اهمیت آموزش تصمیم گیری به کودکان به اندازه ای است که می تواند در سرنوشت و موقعیت های شغلی و زندگی اجتماعی فرد در بزرگسالی تأثیر زیادی داشته باشید. با کسب این مهارت اساسی، فرزندان می توانند بهترین جایگاه را به دست بیاورند.
چرا و چگونه مهارت های تصمیم گیری را به کودکان خردسال آموزش دهیم؟
آموزش تصمیم گیری به کودکان، یک مسئله بسیار مهم در دنیای پرهیاهوی امروزی است. تصمیم گیری، یکی از مهارت های فردی است که باید از همان دوران کودکی به فرد آموزش داده شود. این موضوع به قدری مهم است که می تواند به طرز قابل توجهی، آینده کاری و شغلی و تحصیلی فرد را تحت تأثیر قرار دهد.
تصمیمات خوب یا بد، همه ما را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین عاقلانه است که مهارت های تصمیم گیری خوب را از سنین پایین به بچه ها آموزش دهیم. آموزش تصمیم گیری به کودکان، آنها را توانمند می سازد، مسئولیت پذیری را به کودکان آموزش می دهد، خلاقیتشان را پرورش می دهد و حس ارزش مندی را در آنها تقویت می کند. بیایید با هم بررسی کنیم که چرا آموزش تصمیم گیری برای بچه ها مهم است.
مهارت تصمیم گیری چیست؟
تصمیم گیری شامل انتخاب یک مسیر عمل، از بین گزینه های ممکن است تا در رسیدن به یک راه حل برای یک مشکل معین، مفید واقع گردد.
انتقال این مهارت به بچه ها در سنین پایین باعث بهبود تفکر تحلیلی و انتقادی آنها می شود. آموزش تصمیم گیری به کودکان، منجر به سلامت روانی و ارتقای وضعیت خوب جسمانی و اجتماعی کودکان می شود. مهارت تصمیم گیری خوبی، آنها را مسئول، مستقل و با اعتماد به نفس پرورش می دهد.
تفسیر اهمیت آموزش تصمیم گیری به کودکان
اگر به دقت مشاهده کنید، متوجه می شوید که بچه ها همیشه تصمیم هایی را می گیرند، اما بیشتر آنها بر اساس احساسات یا ترس هستند. مقابل، ما به عنوان والدین یا معملان باید به آنها یاد دهیم که انتخاب های متفکرانه داشته باشند. ما باید مهارت های تفکر انتقادی و خلاقانه آنها را از سنین کودکی تقویت کنیم. تصمیم گیری، فرآیند پیچیده ای است که نیاز به تمرین دارد و با تجربه بهبود می یابد.
برای شروع آموزش تصمیم گیری به کودکان، به آنها اجازه دهید انتخاب های کوچک داشته باشند؛ این کار به آنها یاد می دهد که از قبل در مورد مسئله موجود، فکر کنند. با هر تصمیم درست، فرزندان شما به یک کودک با اعتماد به نفس و باهوش تبدیل می شوند که آماده انتخاب های مهم زندگی خود در آینده است.
۵ نکته کاربردی برای آموزش تصمیم گیری به کودکان
اگر به دنبال این هستید که به فرزندان خردسال خود کمک کنید تا مهارت های تصمیم گیری خوب را بیاموزند، در این قسمت برایتان چند راهکار کاربردی و عملی را آماده کرده ایم. با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر صحبت کنیم.
۱-کودکان را برای هدف گذاری، تشویق کنید
آموزش تصمیم گیری به کودکان برای تعیین اهداف هوشمندانه از سنین پایین تر، باعث القای خودآگاهی و اعتماد به نفس در آنها می شود. این مهارت به بچهها کمک میکند تا از طریق یافتن راهحلهایی که با اهدافشان همسو هستند، تمرکز بیشتر داشته باشند. با یک چالش ساده شروع کنید و به آنها کمک کنید تا به تصمیمی برسند که به آنها در رسیدن به اهدافشان کمک می کند.
۲-سوالاتی را مطرح کنید که آنها را به فکر وادار کند
پرسیدن سوالات متفکرانه به بچه ها کمک می کند تا مهارت های تصمیم گیری در آنها تقویت شود. سؤالاتی مانند «چرا فکر میکنید این گزینه بهترین انتخاب است؟»، یا «چرا گزینه اول، بهتر از سایرین کار میکند؟»، آنها را وادار می سازد درباره همه جنبه های تصمیم خود عمیقاً فکر کنند. در این مرحله از آموزش تصمیم گیری به کودکان، به آنها قدرت انتخاب بدهید.
۳-به کودکان خود، حق انتخاب بدهید
این دو سوال را برای کودک خود در نظر بگیرید: “امروز کدام ژاکت را می خواهی بپوشید؟” و یا “لباس قرمز را می خواهی یا سفید؟”
اولین سوال از بچه ها می خواهد که از بین گزینه های متعدد، همان را انتخاب کنند که او را تحت تأثیر قرار می دهد. سوال دوم، سادهتر و واضحتر است، بنابراین به آنها اجازه میدهد در مورد انتخابها با موفقیت تصمیم بگیرند. هنگام شروع آموزش تصمیم گیری به کودکان، مطمئن شوید که موقعیت هایی را ارائه می دهید که آنها را برای موفقیت بیشتر آماده می کند. این جمله به معنای آن است که سوالات شما باید هدفمند باشند.
۴-مهارت های تصمیم گیری را متناسب با سن کودک، تمرین کنید
آموزش تصمیم گیری به کودکان باید با سن کودکان، متناسب باشد. هنگامی که آنها خردسال هستند، از آنها بخواهید که بین دو چیز ساده مانند جوراب یا کفش رنگی که می خواهند بپوشند، یکی را انتخاب کنند.
همچنان که فرزندتان، بزرگ تر می شود، می توانید از او بخواهید که لباس های بیشتری انتخاب کنند؛ تا زمانی که بتوانند یک ست لباس کامل را کنار هم بچینند. تمرین انتخاب های خوب و برداشتن گام های کوچک از سنین پایین تر، به رشد مهارت های استدلال آنها کمک می کند.
۵-آنها را در تصمیمات مربوط به بودجه مالی، شریک کنید
بودجه بندی نباید یک مهارت مخصوص بزرگسالان باشد. با دادن کمک هزینه به فرزند خود هنگام مدرسه رفتن، به او می توانید مهارت مدیریت بودجه مالی را آموزش دهید. این کار، آنها را قادر می سازد تصمیم بگیرند که چگونه آن را عاقلانه خرج کنند.
به عنوان مثال، اگر کودکان می خواهند این کمک هزینه را برای مصرف تنقلات در هفته خرج کنند، باید بتوانند در مورد خرج بودجه به درستی تصمیم گیری کنند و مطمئن شوند که کمک هزینه در طول هفته، برایشان باقی می ماند. اگر همه پول را در دو روز اول خرج کنند، نمی توانند پول اضافی داشته باشند.
آموزش تصمیم گیری به کودکان مربوط بودجه مالی، به آنها می آموزد که چگونه تصمیمات هوشمندانه ای اتخاذ کنند که به نفع آنها باشد.
۲ بازی سرگرم کننده که برای آموزش تصمیم گیری به کودکان بسیار مفید است
وقتی ارتقای مهارت های فردی و آموزش تصمیم گیری به کودکان را از طریق بازی انجام دهید، بچه ها اشتیاق بیشتری برای یادگیری دارند. از آنجایی که کودکان می توانند نتایج تصمیمات خود را بر اساس برنده شدن یا باختن در زمان واقعی ببینند، بهتر یاد خواهند گرفت.
۱-صندلی های موزیکال
به همان اندازه که صندلی های موزیکال می توانند سرگرم کننده باشند، قطعاً یک بازی مهیج است که به بچه ها می آموزد که سریع و در محل تصمیم بگیرند. اگر آنها انتخاب درستی داشته باشند، باز هم در بازی خواهند بود و در غیر این صورت، می بازند. به همین سادگی!
۲-قایم باشک
بازی قایم باشک، یکی از بهترین بازی هایی است می توانید در آموزش تصمیم گیری به کودکان به کار ببرید. بچه ها بسیار به این بازی علاقه دارند؛ پس چرا آن را به یکی از فعالیت های سرگرم کننده تصمیم گیری تبدیل نکنیم؟
قوانین جدیدی را به بازی اضافه کنید، مانند اینکه بچه ها نمی توانند دو بار در یک مکان پنهان شوند یا مکان های پنهان شدن را محدود کنید. این کار بچه ها را وادار می کند که به طور مداوم به مکان های مخفی جدید فکر کنند یا اینکه چگونه فکر کنند که در همان مناطق چطور می توانند “بهتر مخفی شوند”. انتخاب اشتباه، آنها را گرفتار می کند.
جمع بندی
بچه ها مرتکب اشتباه می شوند، بنابراین آنها را تحت فشار قرار ندهید تا همیشه هنگام تمرین، تصمیم درست را بگیرید. به آنها کمک کنید از اشتباهات خود درس بگیرند و به آنها بیاموزید که آنها را تکرار نکنند. با آموزش تصمیم گیری به کودکان و توانایی تصمیمگیری خوب، بچهها میتوانند هنگام رشد، انتخابهای مثبتی برای زندگی داشته باشند.