دادن پول تو جیبی به کودکان بهتر است از سن سه سالگی آغاز شود. در این سن پایین، بچه ها یاد می گیرند که یک اسباب بازی کوچک یا یک خوراکی خوشمزه بخرند، ارزش این پول را می فهمند و بهتر تصمیم می گیرند که چه چیزی در اولویت قرار دارد. به مرور زمان، وقتی کودک شما بزرگ‌تر شد می توانید پول تو جیبی او را افزایش دهید و زمانی که به نوجوانی رسید، به او بیاموزید که چطور پول تو جیبی های خود را مدیریت کنند.

مسئله دادن پول تو جیبی به کودکان برای همه والدین اهمیت دارد. اگر کودک زیر ۷ سال دارید، بهتر است این کار را از ۳ سالگی شروع کنید. با دادن مبلغ بسیار کم می توانید به کودکتان یاد بدهید که چطور آن را خرج کند؛ یا حتی آن را در قلک خود پس انداز کند.

همانطور که کودکتان بزرگتر می شود، پول تو جیبی را افزایش می دهید و در کنار آن، مهارت های درست خرج کردن پول را نیز به او آموزش خواهید داد. این یک اصول مدیریت فرزندان است.

بچه ها به مرور زمان بزرگ و بزرگتر می شوند و وقتی به نوجوانی و جوانی برسند، نیازها و خواسته های بیشتری پیدا می کنند. سوال مهم همه والدین این است که تا چه زمانی باید به بچه های خود پول تو جیبی بدهیم؟

اکثر والدین دوست دارند که فرزندان خود را حمایت کنند، اما در عین حال، آنها را برای ورود به بازار کار و کسب درآمد نیز تشویق نمایند. والدین از خواسته های فرزندانشان اطلاع دارند و سعی می‌کنند تا یک سن مشخص، آنها را برآورده سازند.

دادن پول تو جیبی و آموزش مدیریت این پول ها به بچه ها بسیار اهمیت دارد. به این ترتیب والدین می توانند فرزندانی مسئولیت پذیر بار بیاورند. تربیت بچه هایی که مهارت درست خرج کردن و مدیریت پول را دارند، در آینده موفق تر خواهند بود.

از طرف دیگر آموزش قدردانی از والدین برای دادن پول توجیبی نیز برای کودکان بسیار اهمیت دارد. تفاوتی نمی کند که چقدر به فرزند خود پول می دهید، او باید یاد بگیرد که از شما تشکر کند و قدر پول را بداند.

اگر فرزند خردسال دارید، حتماً می خواهید بدانید که پول توجیبی دادن را از کی شروع کنید؛ چقدر به بچه ها پول بدهید؛ و چه موقع دیگر نیازی به این کارها نیست. ما در این بحث می خواهیم به طور کلی به این موضوعات بپردازیم.

چرا باید به بچه ها پول توجیبی بدهیم؟

پول تو جیبی دادن به بچه ها می تواند نوعی کمک هزینه محسوب شود. به ویژه اگر بچه ها در سنین دبستان باشند یاد می‌گیرند که از پس انداز خود برای خرید آنچه که نیاز دارند استفاده کنند.

پول تو جیبی به معنای آن نیست که والدین از خرج کردن برای فرزندان خودداری می کنند. این کار اهداف مختلفی را دنبال می کند. تربیت بچه ها برای مدیریت بودجه مالی، یکی از این هدف های مهم است.

والدین بر اساس تربیت خانوادگی که خودشان داشتند سعی می کنند فرزندانشان را برای ورود به آینده آماده کنند و متأسفانه عده‌ای از والدین با دادن پول های زیاد به بچه ها در سنین پایین، آنها را تنبل و راحت طلب بار می آورند که در نهایت، پس از ورود به دوران نوجوانی کنترل رفتارها و خواسته های آنها به شدت سخت و دشوار خواهد بود.

پول تو جیبی دادن به بچه ها می تواند مهارت های درست خرج کردن، پس انداز کردن، سرمایه گذاری و مدیریت بودجه مالی را در هر سن به آنها بیاموزد. بچه ها یاد می گیرند با توجه به نیازهای خود، پول را درست خرج کنند. یا اینکه آنها را پس انداز کنند، تا در آینده برای اهداف بزرگتر به کار برود.

برخی والدین، توضیحات مختصری را از بازار و خرید کردن برای فرزندان خود ارائه می دهند. بچه ها در سنین دبستان، سریع تر و بهتر مفاهیم را یاد می گیرند. پس اگر قرار است آموزش هایی داده شود، دبستان، بهترین سن است.

پول تو جیبی دادن به کودکان؛ بایدها و نبایدها

دادن پول توجیبی به کودکان اگر به درستی انجام نشود، می‌تواند به یک رفتار افراطی یا تفریحی مبدل گردد! همانند سایر آموزش های دوران کودکی که والدین گاهی در آن زیاده‌روی یا کوتاهی می‌کنند، این مسئله می‌تواند گاهی دردسرساز باشد. در این قسمت، شما را با بایدها و نبایدهای آموزش درست خرج کردن و پول تو جیبی دادن به بچه ها آشنا می کنیم:

  • هرگز برای اینکه فرزندتان از شما پول تو جیبی بگیرد، او را وادار به انجام کاری نکنید. نباید دادن پول توجیبی در ازای انجام یک کار یا رفع یک خواسته باشد. این نوع رفتار، خارج از تربیت صحیح فرزندان است و عواقب جبران ناپذیری در بزرگسالی خواهد داشت.
  • از بچه ها بخواهید درست کار کردن را یاد بگیرند و بیاموزند که چطور از انجام کاری، پول در آورند؛ ارزش پول را درک کنند؛ اما هیچ اجباری در کار نباشد.
  • سعی نکنید در ازای انجام کارهای خانه به بچه ها پول بدهید، این شیوه صحیح نیست. برخی به اشتباه تصور می کنند این کار به بچه ها یاد می دهد که درست زندگی کردن را بیاموزند، اما در واقع نتیجه‌ای معکوس خواهد داشت.
  • پول توجیبی به بچه ها بدهید اما در مقابل باید به آنها یاد بدهید که چطور ارزش این پول را بدانند و چطور خرج کنند.
  • اگر بچه ها از شما کمک خواستند آنها را راهنمایی کنید، گزینه های مناسب را معرفی کنید و اجازه دهید خودشان تصمیم بگیرند.

برای انجام چه کارهایی به بچه ها پول توجیبی بدهیم؟

مقدار پول تو جیبی برای کودکان و نوجوانان به نیازها و خواسته های آنها بستگی دارد. اما قوانین حاکم در خانواده این مقدار را می تواند کمی تغییر دهد. بچه ها می توانند از پول تو جیبی خود برای خرید آنچه که نیاز دارند استفاده کنند. فرزندان خود را مجبور نکنید که الزاماً پول ها را برای خرید آن چه که شما به آن علاقه دارید، خرج کنند. والدین سخت گیری نباشید و اجازه دهید کودکان تان تصمیم گیری داشته باشند.

نوجوانان با پول توجیبی خود دوست دارند لباس بخرند، لوازم جانبی تلفن همراه، یا کفش و کیف بخرند. برخی به خرید کتاب علاقه دارند و برخی دیگر دوست دارند ماجراجویی های یک روزه را تجربه کنند. پول تو جیبی شما می‌تواند در مسیرهای متعدد و متنوع خرج شود. فقط حواستان باشد که انتخاب فرزندتان را تحت کنترل قرار بدهید.

تا چه موقع باید به بچه ها پول توجیبی بدهیم؟

اینکه تا چه موقع باید به بچه ها پول توجیبی بدهیم، کاملاً یک انتخاب سلیقه‌ای است. والدین حتی تا بزرگسالی هم به بچه های خود کمک هزینه می دهند و برخی والدین از همان دوران جوانی فرزند خود را تشویق می‌کنند تا وارد بازار کار شود. در عین حال از او حمایت مالی به عمل می آورند. نمی توانیم دقیقاً بگوییم که چند سالگی پایان دریافت پول توجیبی از والدین است.

جمع بندی

تفکیک کمک هزینه های یک خانواده برای والدین بسیار مهم است. گاهی مدیریت مالی در خانه کمی دشوار می‌شود. مسئله پول توجیبی دادن به کودکان، یک اصل تربیتی است و فقط هدف این نیست که والدین مقداری پول را به بچه های خود بدهند. با این کار در واقع آنها سعی می کنند مسئولیت پذیری و روش های درست خرج کردن و پس انداز کردن را به فرزندان خود آموزش بدهند.

دریافت پول تو جیبی از والدین به بچه ها کمک می کند نیازها و خواسته های خود را اولویت بندی کنند. به علاوه به آنها اجازه می دهد در موقعیت های مختلف، تصمیم گیری درستی برای منابع مالی خود داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *