آنیا پوغاریان (Anya Pogharian)، یک دختر ساکن مونترال کانادا است که وقتی ۱۸ ساله بود، دستگاه دیالیز قابل حمل را با قیمت ۵۰۰ دلار در مقابل دستگاه های معمولی تجاری به ارزش ۳۰۰۰۰ دلار، که در حال حاضر در سراسر جهان استفاده می شود، توسعه داد. دستگاهی که او اختراع کرد، به اندازه ای مورد توجه قرار گرفت که بسیاری از کشورهای آسیایی برای خرید آن درخواست دادند! این یک اختراع ساده نبود و صنعت پزشکی را بسیار متحول ساخت!

آنیا پوغاریان (Anya Pogharian)، یک دختر ساکن مونترال کانادا است که وقتی ۱۸ ساله بود، دستگاه دیالیز قابل حمل را با قیمت ۵۰۰ دلار در مقابل دستگاه های معمولی تجاری به ارزش ۳۰۰۰۰ دلار، که در حال حاضر در سراسر جهان استفاده می شود، توسعه داد.

داستان این اختراع او بسیار جالب و شنیدنی است! او در پروژه علمی دبیرستان شرکت کرد و یک کلیه مصنوعی ساخت. دلایل زیادی موجب شده بود که او به فکر کار کردن روی این نوع پروژه پزشکی بیوفتد. اگر می خواهید داستان اختراع آنیا پوغاریان را بشنوید، با ما همراه باشید.

اختراع دستگاه دیالیز قابل حمل توسط یک دانش آموز دبیرستانی در کانادا

Anya Pogharian در صحبت با مجله Fortune گفت، زمانی که به عنوان یک کارآموز در بیمارستان مشغول به کار شدم، هنوز چیزی درباره دستگاه دیالیز نمی دانستم. آنیا بیان کرد در طول فعالیت خود در بیمارستان در بخش دیالیز متوجه شدم که هزینه های دستگاه های دیالیز معمولی بسیار هنگفت و سرسام آور است! و همین عامل موجب شد به فکر اختراع یک دستگاه ارزان تر و کارآمدتر بیوفتم که به بیماران این حوزه کمک زیادی کند.

آنیا پوغاریان برای اینکه به هدف خود برسد، کتاب های راهنمای متعددی را درباره روش دیالیز، دستگاه های تجاری دیالیز و هزینه های تجهیزات و قطعات مختلف به کار رفته در این دستگاه ها مطالعه کرد و اطلاعات مورد نیازش را جمع آوری نمود.

او متوجه شد که برای ساخت یک دستگاه دیالیز ارزان تر و کاربردی، به قطعاتی از جمله پمپ، سنسور فشار، دماسنج، فیلتر، مخازن، مدار الکتریکی، میکروکنترلر، آشکارساز حباب هوا نیاز دارد. او با یک سرمایه گذاری بسیار کم توانست لوازم را بخرد و دستگاه دیالیز مورد نظر خود را بسازد.

دستگاه دیالیز که آنیا پوغاریان توانست به عنوان نسخه آزمایشی بسازد، ۵۰۰ دلار هزینه داشت. او نام دستگاه خود را Dialysave گذاشته بود. این دستگاه دیالیز، پروژه ای کامل بود که او ۳۰۰ ساعت برای آن وقت صرف کرد. جالب است بدانید که این دستگاه دیالیز قابل حمل به اندازه ای جذاب و جدید بود که توانست نظر رئیس جهور آمریکا در آن زمان را به خود جلب کند!

آنیا پوغاریان بعد از پایان اختراع خود، دستگاه را ابتدا با مواد رنگی و آب مورد آزمایش قرار داد. زمانی که نتایج رضایت بخش به دست آمدند، او اختراع خود را به عنوان یک پروژه علمی به نمایشگاه دبیرستان ارائه داد! و چقدر مورد استقبال واقع شد!!

آنیا در تعطیلات تابستانی مجدد بر روی پروژه خود کار کرد و توانست نقص های آن را اصلاح کند. بعد تصمیم گرفت نمونه واقعی خون را با دستگاه خود آزمایش کند. او اختراع خود را به مرکز اهدای خون برد و آنجا توسط نمونه های خون افراد، آن را تست کرد. خون، غنی از پتاسیم و ناخالصلی ها است که باید توسط فیلترهای دستگاه دیالیز، تصفیه شود. و این چیزی بود که دستگاه دیالیز قابل حمل آنیا پوغاریان، آن را به خوبی انجام داد.

دستگاه دیالیز قابل حمل آنیا پوغاریان، شهرت جهانی پیدا کرد!

دستگاهی که Anya Pogharian اختراع کرد، به اندازه ای مورد توجه قرار گرفت که بسیاری از کشورهای آسیایی برای خرید آن درخواست دادند! این یک اختراع ساده نبود و صنعت پزشکی را بسیار متحول ساخت!

آنیا هدف خود را اختراع یک دستگاه دیالیز ارزان و قابل حمل قرار داده بود که بتواند به آسانی در دسترس همه مردم، بخصوص در کشورهای در حال توسعه قرار قرار گیرد. اگرچه Anya Pogharian در آن سال ها هنوز برای ورود به دوره پزشکی خیلی جوان بود، اما این امیدواری وجود داشت که بتواند فرآیند دیالیز را در سیستم مراقبت های بهداشتی جهانی تغییر دهد.

پس از چند سال که از اختراع دستگاه دیالیز قابل حمل Anya Pogharian می گذرد، مقالات و گزارش هایی به زبان های روسی، ارمنی، آلمانی و حتی گویش چینی در منابع مختلف منتشر شده اند که به این موضوع پرداخته اند. بیشتر از ۱۰۰ مقاله بر روی این اختراع تمرکز داشته اند. این نشان می دهد که یک فکر ساده چطور می تواند به عمل تبدیل شود و شهرت جهانی پیدا کند.

بعد از معرفی این اختراع به منابع تحقیقاتی، بسیاری از فعالان تجاری و دانشمندان دانشگاه هاروارد و اتحادیه اروپا به این دستگاه واکنش مثبت نشان دادند؛ چرا که می تواند جزو تجهیزات پزشکی مقرون به صرفه، تولید شود. همچنین این دستگاه توسط متخصصان کلیه و دستگاه دفع ادراری نیز مورد توجه قرار گرفت.

از موفقیت Anya Pogharian چه درس هایی می توانیم بگیریم؟

آنیا پوغاریان در زمان ارائه اختراع خود فقط ۱۷ سال داشت و از یک مشکل جدی در جامعه خود برای الهام گیری پروژه علمی خود کمک گرفت. این نشان می دهد که نوجوانان نیز می توانند ایده های بکر و دست اول را در ذهن خود بپرورانند و آن را توسعه دهند.

یکی از مهم ترین درس هایی که از سعی و تلاش Anya Pogharian می توانیم بگیریم این است که هرگز نا امید نباشیم و تصور نکنیم که ایده ها یا فکر ما برای رسیدن به اهداف، غلط و اشتباه است. بخصوص نوجوانان ما در دوران دبیرستان می توانند بسیار تلاش کنند و به موفقیت های زیادی برسند. صبور بودن و تلاش کردن بسیار مهم است.

آنیا برای نوجوانان عصر حاضر توصیه ای دارد که می گوید: “شما باید اهداف واقعاً محکمی داشته باشید، به طوری که اگر اتفاقی افتاد که شما را دلسرد و متوقف کرد، یا شما را از اهدافتان دور کرد، همچنان قوی باشید و جلو بروید. اگر ثابت قدم نباشید نمی توانید موفق شوید.”

جمع بندی و نتیجه گیری

Anya Pogharian، مخترع دستگاه دیالیز قابل حمل است. او زمانی که ۱۷ ساله و دانش آموز دبیرستان بود توانست با الهام گرفتن از دستگاه های تجاری معمولی دیالیز که گران قیمت بودند، دستگاهی ارزان تر و کاربردی تر اختراع کند. این دستگاه او شهرت جهانی پیدا کرد.

همه نوجوانان باید از روش فعالیت و روحیه تلاش و پشتکار Anya Pogharian درس بگیرند و هرگز دست از تلاش و کوشش بر ندارند. مسیر موفقیت همیشه هموار نیست اما با سعی و امیدواری می توان به اهداف کوچک و بزرگ دست یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *