دلایل حواس پرتی در نوجوانان شامل عوامل بیرونی و برخی عوامل درون فردی است. نوجوانان روزانه درگیر کارهای مدرسه، انجام شغل های پاره وقت، انجام کارهای خانه، فعالیت های فوق برنامه، ورزش کردن و گذراندن وقت با دوستان و خانواده هستند و اتفاق های زیادی هم در جریان است. با وجود همه اینها، بسیاری از نوجوانان حواسشان به قسمت‌های دیگر زندگیشان پرت می‌شود، این عوامل می‌تواند در انجام تکالیف، برقراری روابط خوب، و برتری در فعالیت‌های کاری و ورزشی، اختلال ایجاد کند.

۶ راهکار اصلی برای جلوگیری از حواس پرتی در نوجوانان

اگر والدین یک نوجوان هستید، به نفعتان است که بدانید چگونه باید به او کمک کنید تا به روش‌های عملی، حواس‌پرتی‌های خودش را کاهش دهد. وقتی روش‌های ساده‌ای را برای انجام این کارها درک می‌کنید، تفاوت شگرفی در وضعیت ذهنی آن‌ها ایجاد می‌کنید.

حواس‌پرتی‌ها همیشه برای هر فردی وجود داشته است؛ حتی زمانی که ما خودمان نوجوان بوده ایم. تماشای تلویزیون را به خاطر دارید؟؛ اما زندگی مدرن امروزی به این معنی است که اتفاقات بیشتری در مسیر نوجوان شما وجود دارد. حواس پرتی در نوجوانان، آنها را وسوسه می‌کند از بسیاری از کارهای مهم خود غافل بمانند و حتی گاهی اصلاً به آن توجهی نداشته باشند و این می تواند بسیار نامطلوب باشد.

اما نگران نباشید شما می توانید برای به حداقل رساندن حواس پرتی و کمک به نوجوان خود، اقدام مثبتی انجام دهید و به او کمک کنید به بهترین نتایج ممکن دست یابد. به عنوان والدین می توانید این نکات مهم را امتحان کنید و به آنها کمک نمایید تمرکز داشته باشند و عادات مطالعه بهتری برایشان ایجاد شود.

۱- کسب انرژی برای تمرکز بهتر

مطالعات نشان می دهد که افراد، به طور متوسط، ​​۱-۲ ساعت در روز، حداکثر تمرکز خود را حفظ می کنند. درک الگوهای کسب انرژی، یک مفهوم کلیدی است. برای اکثر مردم، بهترین زمان برای تمرکز، هنگام صبح است. برای درصد کمتری از افراد، این حالت تمرکز، بیشتر در اواخر شب اتفاق می‌افتد. درک بهترین شیوه عملکردی در نوجوانتان می تواند به شما کمک کند تا از بسیاری از شرایط ناامیدکننده جلوگیری کنید.

اگر فکر می کنید نوجوان شما در شب می تواند بهتر تمرکز داشته باشد، با آناو مبارزه نکنید – به او کمک کنید تا برنامه ای مناسب و سازگار را تنظیم کنند. به آنها کمک کنید یک قدم به موفقیت تحصیلی نزدیکتر شوند.

برای سلامت روحی و جسمی آنها، انجام کارها یا درس خواندن را به تکه های کوچک تری تقسیم کنید. نوجوان خود را تشویق کنید تا یک هدف برای مطالعه خود تعیین کند، روی آن تمرکز نماید، و سپس با یک استراحت کوتاه، و خوردن یک میان وعده مقوی، چیزی که بدنش را به تحرک وا می دارد، به خود پاداش دهد.

۲- تمرین های ذهنی برای نادیده گرفتن عوامل حواس پرتی در نوجوانان

برای کمک به نادیده گرفتن حواس پرتی در نوجوانان، برخی تمرینات ذهنی می‌توانند تفاوت بزرگی ایجاد کند. ابتدا، تشخیص دهید که عامل حواس پرتی چیست. دوم، تنفس عمیق داشته باشید؛ سوم، با انتخاب آگاهانه، می توانید با حواس پرتی مقابله کنید.

این نوعی مدیتیشن است که می تواند نتایج خوبی برای برخی افراد داشته باشد، اما ممکن است برای برخی دیگر چالش برانگیز باشد. اگر نوجوان شما متوجه شد که این روش برای او هیچ فایده ای ندار، به او فشار نیاورید. تلاش بیش از حد برای خالی کردن ذهن، و عدم احساس نتایج مفید، می تواند به نوعی استرس تبدیل شود. بهتر است راه دیگری برای غلبه بر حواس پرتی در نوجوانان پیدا کنید.

۳- تفاوت بین کار و آرامش را درک کنید

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که دانش‌آموزان در زمان مطالعه به راحتی، حواسشان پرت می‌شود این است که اغلب تقریباً هیچ تفاوتی بین فضای انجام تکالیف و فضایی که در آن استراحت می‌کنند وجود ندارد. اگر نوجوان شما عادت دارد روی کاناپه یا در رختخواب مطالعه کند، ممکن است تمرکز برای او دشوارتر باشد.

در صورت امکان، یک فضای مطالعه اختصاصی برای او ایجاد کنید که فقط برای مطالعات امتحانات خود از آن استفاده کنند. این کار، جلوگیری از حواس‌پرتی را آسان‌تر خواهد کرد. فهرست نویسی کارهای روزانه هم می تواند حواس پرتی در نوجوانان را به طور کامل برطرف نماید.

۴- دسترسی به تلفن های همراه و دستگاه های هوشمند یا الکترونیکی را محدود کنید

یکی از مهم ترین دلایل حواس پرتی در نوجوانان، استفاده بی رویه از تلفن همراه و تبلت ها یا دستگاه های هوشمند است. اگر نوجوان شما صاحب یک گوشی هوشمند باشد، متوجه خواهید شد که چقدر می تواند حواس او را پرت کند. زمانی که با هشدارهای فیس بوک، اسنپ چت و واتس اپ، توجه و تمرکز خود را از دست می دهند، زمان خود را برای انجام کارها و تکالیف از دست خواهند داد.

۵- دسترسی به اینترنت را قطع کنید

قبل از شروع مطالعه، قطع دسترسی به اینترنت، یکی دیگر از راه های حذف حواس پرتی در نوجوانان، است. پس دیگر خبری از ویدیوهای یوتیوب یا هشدار رسانه های اجتماعی نیست. برنامه‌ها و افزونه‌هایی را در نظر بگیرید که سایت‌ها یا وب‌سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی خاص را مسدود می‌کنند تا حواس‌پرتی را به حداقل برسانید.

۶- هدفون می تواند به رفع حواس پرتی در نوجوانان کمک کند

حتی اگر محیط مطالعه نوجوان شما پر سر و صدا نباشد، یک ایده شگفت‌انگیز این است که هدفون‌هایی را به کار ببرید که برای کاهش صداهای منحرف کننده در خانه، از جمله صدای ماشین‌های لباسشویی یا صحبت کردن دیگر اعضای خانواده، بسیار مفید است. با این حال، برخی از نوجوانان، با شنیدن موسیقی، بهتر کار می کنند. اما باید بدانید که موسیقی همراه با اشعار می تواند حواس پرتی بزرگی ایجاد کند.

جمع بندی

به یاد داشته باشید، دلایل حواس پرتی در نوجوانان برای هر فرد، متفاوت است. برخی از راهنمایی ها و استراتژی ها به حدی کاربردی هستند که اکثر والدین از آن استقبال می کنند، در حالی که برخی دیگر از والدین ترجیح می دهند ایده های خود را اجرا کنند. به هر حال، با شناسایی دقیق عوامل ایجاد کننده حواس پرتی، به راحتی می توانید آن را برطرف سازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *