به دلیل عدم وجود همسالان در کنار دانش آموزان در کلاس های مجازی، اختلالات رفتاری مختلف برای کودکان ایجاد می شود که اهمیت زنگ تفریح در کلاس های مجازی را دو چندان می کند.
استراحت و زنگ تفریح حتی برای ما بزرگترها در میان کار بسیار مهم است و ما نیز نمی توانیم به صورت پشت سر هم و بدون استراحت، عملکرد خوبی در انجام امور داشته باشیم. این موضوع برای کودکان در هنگام آموزش چه به صورت حضوری و چه در کلاس های مجازی از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین تصور غلطی است که فکر کنیم چون در دو سال اخیر به دلیل ویروس کرونا، کلاس ها به صورت مجازی برگزار می شوند، دیگر نیازی به زنگ تفریح نیست.
اتفاقاً بالعکس؛ به دلیل عدم وجود همسالان در کنار دانش آموزان در کلاس های مجازی، اختلالات رفتاری مختلف برای کودکان ایجاد می شود که اهمیت زنگ تفریح در کلاس های مجازی را دو چندان می کند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد اهمیت زنگ تفریح در کلاس های آموزش مجازی با شما صحبت کنیم.
چرا کودکان به زنگ تفریح در کلاس های مجازی نیاز دارند؟
زنگ تفریح، نقش عمده ای در افزایش عملکرد دانش آموزان در میزان یادگیری دارد. حتی شما بزرگسالان نیز اگر چند ساعت پشت سر هم بدون استراحت، کلاس یا کلاس هایی را بگذرانید خسته شده و آن طور که باید مطالب کلاس را بخوبی یاد نخواهید گرفت.
این موضوع برای کودکان پررنگتر است و از اهمیت به سزایی برخوردار میباشد. به خصوص در آموزش های مجازی به دلیل شرایط متفاوتی که وجود دارد و حس تنهایی که دانش آموزان به دلیل عدم وجود همسالان خود در کنارشان دارند، بیشتر است. در نتیجه، زنگ تفریح می تواند اثر بسزایی در میزان یادگیری آن ها داشته باشد.
در واقع، فعالیت های فیزیکی و بازی در زنگ تفریح از هر لحاظ بر رشد کودک تأثیر مثبت می گذارند که شامل رشد فیزیکی، رشد اجتماعی، احساسی و عقلی است. بنابراین حتی در کلاس های مجازی نباید زنگ تفریح برای کودکان و دانشآموزان به بهانه های مختلف و یا تنبیه گرفته شود، زیرا می تواند اثر مخربی بر میزان یادگیری و روحیه دانشآموز داشته باشد.
۷ دلیل که میزان اهمیت زنگ تفریح در کلاس های مجازی را نشان میدهد:
-
زنگ تفریح نه تنها برای کودکان، بلکه برای همه افراد لازم است.
طبق نتایج تحقیقاتی که در سال های ۱۸۰۰ انجام شده است، همه افراد وقتی انرژیهایشان به جای آنکه روی یک موضوع متمرکز شود تقسیم می شود، سریع تر و بهتر مطالب را یاد می گیرند. این بدین معنی است که اگر یک کلاس آموزشی در فواصل مشخص انجام شود و بین این فاصله های زمانی به فرد یادگیرنده زمان استراحت داده شود، میزان یادگیری بسیار بهتر از وقتی است که کل کلاس به صورت طولانی و بدون زنگ تفریح به اتمام میرسد.
این موضوع به خصوص در سنین کودکی به دلیل اینکه کودکان نمی توانند مانند بزرگسالان، مطالب را سریعاً تجزیه و تحلیل کنند، ضرورت بیشتری پیدا میکند. زیرا در این سنین سیستم عصبی آن ها هنوز نابالغ است و تجربه کافی ندارند.
-
زنگ تفریح در کلاس های مجازی، تمرکز دانشآموز را افزایش می دهد.
یکی از دغدغه ها و مشکلات بسیاری از والدین در دوران آموزش های مجازی، عدم تمرکز و توجه کافیِ کودکان می باشد. باید به این نکته توجه داشته باشیم که گاهی دلیل بسیاری از رفتارهای کودکان، رفتار اشتباه خودمان است.
یکی از این رفتارهای اشتباه نیز عدم وجود زنگ تفریح در کلاس های مجازی است. طبق تحقیقاتی که در این زمینه در یک مدرسه انجام شده است، محققان سعی کردند رفتار کودکان را در یک روز با زنگ تفریح در مقایسه با روزی دیگر بدون زنگ تفریح بررسی کنند.
نتایج این تحقیق مشخص کرد که دانش آموزانی که زنگ تفریح و فعالیت داشتند، تمرکز بیشتری داشته و در هنگام آموزش کمتر بی قرار و بی توجه بودند. بنابراین وجود زنگ تفریح در کلاس های مجازی تا حد زیادی می تواند به افزایش تمرکز و توجه کودکان و کاهش بی قراری و اختلالات رفتاری آن ها کمک کند.
-
زنگ تفریح در فضای باز باعث سلامتی کودکان میشود.
حتی در کلاس های مجازی اگر کودک شما در طول ساعات زنگ تفریح بتواند چند دقیقه ای را در فضای باز مانند حیاط یا بالکن بگذراند، به دلیل انرژی نور خورشید سلامتی و میزان یادگیری کودک افزایش پیدا می کند.
در واقع نور خورشید، غده صنوبری مغز را تحریک می کند. این غده بخشی از مغز است که ساعت زیستی بدن را تنظیم خواهد کرد. این غده نقش بسیار اساسی در سیستم ایمنی بدن دارد و با افزایش هورمون هایی که تولید می کند باعث ایجاد حس بهتر در کودک ما می شود. همچنین میزان ویتامین D در بدن کودک افزایش پیدا می کند که بر میزان یادگیری تأثیر زیادی دارد.
-
زنگ تفریح در کلاس های مجازی، استرس را کم میکند.
یکی دیگر از مشکلات کلاس های مجازی که از اوایل شروع آموزش های مجازی در دوران کرونا بیشتر به چشم میخورد، وجود ترس و استرس در دانش آموزان است. انجام برخی از فعالیت ها و یا بازی در ساعات زنگ تفریح حتی در طول آموزش های مجازی می تواند تا حد زیادی تنشها و استرس کودکان را کاهش دهد.
یادتان باشد استرس می تواند تأثیر منفی زیادی بر میزان یادگیری و سلامت کودک داشته باشد. در بسیاری از کودکان، به ویژه در کودکان بیش فعال، زنگ تفریح موقعیت بسیار مناسبی است که به آن ها اجازه می دهد انرژی خود را در راهی سالم و مناسب تخلیه نمایند.
در این زمان، کودکان، دنیای خودشان را در اختیار دارند و این موضوع می تواند تأثیر مثبت زیادی بر افزایش تمرکز و کاهش استرس آن ها داشته باشد.
-
زنگ تفریح در کلاس های مجازی، سلامت کودکان را افزایش می دهد.
از آنجایی که کودک می داند بعد از اتمام زنگ تفریح باید در کلاس بعدی شرکت کند، سعی می کند از این زمان به خوبی استفاده کند و ممکن است فعالیت های مختلفی مانند بازی های تک نفره را انجام دهد. این کار باعث جلوگیری از چاقی و اضافه وزن در دوران آموزش مجازی نیز می شود.
به همین دلیل زنگ تفریح در کلاس های مجازی میتواند تا حدی از سلامتی فرزندان ما نیز پشتیبانی کند. اگر شما نیز بتوانید در این فعالیت با آن ها همراه باشید، تأثیر مثبت بیشتری بر آن ها خواهد داشت.
-
مغز کودک از فعالیت بدنی تابعیت و تغذیه می کند.
پژوهش های پیشرفته زیادی در مورد نحوه فعالیت مغز انجام شده است. در حال حاضر مشخص شده است که قسمت زیادی از مغز بعد از فعالیت فیزیکی فعال می شود. در واقع، زمانی که فرد مشغول به فعالیت بدنی است نسبت به زمانی که بی حرکت می باشد، اکسیژن رسانی، آبرسانی و گلوکز رسانی بیشتری به مغز انجام می شود و در نتیجه، کارایی مغز افزایش پیدا خواهد کرد.
بنابراین فعالیت کودک شما در زمان زنگ تفریح باعث می شود که کارایی آکادمیک بهتری داشته باشد و رویکرد بهتری از خود در کلاس های مجازی نشان دهد.
جمع بندی
همان طور که ملاحظه کردید زنگ تفریح در کلاس های مجازی نیز مانند کلاس های حضوری تاثیر بسیار زیادی در میزان تمرکز و یادگیری کودکان دارد.
حتی میتوان گفت به دلیل اختلالات رفتاری و مشکلاتی که در آموزش مجازی برای کودکان وجود دارد، اهمیت زنگ تفریح در کلاس های مجازی بیشتر از زنگ تفریح در کلاس های حضوری می باشد. شما نیز به عنوان والدین ایشان باید تا جایی که میتوانید در این زمینه به فرزندان خود کمک کنید.
معلمان یا والدینی که به هر دلیلی زنگ تفریح را در کلاس های مجازی از فرزندان خود دریغ می کنند، نباید انتظار بازخورد تحصیلی و رفتاری خوبی را از فرزندان یا دانش آموزان خود داشته باشند و باید بدانند میزان یادگیری در این شرایط تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.
کلاس های مجازی به خودیخود می توانند برای کودکان ما باعث ایجاد استرس و ترس شوند و ما نباید با گرفتن زنگ تفریح از آن ها این شرایط را بدتر کنیم.