کتاب‌ها، اطلاعات مختلف را بین مردم جامعه منتقل می‌کنند و مطالب مفید زیادی را در اختیار آنها قرار می‌دهند. برای همه کودکان و نوجوانان، این موضوع جذابیت فراوانی دارد که بتوانند پاسخ پرسش‌های کاوشگرانه خود را از دل کتاب‌ها بیرون بکشند! در هر سن که باشید، خواندن کتاب‌های مختلف، ذهن شما را باز می‌کند و دنیای متفاوتی را به شما نشان می‌دهند. کتابخوانی تاثیر بسزایی در رشد فرهنگی و تربیتی هر فرد دارد. بسیاری از نویسندگان تخصصی در این حوزه فعالیت می‌کنند و انتشارات مختلف در سراسر جهان، به نشر و توزیع کتاب‌های موثر در حوزه تربیت و فرهنگ اقدام می‌نمایند. هر کتاب، مطالب مفیدی را در دل خود دارد و برای یک گروه سنی یا اقشار جامعه کاربردی است. در این مطلب، فهرستی از بهترین و مفیدترین کتاب‌های حوزه تربیت و فرهنگ را جمع آوری کرده‌ایم که خالی از لطف نیست آنها را از نظر بگذرانید.

کتاب‌ها، نقش شناخته شده‌ای در تربیت و فرهنگ و رشد افراد جامعه دارند. تاثیرگذاری یک کتاب مفید بر شخصیت فرد، اجتناب ناپذیر است، بنابراین می ‌توانیم آنها را ابزارهایی کارآمد در حوزه شناسایی و پرورش مهارت‌های کودکان و حل مشکلات دوره نوجوانی معرفی کنیم.

کتاب، پایه و اساس تدریس در کلاس‌های درس است. از کتاب‌های درسی مدرسه گرفته تا کتاب‌های فوق برنامه علمی و داستانی، هر کدام در جایگاه خودشان مفید هستند و قطعاً تاثیرات مثبت خود را بر گروه سنی هدف می‌گذارند.

با وجود تمام این مزیت‌ها، شناسایی کتاب‌های مناسب برای هر گروه سنی کودکان و نوجوانان، اهمیت فوق العاده‌ای دارد. برخی از کتاب‌های موثر در حوزه تربیت و فرهنگ، قابل استفاده برای طیف وسیع‌تری از افراد اجتماع هستند. به طور مثال، یک کتاب خوب درباره آداب معاشرت، هم برای والدین، هم مربیان، معلمان مدارس، مدیران و هم برای نسل جوان کاربردی است.

در قسمت زیر با چند تا از بهترین کتاب‌هایی آشنا می‌شوید که مطالب خوبی در حوزه تربیت و فرهنگ سازی فرزندان و بزرگسالان ارائه می‌دهند.

۱- “کتاب جامع آداب معاشرت”؛ نویسندگان: پگی پست، آنا پست، لیزی پست، دانیل پست سنینگ

یکی از بهترین کتاب‌هایی که در حوزه تربیت و فرهنگ منتشر شده، “کتاب جامع آداب معاشرت” نام دارد. خواندن این منبع مفید را به والدین و معلمان و مدیران پیشنهاد می‌دهیم.

در این کتاب درباره مجموعه‌ای از رفتارها و آداب معاشرت، روابط اجتماعی و قوانین و مقررات این ارتباطات به طور کامل صحبت می‌شود. مطالب آموزنده‌ای را مطالعه می‌کنید که به شما یاد می‌دهد خودتان چطور بهترین گفتار و رفتار را در اجتماع داشته باشید و از طرفی این مفاهیم را می‌توانید به فرزندانتان با زبان ساده‌تر منتقل کنید. داشتن ارتباطات سالم و سازنده و رعایت آداب معاشرت صحیح، عامل کلیدی در موفقیت‌های کار و زندگی به شمار می‌روند.

۲- کتاب “چگونه کلمات مناسب را پیدا کنیم؟”؛ نویسنده: آلن دوباتن

یکی دیگر از کتاب‌های خوب در حوزه تربیت و فرهنگ، کتاب “چگونه کلمات مناسب را پیدا کنیم؟” است. این کتاب برای همه افراد در هر گروه سنی کاربرد دارد، اما مخاطبان اصلی آن بزرگسالان هستند. والدین می‌توانند این کتاب را مطالعه نموده و از قوانین و اصول بیان شده برای تربیت کودکان خود بهره ببرند.

این یک کتاب مفید است که باید در هر خانواده وجود داشته باشد. خوب صحبت کردن و هنر فن بیان، مهارت‌های گفتاری و زبانی به طور کامل در این کتاب بررسی و آموزش داده می‌شود. با خواندن کتاب “چگونه کلمات مناسب را پیدا کنیم؟” می‌آموزید که در هر موقعیت از زندگی خود یا در اجتماع، چطور به بهترین شکل از کلمات خوب با بار مثبت استفاده کنید. مطالبی که یاد می‌گیرید را می‌توانید به فرزندانتان آموزش دهید. همچنین معلمان نیز می‌توانند تکنیک‌های این کتاب را در کلاس‌های درس به کار ببرند.

۳- کتاب “آدم خیلی خوب”؛ نویسنده: ملودی لیتن

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که همیشه انسان‌های خوش رفتار و خوش صحبت با انگیزه و نگرش مثبت را ستایش می‌کرده‌اید، اکنون وقت آن است که خودتان نیز به آنها بپیوندید.

یکی از بهترین کتاب‌های موثر در حوزه تربیت و فرهنگ، کتاب “آدم خیلی خوب” است که مطالب و آموزه‌های فوق‌العاده‌ای را در زمینه ویژگی‌های درونی یک انسان خوب ارائه می‌دهد. با خواندن این کتاب و انتقال اطلاعات آن به فرزندانتان می‌توانید خانواده‌ای مثبت اندیش، شاد و خوشحال تربیت کنید و به معنای واقعی کلمه، جزو آدم‌هایی باشید که خوب و دوست داشتنی هستند.

از جمله آموزه‌های این کتاب، اصول صبور بودن، کنترل خشم و عصبانیت، دور ساختن انرژی‌های منفی، نگاه مثبت به موضوعات از همه جوانب، تکنیک‌های سرکوب ساختن احساسات منفی هستند. بد نیست این کتاب را تهیه کنید و در اوقات فراغت خود چند صفحه از آن را بخوانید.

۴- کتاب “نیکو سخن بگوییم”؛ نویسنده: خلیل هیبتی

یکی دیگر از کتاب‌های مثبت در حوزه تربیت و فرهنگ، کتاب “نیکو سخن بگوییم” است. آن دسته از والدینی که نسبت به گفتار و رفتار محترمانه و مثبت فرزندان خود حساسیت بیشتری دارند می‌توانند با مطالعه این کتاب و انتقال تکنیک‌های آن به کودکان و نوجوانان خود، آنها را در این مسیر راهنمایی کنند.

مطالب آموزشی که در این کتاب آورده شده، راهنمای خوبی برای این است که چطور یک فرد با استفاده از بهترین کلمات با دیگران صحبت کند و ارتباط برقرار سازد. با خواندن این منبع یاد می‌گیرید که چطور حتی با ۵ دقیقه صحبت کردن با شخص دیگری، بیشترین تاثیرات مثبت را بر روی او داشته باشید.

کتاب “نیکو سخن بگوییم”، یکی از بهترین منابع برای آموختن مهارت خوب صحبت کردن است. این یکی از کتاب‌هایی است که آموزه‌های آن برای کودکان خردسال، کاربردهای زیادی دارد؛ زیرا این گروه سنی در ابتدای راه آموختن مهارت‌های ارتباطی هستند.

۵- کتاب “همانند یک پرنس و پرنسس باشیم”؛ نویسنده: کبری سبزعلی یمقانی

یکی دیگر از کتاب‌های خوب که در زمینه تربیت و فرهنگ یپشنهاد می‌کنیم بخوانید، کتاب “همانند یک پرنس و پرنسس باشیم” است. مطالب  این کتاب به شما یاد می‌دهد چطور با افراد مختلف جامعه ارتباط برقرار کنید و همانند یک فرد متشخص و باکلاس دیده شوید.

در این کتاب یاد می‌گیرید که رفتارهای اجتماعی خود را در راستای الگوهای اجتماعی اصلاح کنید. خانم‌ها و آقایان که این کتاب را می‌خوانند می‌آموزند چطور در جامعه درست مانند رفتار بسیار مفتخرانه و محترمانه یک پرنس و پرنسس عمل کنند! اگر والدینی هستید که به تربیت فرزندان خود اهمیت زیادی می‌دهید و می‌خواهید مهارت‌های ارتباطی ضروری زندگی را به آنها بیاموزید، خواندن این کتاب را به شما توصیه می‌کنیم.

سایر کتاب‌های مفید در حوزه تربیت و فرهنگ

  • کتاب “از ماست که بر ماست”؛ نقدی بر رفتارهای اجتماعی ما ایرانیان؛ نویسنده: رضا بهرام پور

در این کتاب درباره مشکلات فرهنگی، کمبودها، رفتارهای ناهنجار اجتماعی صحبت شده است و به بررسی علل و راه حل‌ها پرداخته شده است. معلمان می‌توانند با مطالعه این کتاب، راه‌های خوبی برای حل معضلات رفتاری دانش آموزان در کلاس درس خود استفاده کنند.

  • کتاب “با کلاس شو ۱″؛ نویسنده: یسری اجاقی

یک کتاب خوب که مجموعه‌ای از اصول و قوانین رفتارهای تاثیرگذار و مثبت در حوزه آداب معاشرت در مکان‌های مختلف را ارائه می‌دهد، کتاب “با کلاس شو” است. در این کتاب یاد می‌گیرید که چطور در هر مکان صحبت کنید و چه رفتاری داشته باشید.

  • کتاب “آداب معاشرت: آداب کلی لباس پوشیدن”؛ نویسنده: لیزی پست

این کتاب خوب، تکنیک‌ها و آداب لباس پوشیدن مناسب در هر اجتماع را معرفی می‌کند. والدین می‌توانند با مطالعه این کتاب و انتقال مفاهیم آن به فرزندانشان، آنها را با آداب و فرهنگ‌های مد و لباس در ایران و کشورهای خارجی آشنا کنند. همچنین با ویژگی‌های انواع لباس، زیورآلات و اکسسوری مد برای آقایان و خانم‌ها آشنا می‌شوید.

  • کتاب “فرهنگ و زندگی روزمره”؛ نویسنده: دیوید انگلیس

این کتاب یکی از منابعی است که درباره تغییرات فرهنگی جوامع در گذر زمان صحبت می‌کند. نویسنده کتاب، موضوع تغییرات فرهنگ‌ها و مدرنیزه شدن را به شکل کاملاً حرفه‌ای و متفاوت مورد بررسی قرار داده و آنها را در جوامع امروزی نیز ارزیابی می‌کند. با خواندن این کتاب، مطالب خوبی درباره ارتباط فرهنگ و تاریخ یاد می‌گیرید.

  • کتاب “خانواده‌ی آگاه: چگونه فرزندانی توانمند، تاب‌آور و پربازده پرورش دهیم”؛ نویسنده: شفالی ساباری

آموزه‌های این کتاب خوب در حوزه فرهنگ و تربیت به والدین یاد می‌دهد چطور فرزندان خود را برای روبرو شدن با مشکلات و موقعیت‌های بحرانی و استرس‌ها آماده سازند. در این کتاب، تکنیک‌های ارتباط والدین با نوجوانان از  طریق مسیرهای سالم و سازنده معرفی شده است. خواندن این کتاب برای همه والدین و معلمان مدارس، مفید و سازنده خواهد بود.

  • کتاب “جامعه پذیری آداب معاشرت برای نوجوانان، جوانان و مهاجرین”؛ نویسنده: آزاده بهرامجی

این کتاب، دربرگیرنده مجموعه‌ای از تکنیک‌ها و آداب رفتاری است که به نوجوانان و جوانان یاد می‌دهد که چطور در اجتماع، پذیرفته شوند. این کتاب به ویژه برای دانش آموزانی که قصد ادامه تحصیل در کشورهای خارجی را دارند مفید است، زیرا باید با محیط دیگری سازگار شوند.

جمع‌بندی

کتاب‌های موثر در حوزه تربیت و فرهنگ، مخاطبان زیادی دارد که گروه‌های بزرگسالان، نوجوانان و جوانان را هدف قرار می‌دهد. جالب است بدانید انتشارات فعال در حوزه کودکان، کتاب‌های مصور متنوع را با موضوع آموزش مفاهیم تربیتی و فرهنگ سازی رفتارهای مثبت، منتشر می‌کنند. همه کتاب‌ها ارزشمند و مفید هستند. انتخاب کتاب خوب، شما را در همان مسیری که تصمیم به حرکت دارید، هدایت می‌کند. کتاب، منبع معتبر برای آموزش مهارت‌ها و ارتقای سطح دانش فردی است، پس منابع درست و صحیح را انتخاب کنید و آنها را به کار بگیرید.

گروه آموزشی علوی تبریز (سمیناد)  با تسلط بر رویکردهای تربیتی و فرهنگی، امکانات تحصیلی پیشرفته را برای دانش آموزان در تمام مقاطع تحصیلی ارائه کرده است. همچنین مشاوران تربیتی فعال در این مجموعه، راهکارهای متنوع را متناسب با مهارت‌ها و شرایط هر دانش آموز، جهت ارتقای رشد فردی و شخصیتی آنها ارائه می‌دهند.

فردایی بهتر در انتظار فرزندان شما است!

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ثبت نام دانش آموزان در مدارس سمیناد با کارشناسان تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *