اپلیکیشن های کمک آموزشی علوم، به لطف پیشرفت های فناوری نرم افزاری موبایل، این روزها بسیار مورد استقبال واقع شده اند زیرا توانسته اند روند آموزش دروس و مفاهیم علوم را آسان تر سازند. علم، موضوع بزرگ و پیچیده است است و زیرشاخه های متعددی را در بر می گیرد؛ از زیست شناسی گرفته تا شیمی، فیزیک، صنعت و مواد، همگی جذاب و متنوع هستند. یادگیری علوم برای کودکان بسیار لذت بخش است زیرا با اتفاقات متنوع و جدیدی روبرو می شوند که تا به حال در زندگی ندیده اند! بنابراین، ورود فناوری های نوین به دنیای آموزش علوم هم به نفع دانش آموزان و هم به سود معلمان است. می خواهیم در یک مطلب اختصاصی به اهمیت و مزایای استفاده از بهترین اپلیکیشن های کمک آموزشی علوم بپردازیم.
خوشبختانه، تعداد زیادی اپلیکیشن های متنوع کمک آموزشی علوم وجود دارند که باعث شده اند یادگیری علوم، راحت تر و آسان تر باشد. این موضوع درباره برنامه های موبایلی آموزش ریاضیات، ادبیات فارسی و سایر مفاهیم درسی نیز وجود دارد. این اپلیکیشن ها قابل نصب بر روی دستگاه های اندروید و آیفون هستند و کار کردن با آنها نیز برای والدین و کودکان، آسان است.
فناوری موبایلی، زندگی را متحول کرده و البته شاهد هستیم که این اثرات در بخش آموزش دروس مدرسه هم ورود پیدا کرده است. بر خلاف گذشته که از اپلیکیشن ها فقط برای برقراری ارتباطات استفاده میشد، امروز می بینیم که تلفن های همراه به ابزارهایی تبدیل شده اند که می توانند برای پیشرفت درسی و تسهیل آموزش استفاده شوند!
در همین راستا، بسیاری از شرکت های برنامه نویسی و طراحی اپلیکیشن های آموزشی، تلاش زیادی می کنند تا به عنوان یک توسعه دهنده برنامه های موبایلی، بهترین اپلیکیشن های کمک آموزشی علوم و سایر درس ها را به بازار ارائه دهند. پلتفرم های فروش و معرفی اپلیکیشن های تلفن همراه نیز یک بستر خوب برای آشنایی با جدیدترین محصولات هستند.
اما صحبت اصلی ما در این بحث، معرفی بهترین اپلیکیشن های تلفن همراه برای آموزش علوم به کودکان است. همچنین می خواهیم به مزیت های استفاده از فناوری های موبایلی برای آموزش مفاهیم درسی به دانش آموزان نیز اشاره ای داشته باشیم.
۱- برنامه نرم افزاری “کیف الکترونیکی آریا”
یکی از بهترین برنامه های نرم افزاری رایانه ای و موبایلی که برای آموزش دروس به دانش آموزان طراحی شده است و سال ها نیز مورد استفاده قرار می گرفته، نرم افزار کیف الکترونیکی آریا نام دارد. این بسته نرم افزاری برای هر مقطع تحصیلی به طور جداگانه طراحی شده و شامل تمامی کتاب های درسی، آزمونک ها، نمونه سوالات، آزمون های ماهانه، تست های درسی، متن کتاب به همراه سوالات و پاسخ ها و ده ها گزینه آموزشی دیگر است.
در این بسته نرم افزاری، درس علوم تجربی نیز وجود دارد و دانش آموزان یا معلمان با کلیک بر روی هر گزینه می توانند به صورت دیجیتال به محتوای آموزشی دسترسی داشته باشند. برترین مزیت این برنامه، ارائه مفاهیم آموزشی همراه با موزیک شاد، جلوه های گرافیکی بسیار زیبا و محیط کاربری آسان است. معلمان در هر پایه تحصیلی می توانند با اجرای برنامه های کیف الکترونیکی آریا، کلاس درس را به یک محیط جذاب و پویا تبدیل کنند و اشتیاق یادگیری را در دانش آموزان ایجاد نمایند.
۲- اپلیکیشن کمک آموزشی علوم؛ “فندق”!
اولین و بهترین برنامه دیجیتال کمک آموزشی علوم که به صورت تخصصی طراحی شده است، برنامه “فندق” نام دارد. این نرم افزار با داشتن محیط کاربری جذاب، یک سری فیلم های آموزشی اختصاصی مفاهیم علوم را به کودکان ارائه می دهد. این برنامه قابل استفاده در کلاس درس است و از بهترین گرافیک رایانه ای برخوردار می باشد. ویدیوهای کوتاه جذاب آموزشی علوم در هر مقطع تحصیلی، تنها با یک کلیک کوچک روی آیکن برنامه، به سرعت قابل دسترسی هستند.
۳- برنامه کمک آموزشی “میشا و کوشا”
برنامه نرم افزاری کمک آموزشی “میشا و کوشا” نیز از بسیاری جهات، مشابه با برنامه کیف الکترونیکی آریا است. این برنامه ها بر اساس هر مقطع تحصیلی، مجزا طراحی شده اند و همه دروس را در بر می گیرند. داشتن جلوه های بصری و گرافیکی زیبا، دسته بندی دروس، آموزش همراه با بازی و سرگرمی، آموزش های مبتنی بر موزیک و فعالیت های تفریحی، جزوی از برنامه کمک آموزشی “میشا و کوشا” است. این برنامه، معمولاً برای دانش آموزان دبستانی، جذابیت بیشتری دارد.
۴- سایر اپلیکیشن های ایرانی برای آموزش علوم
- اپلیکیشن تاپس (آموزش مبتنی بر بازی)
- اپلیکیشن قبولی (آموزش و برنامه ریزی درسی؛ پلتفرم هوشمند)
- اپلیکیشن آلاء (مناسب برای آموزش های کنکور)
- اپلیکیشن گاما (برنامه جامع آموزش و آزمون؛ از ابتدایی تا کنکور)
- اپلیکیشن درس یار (کمک آموزشی، بازخوانی دروس و برنامه ریز درسی)
- اپلیکیشن پادرس (ویژه مقطع دبیرستان)
- اپلیکیشن گاجینو (کمک آموزشی همه مقاطع؛ با دسترسی به منابع انتشارات گاج)
- اپلیکیشن کارا (آموزش، برنامه ریزی درسی، تقویت حافظه، مرور دروس)
- اپلیکیشن تراش (ویژه آموزش های کنکور، تست زنی، برنامه ریزی مطالعه)
- اپلیکیشن سگال (کمک آموزشی و برنامه ریزی درسی برای مقاطع ششم تا یازدهم)
بهترین اپلیکیشن های کمک آموزشی علوم؛ تولید شرکت های خارجی
۱- اپلیکیشن جدول تناوبی (Periodic Table)
این برنامه موبایلی یکی از بهترین اپلیکیشن های کمک آموزشی علوم شیمی است. وقتی وارد این برنامه می شوید، ابتدا یک سری اطلاعات اولیه را از شما درخواست می کند تا سطح دانش شما را بسنجد. سپس می توانید با عناصر شیمیایی و ویژگی های هر یک آشنا شوید. آموزش در این برنامه بر اساس پادکست ها و ویدیوها با بهترین گرافیک و جلوه بصری ارائه می شود. این برنامه را می توانید بر روی تلفن های همراه اندروید و آیفون نصب کنید.
۲- اپلیکیشن Daily Random Facts
این برنامه کمک آموزشی علوم، درباره حقایق علمی صحبت می کند. با استفاده از این اپلیکیشن می توانید اطلاعات متنوعی درباره موضوعات متنوع علمی پیدا کنید. این برنامه به ویژه برای کودکان پیش دبستانی، کلاس اول و کلاس دوم، قابلیت بهتری دارد؛ چون آموزش ها بسیار ساده و ابتدایی هستند. این برنامه را می توانید بر روی تلفن های همراه اندروید و آیفون نصب کنید.
۳- برنامه کیمیاگر کوچک – اپلیکیشن Little Alchemy
در این اپلیکیشن می توانید مواد را با هم ترکیب کنید و چیزهای جدید بسازید. مخلوط کردن مواد خطرناک در یک فضای مجازی برای کودکان بسیار جذاب است زیرا نمی توانند این کارها را در محیط واقعی انجام دهند. درک بهتر از رفتار مواد، آشنایی با مفاهیم علوم مواد و مخلوط ها، مهم ترین مزیت اپلیکیشن Little Alchemy است. این برنامه را می توانید بر روی تلفن های همراه اندروید و آیفون نصب کنید.
۴- اپلیکیشن Science Dictionary by Farlex
این یک اپلیکیشن کمک آموزشی علوم است که همه مفاهیم را در بر می گیرد. کافیست عبارت یا کلمه مورد نظرتان را در باکس برنامه وارد کنید؛ سپس نتیجه جستجو که یک اطلاعات کامل درباره آن مفهوم علمی است به شما نمایش داده می شود. یکی از مزایای خوب این اپلیکیشن این است که در هر اطلاعاتی که به شما نشان داده می شود، برخی منابع مرتبط نیز ارائه می گردد تا در صورت نیاز به آنها رجوع کنید؛ این یعنی شما با ده ها واژه و مفهوم علمی دیگر نیز آشنا می شوید. محیط این برنامه، ساده و قابل تنظیم است. اپلیکیشن Science Dictionary by Farlex قابل نصب بر روی دستگاه های اندروید و آیفون می باشد.
۵- اپلیکیشن Quizizz
اپلیکیشن Quizizz با فرآهم کردن یک محیط کاربری ساده و متنوع، تعداد زیادی آزمون را به شما نشان می دهد که می توانید به عنوان شرکت در یک رقابت علمی از آنها استفاده کنید. این برنامه هم آموزشی است و هم رقابتی؛ امکان برگزاری آزمون های گروهی علمی در اپلیکیشن Quizizz وجود دارد. تنوع سوالات علمی و امکان توسعه آن برای هر سطح دانش، مهم ترین مزیت این اپلیکیشن کمک آموزشی علوم است.
۶- اپلیکیشن Science Bank
یکی دیگر از بهترین اپلیکیشن های کمک آموزشی علوم، رایگان و قابل استفاده برای همه، برنامه موبایلی Science Bank است. این اپلیکیشن بر روی سیستم عامل اندروید و آیفون نصب می شود و موضوعات متنوع زیست شناسی، نجوم، فضا، فیزیک، شیمی و ده ها گزینه دیگر را در بر می گیرد. کاربران می توانند هم اطلاعات و هم تصاویر علمی این برنامه را ذخیره کنند یا به اشتراک بگذارند.
۷- اپلیکیشن EarthViewer
EarthViewer یک اپلیکیشن تمام عیار برای آموزش علوم زمین و فضا است. این برنامه را می توانید روی تلفن همراه اندروید و آیفون نصب کنید. آموزش علوم زمین شناسی از گذشته تا به حال، پیش بینی وضعیت زمین در آینده، بررسی نقشه های زمین شناسی در طول دوران مختلف و کاوشگری در علوم زمین، در برنامه EarthViewer ارائه شده است.
۸- اپلیکیشن Complete Anatomy
اپلیکیشن Complete Anatomy به طور تخصصی برای آموزش زیست شناسی بدن انسان طراحی شده است. در این برنامه موبایلی می توانید با کلیک روی هر قسمت، اندام ها و اعضای بدن انسان را به صورت سه بعدی مشاهده کنید. اطلاعات آموزشی خوب به صورت متن، تصویر و ویدیو قابل دسترسی هستند، بنابراین یک کاوشگری جذاب در بدن انسان را تجربه خواهید کرد. این برنامه برای ورود به پرداخت پولی نیاز دارد.
جمع بندی
اپلیکیشن های تلفن همراه توانسته اند دنیای آموزش علوم را متحول سازند. دسترسی به منابع اطلاعاتی متنی، ویدیوها و انیمیشن های جذاب علوم، کار در محیط مجازی آزمایشگاهی، پادکست ها، آموزش علوم همراه با بازی و سرگرمی، حل پازل های علمی، مهم ترین مزیت های اپلیکیشن های کمک آموزشی علوم هستند. این برنامه ها، فرصت های بسیار عالی را برای علاقه مندان به دنیای علم فرآهم می کنند.
مهم ترین مزیت های اپلیکیشن کمک آموزشی علوم عبارتند از: ایجاد انگیزه و اشتیاق به یادگیری؛ تقویت روحیه تحقیق و پژوهش؛ تقویت مهارت حل مسئله در کودکان؛ ارائه مطالب علمی جذاب در کلاس درس؛ قابل نصب بر روی اندروید و آیفون؛ دسترسی رایگان و محیط کاربری ساده.
مدارس علوی شعبه تبریز ، بهترین فرصت برای ثبت نام دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی است تا بتوانند به امکانات پیشرفته آموزشی دسترسی داشته باشند. این مدارس با رویکردهای نوین آموزشی و فناوری، مدیریت می شوند و چندین تیم حرفه ای در بخش های اداری و آموزشی فعالیت دارند. اگر می خواهید فرزندان شما در محیطی مدرن و مجهز مشغول به تحصیل باشند و خدمات برنامه ریزی درسی و مشاوره تحصیلی را دریافت کنند، همین حالا برای ثبت نام در مدارس سیمناد با ما تماس بگیرید.