بود؟
  • اهداف کسب و کار شما چیست؟
  • محصولات یا خدمات خود را چقدر می خواهید بفروشید؟
  • چه نوع خدمات پشتیبانی برای مشتریان ارائه می دهید؟
  • درآمد ماهانه و سالانه شما به طور خالص چقدر خواهد بود؟

شما به عنوان والدین می توانید به نوجوان خود کمک کنید که برنامه ریزی های لازم را برای ورود به مسیر کارآفرینی یاد بگیرد. به ویژه این آموزش ها برای نوجوانانی که اهل مدیریت بودجه مالی نبوده اند، اهمیت بیشتری دارد.

مهارت های کاربردی برای تبدیل شدن نوجوانان به یک کارآفرین

  • نوجوانان باید ریسک پذیر باشند و بتوانند در موقعیت های مختلف، تصمیم گیری نمایند.
  • یک نوجوان با ایده های کارآفرینی باید در موضوعات مختلف بتواند چالش ایجاد کند، آن را حل کند و برای رسیدن به اهداف خود، تلاش کند.
  • نوجوانان با روحیه کارآفرینی، اعتماد به نفس دارند و مثبت نگر هستند. این افراد، نسبت به مسائل و موضوعات روز، کنجکاو بوده و سعی می کنند ایده پردازی داشته باشند.
  • نوجوانان کارآفرین، روحیه انعطاف پذیر دارند و از خطاها و اشتباهات خود درس می گیرند.

جمع بندی

آموزش کارآفرینی به نوجوانان می تواند آنها را برای ورود به کسب و کارهای موفق در آینده آماده کند. والدین و مربیان و استادکاران در کنار همدیگر می توانند نوجوانان را در این مسیر راهنمایی کنند. نوجوانانی که سعی می کنند با ایده های خلاقانه، هدف های خود را محقق سازند، روحیه کاوشگری دارند، انعطاف پذیر هستند، مهارت های ارتباطی خود را ارتقا می دهند و هر روز در حال یادگیری مطالب جدید هستند. این افراد از روبرو شدن با چالش ها هراسی ندارند و سعی می کنند برای هر مشکل، راه حل جدیدی ارائه دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *