روش های تشویق فرزندان به درس خواندن بدون اینکه والدین آنها حضور داشته باشد متنوع هستند. دانش آموزان را می توان به روش های مختلف به درس خواندن تشویق کرد؛ این روش ها از نظر فرایندهای آموزشی، تربیتی و انگیزشی به اثبات رسیده اند و بارها در منابع مختلف پیرامون آنها صحبت شده است.

این یک امر طبیعی است که دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی، تغییرات چشم گیری را به صورت روند صعودی و نزولی در وضعیت درسی خود داشته باشند. برای اینکه بهترین نتایج در دوران تحصیلی حاصل شود نیاز است که دانش آموزان نسبت به درس خواندن تشویق شوند و فقط از روش های تشویقی برای ایجاد انگیزه در آنها استفاده گردد. این مسئله در منابع روانشناسی نیز وجود دارد و بارها به آن اشاره شده است.

به کارگیری بهترین روش های تشویق فرزندان به درس خواندن باعث می شود که تاثیرات مثبتی بر روان دانش‌ آموزان داشته باشد و از بروز تاثیرات مخرب در عملکرد تحصیلی آنها جلوگیری کند.

تشویق فرزندان به ترس خواندن اگر به روش های اصولی انجام گیرد می تواند آن چنان اثر مثبتی داشته باشد که آنها بدون حضور والدین خود همچنان به درس خواندن ادامه ‌دهند و برای اوقات روزانه خود برنامه ریزی بهتری خواهند داشت. با چند اقدام ساده می توانید فرزند خود را به درس خواندن تشویق کنید. با همین راهکارهای بسیار ساده متوجه خواهید شد که دانش‌آموز شما تا چه اندازه پیشرفت می کند و مشاهده خواهید کرد که چگونه در تمام مقاطع تحصیلی دروس مختلف را به خوبی می آموزد.

در ادامه به مهمترین روش های تشویق فرزندان به درس خواندن اشاره می کنیم که در هر دوره زمانی موثر هستند. این روش ها را می توانید در تمام مقاطع تحصیلی اجرا کنید و مطمئن باشید که بهترین نتایج را در پیشرفت درسی و تقویت روحیه فرزند شما خواهد داشت.

چند راهکار ساده که فرزندان شما را به درس خواندن تشویق می کند

راهکار اول: بازخوردهای مثبت را نشان دهید

یکی از بهترین روش های تشویق فرزندان برای درس خواندن این است که بازخوردهای مثبت را نسبت به وضعیت دانش آموز نشان دهید. تشکر و تمجید از وضعیت درسی دانش آموز، یکی از مهم ترین راهکارها و البته ساده ترین روش است که باعث تقویت روحیه فرزند شما شده و کمک می‌کند تا سخت‌کوشی خود را ادامه دهد. والدین و معلمانی که در تحسین دانش آموزان و فرزندان خود عالی عمل می کنند می توانند این روش تشویق کردن را به صورت شفاهی و کتبی انجام دهند؛ به این مفهوم که بازخورد مثبت نسبت به عملکرد دانش آموز را بر روی کاغذ یادداشت کنند و یا به صورت حضوری با دانش آموز صحبت نمایند و نکات مثبت فعالیت او را بارها و بارها به خاطر نشان سازند.

این روش، بهترین کار است که به دانش آموز نشان دهید فعالیت‌ های او مورد توجه شما قرار داشته و شما از این پیشرفت بسیار خوشحال هستید. این کار در طولانی مدت باعث می شود دانش آموز روحیه خود را همواره حفظ کند و حتی بدون حضور والدین نسبت به درس خواندن تشویق شود.

راهکار دوم: انتظارات واقع بینانه داشته باشید

یکی دیگر از روش های تشویق فرزندان به درس خواندن، داشتن انتظارات واقع بینانه است. اگر شما نسبت به عملکرد تحصیلی فرزند خود یا دانش‌آموزان کلاس، انتظارات واقع بینانه داشته باشید به راحتی می توانید حتی کوچک ترین پیشرفت را به منزله یک موفقیت بزرگ قلمداد کنید. همین کار در روحیه فرزند شما منعکس می ‌شود و به او کمک می‌کند که در طولانی مدت، همچنان برای درس خواندن تلاش کند.

وقتی شما انتظارات واقعی از تلاش دانش آموز خود داشته باشید یعنی به اندازه توان دانش آموز از او انتظار عملکرد دارید و این نشان می ‌دهد که حتی با کوچک ترین نتیجه مثبت می توانید موفقیت را جشن بگیرید.

داشتن دیدگاه منطقی کمک می‌کند دانش آموزان در هر مرحله به اهداف خود برسند؛ حتی اگر اقدامات بسیار کوچکی انجام داده باشند؛ این کار به تقویت روحیه دانش‌آموزان کمک می کند و مانع از دلسرد شدن آنها می شود.

راهکار سوم: هیجان های شخصی را از خود دور کنید

یکی دیگر از روش های تشویق فرزندان به درس خواندن این است که هیجانات نابجا و غیر واقعی را از خود دور کنید. در این روش شما باید بر خود مسلط باشید و به دانش آموز یا فرزند خود نشان دهید که از بودن در کنار آنها خوشحال هستید یا از کوچک ترین پیشرفته او بسیار احساس رضایت می کنید.

نحوه نگاه شما به فعالیت فرزندان خود مشخص می کند که چقدر به او توجه دارید؛ بنابراین باید همیشه پر انرژی باشید و این شادابی و نشاط را به دانش ‌آموزان و فرزندان خود نیز منتقل کنید. داشتن احساسات مثبت در روحیه دانش‌ آموزان تاثیر می گذارد؛ حتی اگر والدین یا معلم کنار دانش آموزان نباشند، او را تشویق می کند تا همچنان به درس خواندن ادامه دهد.

اجرای ساده ترین روش های تشویق فرزندان به درس خواندن، یادگیری را در آنها تقویت می‌کند و باعث می‌شود خلاق تر باشند و نسبت به مسائل درسی خود بسیار علاقه مندتر شوند.

راهکار چهارم: موفقیت های کوچک و بزرگ او را یادآوری کنید

یکی از مهمترین و بزرگ ترین اقداماتی که می توانید در روش های تشویق فرزندان به درس خواندن اجرا کنید این است که موفقیت های کوچک و بزرگ او را یادآوری کنید؛ حتی اگر در وضعیت درسی و اخلاقی فرزند شما یا دانش آموزان کلاس درس، کوچک ترین تغییر مثبت ایجاد شد باید آن را به منزله یک موفقیت بزرگ تلقی کنید و این موفقیت را همراه با احساس شادابی و نشاط و هیجان مثبت به دانش ‌آموز منتقل کنید.

لازم است که این تغییرات مثبت را در دوره ‌های مختلف به دانش آموز یادآوری کنید تا متوجه شود که حتی کوچکترین تغییر او برای شما مهم بوده است.

وقتی مشاهده می کنید که دانش آموزان شما یا فرزندان شما در حال پیشرفت هستند، یا موفق به کسب دستاوردهای شده اند به همان نکته توجه داشته باشید و از این تغییر، ابراز خوشحالی و رضایت کنید.

حتماً به فرزندان خود نشان دهید که به آنها افتخار می کنید. این موضوع را به صورت شفاهی به آنها بگویید. صحبت کردن درباره موفقیت ها باعث تشویق و تحسین دانش‌آموز می ‌شود و این می تواند یکی از موثرترین روش های تشویق فرزندان به درس خواندن باشد.

حتی اگر دانش آموزی در برخی موارد دارای ضعف نسبی باشد، با این روحیه قوی و تلاش ها زیاد می تواند وضعیت خود را بهتر و بهتر کند. این اقدامات جزو اقدامات انگیزشی محسوب می شوند و باعث می گردد دانش آموزان حتی بدون حضور والدین خود همچنان برنامه ریزی درسی قوی داشته باشند و آن را دنبال کنند.

راهکار پنجم: قدرشناسی و هدیه دادن را فراموش نکنید

یکی دیگر از بهترین روش های تشویق فرزندان به درس خواندن این است که در هر دوره در هر مقطع تحصیلی، هرگز قدرشناسی از تلاش دانش آموز را فراموش نکنید و سعی کنید برای تغییرات مثبت، هر چند ناچیز، به دانش آموز یا فرزند خود هدیه بدهید. آماده کردن لوازم و ابزارهای کمک آموزشی می تواند این مسیر را هموارتر کند.

برای این که دانش آموز شما در انجام تکالیف یا درس خواندن موفق تر باشد با او صحبت کنید و نیاز او را بشناسید. با تهیه وسایلی که لازم دارد می توانید به او کمک کنید که حتی بدون حضور شما هم به درس خواندن خود ادامه دهد. هدیه دادن برای موفقیت های تحصیلی و اخلاقی، یک روش ایده آل و اثبات شده است که تاثیرات مثبتی دارد.

جمع بندی

همانطور که در این مطلب متوجه شدید، با راهکارهای بسیار ساده میتوان دانش آموزان را به درس خواندن تشویق کرد؛ حتی اگر والدین در کنار آنها حضور نداشته باشند. بهترین روش هایی که در تشویق دانش آموزان تاثیر دارد برگرفته از نظریات و تحقیقاتی است که اثبات شده است. همه آنها بر ایجاد انگیزه، هدیه دادن و تقدیر و تحسین دانش‌آموز متمرکز هستند.

هدیه دادن برای کوچکترین تغییرات مثبت و تلاش های دانش آموز، نشان می دهد که شما قدردان زحمات او هستید و به این ترتیب باعث تقویت روحیه خواهید شد.

از آنجایی که در آموزش های حضوری و مجازی در دنیای امروز، ایجاد انگیزه برای درس خواندن و انجام تکالیف بسیار اهمیت دارد، لذا در منابع مختلف بارها پیرامون روش های تشویق فرزندان به درس خواندن صحبت شده است. برای اینکه دانش آموزان به اندازه کافی درس بخوانند و نتیجه مثبت را بدست بیاورند، معلمان مدرسه و والدین در کنار هم باید فعالیت کنند.

ساده ترین روش های تشویق فرزندان به درس خواندن با یک برنامه‌ریزی ساده قابل اجرا است. روش های صحیح مطالعه و تشویق دانش آموز با ابزارهای مختلف، رفع نیاز دانش آموز با تامین منابع آموزشی و از همه مهم تر، ایجاد یک محیط آرام برای درس خواندن، کمک می کند روز به روز پیشرفت دانش‌آموزان بیشتر و بهتر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *