آموزش های مهارت های شغلی به کودکان، یک نیاز شناخته شده است؛ آن هم در این جامعه که روز به روز، همه اتفاقات و فناوری ها در حال پیشرفت می باشد. این مهارت ها به کودکان می آموزد که برای آینده بهتر آماده شوند و بتوانند در برنامه های کارآفرینی نیز شرکت نمایند.

۷ مهارت کارآفرینی که کودکان می توانند برای داشتن یک زندگی موفق یاد بگیرند

به عنوان یک پدر و مادر، می ‌خواهید به فرزندتان برتری بدهید، و به او کمک کنید مهارت‌های مهمی را برای داشتن یک زندگی موفق بیاموزد. اگر فرزندتان در سنین جوانی، ذهنیت کارآفرینی قوی ‌تری داشته باشد، موفقیت بیشتری خواهد داشت. افراد با طرز تفکر کارآفرینانه، چالش ها را یک فرصت می بینند و با اعتماد به نفس، برای نوآوری و ایجاد ارزش با آنها مقابله می کنند.

بچه ها می توانند این مهارت ها و رفتارهای مهم را برای داشتن یک زندگی موفق در خود توسعه دهند. در واقع، آنها نسبت به بزرگسالان، توانایی بیشتری در یادگیری دارند؛ از طرفی، موانع ذهنی کمتری برای از بین بردن آنها و توسعه وجود دارد. در ادامه این قسمت می خواهیم به ۷ مهارت کارآفرینی اشاره کنیم که می توانید به فرزندان خود بیاموزید تا به آنها کمک کند زندگی موفق تری داشته باشند. این ها را به عنوان مهم ترین راهکارهای آموزش های مهارت های شغلی به کودکان به خاطر داشته باشید.

۱- افزایش اعتماد به نفس

اعتماد به نفس، احساس اعتماد به توانایی ها و قضاوت نسبت به خود فرد است. توسعه آن، سنگ بنای یک زندگی موفق است. طبق مطالعات روانشناختی، اعتماد به نفس از جایی نشأت می‌گیرد که فرد ارزش خود را به دست می‌آورد. این منشأ هم شامل منابع خارجی است و هم شامل منابع داخلی.

منابع خارجی شامل ظاهر فرد، تایید دیگران و مدرک تحصیلی است. منابع داخلی شامل انسان خوب بودن و وفادار ماندن به معیارهای اخلاقی می باشد. فرزندانی که از طریق منابع درونی خود، اعتماد به نفس را به‌ دست می آورند – آنهایی که اخلاقی و اصولی عمی می کنند – در دوران نوجوانی، کمتر درگیر فعالیت‌های خطرناک هستند و به احتمال زیاد، تجربیاتی از زندگی دارند که منجر به یک زندگی موفق می‌شود.

کارآفرینی با انگیزه درونی خود شخص همراه است. آموزش های مهارت های شغلی به کودکان، اعتقاد به ایده ها و توانایی افراد برای غلبه بر موانع را فرآهم می سازد؛ این آموزش ها، روابط قوی، هم در تجارت و هم در زندگی ایجاد می کنند.

بنابراین شما به عنوان والدین چگونه اعتماد به نفس را در فرزند خود ایجاد می کنید؟

پیشنهاد ما این است؛ الگوی خوبی باشید، همدلی نشان دهید و نظرات آنها را تشویق کنید. شما باید اجازه دهید بچه ها تصمیم بگیرند و از آنها هنگام انتخاب، حمایت به عمل بیاورید. حتی زمانی که فکر می کنید ممکن است تصمیم گیری درستی نداشته باشند، باز هم اجازه دهید فرزندانتان ایده های خود را بیان کرده و آنها را امتحان کنند. یادگیری از تجربه، به جای آموزش، کلید رشد مهارت های حل مسئله و اعتماد به نفس است.

۲- روحیه استقامت و انعطاف پذیری

یکی از مهم ترین آموزش های مهارت های شغلی به کودکان، تقویت روحیه است تا کودکان بتوانند سختی ها را تحمل کنند. همه ما می دانیم که درد، شکست و نا امیدی بخشی از زندگی است. مهم نیست که چقدر می خواهید فرزندان خود را در برابر این عوامل محافظت کنید، اما باید به یاد داشته باشید که نمی توانید کاملاً این کار را انجام دهید.

بخش مهمی از کارآفرینی و مهارت های شغلی، یادگیری درباره شکست و عدم ترس از آن است. فرزندان خود را آماده کنید تا روحیه ای انعطاف پذیر داشته باشند و با چالش هایی که در زندگی برایشان پیش می آید مقابله کنند. در آنها احساس بهتر و اعتماد به نفس بیشتری به وجود بیاورید و در عین حال به آنها کمک کنید از اضطراب و شک و تردید به خود، دوری کنند.

اما چگونه می توانید به فرزندان خود کمک کنید تا مقاوم تر شوند؟

به آنها اجازه دهید احساسات خود را ابراز کنند و پنهان کردن آن، اجتناب نمایند. هنگامی که کودکان متوجه می شوند که احساسات آنها درک شده، باعث می شود انرژی خود را بر روی احساسات بهتر متمرکز کنند.

۳- آموزش مهارت حل مسئله

یکی از مهارت های شغلی، حل مسئله است. اکثر کارآفرینان، با استفاده از تجزیه و تحلیل و ارزیابی برای مسائل، توانایی تمرکز و مقابله با یک مشکل را به دست می آورند. یادگیری تفکر انتقادی، یک مؤلفه کلیدی برای حل مسئله است. این نحوه تصمیم گیری افراد، روشن و منطقی است که منجر به موفقیت در تجارت و حتی فراتر از آن می شود. این یکی از مهم ترین بخش های آموزش های مهارت های شغلی به کودکان محسوب می شود.

آموزش تفکر انتقادی، تا حدودی زیر سوال بردن فرزندان شما است. از آنها بپرسید که چگونه فکر می کنند باید با موقعیتی که آنها را آزار می دهد کنار بیایند. آنها ممکن است برای ارائه ایده هایشان به کمک نیاز داشته باشند، اما از پیگری برای رسیدگی به مشکل، اجتناب می کنند. در صورت نیاز، چند گزینه برای راه حل ارائه دهید. حمایت از کودکان در این راه، به آنها کمک می کند تا در توانایی خود برای یافتن راه حل مشکلات به تنهایی، احساس امنیت کنند.

۴- خلاقیت و تفکر نوآورانه

کارآفرینان باید خلاق باشند. حل مسائل پیچیده می تواند کمی مشکل باشد. تفکر خلاق این است که چگونه ایده های جدیدی برای حل چنین مشکلاتی ایجاد می گردد. این نیز یکی از بخش های مهم آموزش های مهارت های شغلی به کودکان به شمار می رود.

برای خلاقیت و ایده پردازی، با فرزندانتان وقت بگذارید. سؤالات، الهام دهنده هستند، مانند: “چه کاری باید متفاوت انجام شود تا نتایج بهتری حاصل شود؟”؛ یا “با چند روش می توانید این مشکل را حل کنید؟”

سوالات زیادی بپرسید و با همدیگر به پاسخ ها برسید. تفکر خلاق، کلید نوآوری است؛ جهان به سرعت در حال تغییر است و مردم برای پیشی گرفتن از رقبا و موفقیت، نیاز به نوآوری دارند.

۵- تعیین هدف

اهداف، ما را به سمت چیزهایی که واقعاً در زندگی می خواهیم به دست بیاوریم، حرکت می دهند. داشتن توانایی در تدوین اهداف موثر و رسیدن به موفقیت، برای یک زندگی موفق، بسیار مهم است. این یکی از مهم ترین سرفصل های آموزش های مهارت های شغلی به کودکان است.

با به اشتراک گذاشتن اهداف خود، به فرزندانتان تجربه های جدید بیاموزید. در مورد ایده های جدید برای اجرا با آنها صحبت کنید. در مورد یادگیری آنچه برای آنها مهم است، آنچه را که می خواهند یاد بگیرند، تغییر دهند یا به دست بیاورید، به آنها کمک کنید تا اهداف کوتاه مدت و بلندمدت طراحی نمایند.

با بچه های خود، کار کنید و مراحلی را برای دستیابی به اهداف ایجاد کرده و در مورد پیشرفت و چالش ها در طول زمان، جهت رسیدن به هدف صحبت کنید. یادگیری زودهنگام این مهارت به بچه ها کمک می کند تا کارها را سریع تر انجام دهند، اما مهمتر از آن، به آنها کمک می کند تا درک کنند که می توانند سرنوشت خود را به بهترین شکل تغییر دهند؛ یعنی ایجاد یک احساس بسیار قدرتمند در دوران کودکی.

۶- آموزش ابتکار عمل

ابتکار عمل، یکی از آموزش های مهارت های شغلی به کودکان است. ابتکار، کاتالیزوری برای خلق ایده های نوآورانه است. این انگیزه ای است برای اینکه به آنچه در اطراف شما وجود دارد نگاه کنید و برای تکمیل چیزی، یا بهتر کردن کارهایی، اقدام نمایید. ابتکار عمل را با الگوبرداری از خودتان، به فرزندان بیاموزید. این کار به آنها نشان می دهد که چه زمانی، کاری را که نیاز به انجام آن دارند، بدون تردید انجام می شود.

۷- ایجاد حس همدلی

توانایی همدلی، بخشی از یک رهبری موثر است. کارآفرینان موفق می دانند که با تلاش برای دیدن دیدگاه ها و درک احساسات دیگران، می توانند از سوی همکاران خود مورد پذیرش قرار بگیرند. درجاتی از همدلی در تمام افراد وجود دارد، و می تواند توسط کودکان و همچنین بزرگسالان درک شود.

شما می توانید با رفتارهای صحیح با کودکانتان، به رشد همدلی در آنها کمک کنید. احترام گذاشتن به احساسات و عواطف آنها کمک می کند تا به راحتی انگیزه های دیگران را درک کنند. این به فرزندان شما کمک می کند تا حس مشترکی را که با مردم دارند، تشخیص دهند و به طور طبیعی با آنها ارتباط برقرار نمایند.

جمع بندی

آموزش های مهارت های شغلی به کودکان از مهم ترین نیازهای این گروه سنی است؛ به ویژه اینکه جامعه به سرعت در حال تحول و پیشرفت است.

همه این مهارت هایی که برایتان مطرح کردیم، از طریق ارتباط دو طرفه ایجاد می شوند. بله، ما به عنوان والدین باید جهت دهی مناسب انجام دهیم، اما بچه ها به فرصتی برای ابراز آزادانه و درک و پذیرفته شدن نیاز دارند.

به عنوان والدین، ما رهبر هستیم و باید با اجازه دادن به بچه ها برای تصمیم گیری و امتحان ایده های مختلف برای رفع مشکلات، از آنها حمایت کنیم. اکثر کارآفرینان می‌دانند که تجربه، بهترین معلم است و جوانان، بیشترین بهره را از آن می ‌برند، زیرا مهارت‌ هایی را برای داشتن یک یک زندگی موفق در خود توسعه می ‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *