انواع دانش آموزان با مهارت ها و توانایی ها، استعدادها و ضریب هوشی متفاوتی در هر کلاس درس وجود دارند. هر دانش آموز، نقاط قوت و ضعف خود را دارد. در برخی موارد ممکن است معلم، شاگردی داشته باشد که نسبت به سایرین کلاس، ضعیف تر باشد. این می تواند هم برای دانش آموز و هم برای معلم دشوار باشد. در همین راستا، معلم می تواند با چند راهکار ساده، انگیزه را در دانش آموز ضعیف به وجود بیاورد و به او کمک کند تا بهتر یاد بگیرد و پیشرفت کند.

چند استراتژی وجود دارد که می توان در هنگام کار با دانش آموزان ضعیف در کلاس درس استفاده کرد. یکی از این روش ها، حمایت بیشتر از این دانش آموزان است. این راهکارها می‌تواند شامل تقسیم وظایف به بخش‌های کوچک ‌تر، ارائه راهنمایی های کامل تر و بیشتر، یا تنظیم زمان داده شده برای تکمیل تکالیف باشد. علاوه بر این، معلمان می توانند سعی کنند محیط یادگیری مثبت تری را در کلاس درس ایجاد نمایند، که در آن، همه دانش آموزان احساس حمایت کنند. این شیوه می تواند شامل ارائه بازخورد و تشویق خاص، تعیین اهداف قابل دستیابی، و تمجید از تلاش ها و همچنین بررسی نتایج باشد.

چرا برخی از دانش آموزان ضعیف هستند؟

  • عدم تمرکز و انضباط
  • عدم تلاش کردن
  • محیط نامناسب خانه
  • فرصت های یادگیری محدود
  • عادات ضعیف در مطالعه
  • عدم علاقه به درس خواندن و یادگیری
  • مشکل داشتن با یادگیری یا کلاس درس
  • داشتن اضطراب و استرس

۱۴ راهکار مفید که می توانید برای دانش آموزان ضعیف در کلاس استفاده کنید

  1.  آنها را تشویق کنید
  2. از یاددادن مطالب و حمایت آنها دست بر ندارید
  3. حامی خوبی باشید
  4. آنها را به چالش بکشید!
  5. به آنها بازخورد خوبی ارائه بدهید
  6. به آنها پاداش دهید
  7. قوانین و انتظارات را برایشان به درستی تعیین کنید
  8. به آنها کمک کنید تا نقاط قوت خود را پیدا کنند
  9. دستاوردها و تلاش های آنها را جشن بگیرید
  10. در تعیین اهداف به آنها کمک کنید و یاد بدهید که برای رسیدن به آنها، تلاش کنند
  11. نقاط ضعف آنها را درک کنید
  12. روش های تدریس خود را مطابق با نیازها و توانایی های آنها تنظیم کنید
  13. ارائه حمایت بیشتر در مدرسه
  14. والدین را به مشارکت تشویق کنید

نکات تکمیلی برای تشویق و حمایت دانش آموزان ضعیف تر

چند دلیل وجود دارد که نشان می دهد چرا باید والدین را تشویق کرد تا برای کمک به دانش آموزان ضعیف کلاس مشارکت کنند. اولاً، والدین، فرزندان خود را بهتر می شناسند و اغلب می توانند دیدگاه ارزشمندی در مورد فرزندشان ارائه دهند. دوماً، وقتی والدین در تعلیم و تربیت فرزندشان نقش داشته باشند، به دانش آموز نشان می دهد که فردی مهم هستند و مدرسه به آنها اهمیت می دهد. این شرایط می تواند به افزایش اعتماد به نفس او کمک کند و احتمال موفقیت او را در مدرسه افزایش دهد.

همکاری با والدین برای کمک به فرزندانشان می تواند راهی عالی برای ایجاد روابط قوی با خانواده ها و ایجاد یک جامعه مثبت در مدرسه باشد.

برای هر معلم، مهم است که نقاط ضعف دانش آموزان خود را درک کند. این درک می تواند به معلمان کمک کند تا دانش آموزان ضعیف کلاس را به درستی راهنمایی کنند. برای مثال، دانش‌آموزی که در ریاضی مشکل دارد، ممکن است نسبت به دانش‌آموزی که با ریاضی مشکلی ندارد، به تمرین و آموزش بیشتری در مورد مفاهیم پایه نیاز داشته باشد. دانش آموزی که خجالتی است، ممکن است به تشویق بیشتری از سوی معلم نیاز داشته باشد.

از سویی دیگر، با درک نقاط ضعف دانش آموزان ضعیف، می توانید حمایت بیشتری از آنها برای موفقیت در کلاس درس خود فراهم کنید. می‌توانید دستورالعمل‌های خاصی را به آنها در مورد مشکلات و ضعف های موجود ارائه بدهید و فرصت‌های تمرین بیشتری را برای آنها فراهم کنید. علاوه بر این، با دانستن نقاط ضعف دانش‌آموزان خود، می‌توانید درس‌ها و فعالیت‌هایی را ایجاد کنید که متناسب با نیازهای همه دانش‌آموزان باشد.

به عنوان یک معلم، باید تلاش ها و نتایج مثبت دانش آموزان ضعیف خود را جشن بگیرید. این دانش آموزان در زندگی خود با چالش های زیادی روبرو بوده اند و برای غلبه بر آنها تلاش زیادی کرده اند. آنها شاید بهترین دانش آموزان کلاس شما نباشند، اما هنوز هم قادر به دستیابی به اهداف بزرگ هستند.

دلیل دیگر تمرکز بر نقاط قوت این است که یادگیری را برای دانش آموزان، لذت بخش تر می کند. وقتی آنها کاری را انجام می دهند که در آن مهارت دارند، برایشان بسیار جذاب است. این شرایط می تواند منجر به افزایش تلاش و نگرش بهتر آنها نسبت به مدرسه شود.

پاداش دادن به دانش آموزان، راهی برای ایجاد انگیزه در آنها برای ادامه تلاش سخت تر در کلاس است. برای دانش‌آموزان ضعیف، پاداش گرفتن در ازای تلاش‌هایشان می‌تواند انگیزه ‌بخش باشد.

پاداش دادن به دانش آموزان ضعیف تر می تواند به افزایش اعتماد به نفس آنها کمک کند. زمانی که موفق می شوند، یا حتی کارهای کوچک را به خوبی می توانند به پایان برسانند، احساس خوبی در مورد خودشان دارند، و آنها را تشویق می کند که به تلاش خود ادامه دهند. این مهم است زیرا، اغلب، دانش آموزان ضعیف، اعتماد به نفس ندارند و برای ادامه دادن به تشویق کمی نیاز دارند.

چگونه می توانیم یادگیری دانش آموزان خود را بهبود ببخشیم؟

  • ایجاد محیط آموزشی بهینه و مطلوب
  • داشتن شفقت و همدلی
  • ایجاد یک محیط امن و قابل اعتماد در کلاس بین همسالان
  • حمایت از ضعف تحصیلی
  • آموزش خوب گوش دادن
  • تقویت مهارت های کار تیمی

چگونه به دانش آموزان ضعیف، انگیزه بدهیم؟

  • مکانی آرام برای مطالعه فراهم کنید
  • زمان انجام تکالیف فرزندتان را مدیریت کنید
  • یک یا دو فعالیت سرگرم کننده برایشان برنامه ریزی کنید
  • راهبردهای یادگیری را با معلمان شان در میان بگذارید
  • به فرزندتان زمان کافی بدهید تا به مشکلات تکالیفش فکر کند

اگر فرزندتان در مطالعه ضعیف است، چه کاری باید انجام بدهید؟

باید سعی کنید کودکتان بیشتر روی موضوعی که در آن ضعیف است تمرکز کند. اکثر اوقات، فرزند شما در مدرسه، موضوع را به درستی درک نمی کند، پس می توانید با مشورت با یک معلم خصوصی در به حل مشکل او کمک کنید. همچنین می توانید آموزش خصوصی فرزندتان را به صورت آنلاین یا در خانه مدیریت کنید.

جمع بندی

در دنیای عالی، همه دانش‌آموزان کلاس درس از نظر علمی، قوی و با انگیزه خواهند بود. با این حال، همیشه اینطور نیست. ممکن است دانش‌آموزانی داشته باشید که تلاش می کنند با بقیه کلاس، هماهنگی داشته باشند یا انگیزه زیادی برای یادگیری ندارند. به عنوان یک معلم، مهم است که این دانش آموزان را با فعالیت های جالب و جذاب به چالش بکشید. حمایت از دانش آموزان ضعیف در کلاس، به آنها کمک می کند که اعتماد به نفس و انگیزه بیشتری برای یادگیری داشته باشند. سپس می توانند بیشتر تلاش کنند و مهارت‌های خود را بهبود ببخشند.

بحث بالا نشان می دهد که چرا برخی از دانش آموزان از نظر تحصیلی، ضعیف هستند و نکات عملی را برای کمک به معلمان و والدین در مدیریت دانش آموزان ضعیف کلاس ارائه می دهد. اگر استراتژی های توصیه شده در این بحث را اجرا کنید، در آینده نزدیک، شاهد بهبود دانش آموزان ضعیف خود خواهید بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *