قدمی به سوی علم و خلاقیت
به گزارش واحد رسانه موسسه علوی تبریز، دانشآموزان پایههای چهارم تا ششم در یک بازدید علمی از پژوهشسرای جابربن حیان، تجربهای متفاوت و جذاب از علم و فناوری را پشت سر گذاشتند. این بازدید که بهمنظور ارتقای سطح دانش عملی دانشآموزان و پیوند مفاهیم تئوری با دنیای واقعی طراحی شده بود، شامل کارگاههای آموزشی متنوعی بود که هر پایه بر اساس سرفصلهای درسی خود در آن شرکت کرد.
آشنایی پایه ششمیها با برنامهنویسی اسکرچ
در این برنامه، دانشآموزان پایه ششم با حضور در کارگاه “اسکرچ”، بهطور عملی اصول اولیه برنامهنویسی را فرا گرفتند. “اسکرچ” ابزاری جذاب و کاربردی است که از طریق آن، مفاهیم پیچیده برنامهنویسی بهصورت تصویری و قابل درک برای کودکان آموزش داده میشود.
رادین چرتاپی، یکی از دانشآموزان پایه ششم درباره این کارگاه گفت:
این اولین باری بود که برنامهنویسی را یاد گرفتم و خیلی برایم جالب بود که میتوانم با کشیدن بلوکها، داستان درست کنم یا بازی بسازم. معلم به ما نشان داد چطور شخصیتها را حرکت بدهیم یا صدای آنها را تغییر دهیم. حالا میخواهم در خانه هم امتحان کنم و یک بازی جدید طراحی کنم. به نظر من برنامهنویسی خیلی سرگرمکننده است و احساس میکنم با این مهارت میتوانم در آینده چیزهای خیلی خوبی بسازم.
سفر علمی پایههای چهارم و پنجم به دنیای بدن انسان
دانشآموزان پایه چهارم و پنجم در این بازدید با اعضای بدن و کارکرد دستگاه گوارش آشنا شدند. همچنین در کارگاه نجوم، تلسکوپ را از نزدیک دیدند و نحوه کار آن را یاد گرفتند.
نیلای از پایه چهارم هم گفت: خیلی هیجانانگیز بود که فهمیدم غذاها چطور در بدن ما هضم میشوند. مدل دستگاه گوارش که در آزمایشگاه دیدیم، خیلی جالب بود و باعث شد بهتر بفهمم معده و رودهها چه کار میکنند.
نگاه معاون آموزشی: اهمیت تجربههای عملی در یادگیری
خانم ساناز نوجوان، معاون آموزشی علوی کودک دختر در باره این بازدید های علمی گفت:
هدف ما از این بازدید، ایجاد علاقه به یادگیری در میان دانشآموزان است. فعالیتهای عملی باعث میشود آنها بهتر مفاهیم درسی را درک کنند و همچنین ارتباط مستقیمی میان درس و دنیای واقعی پیدا کنند.
پریسا سعادت معاون آموزشی علوی کودک پسرانه تبریز نیز با اشاره به اینکه این بازدید ها باعث تقویت مهارت های علمی و عملی دانش آموزان دانش آموزان خواهد شد گفت: آشنایی با برنامهنویسی در پایه ششم و مشاهده دستگاههای علمی مانند تلسکوپ، به آنها کمک میکند که به سمت کشف علاقههای خود پیش بروند و با دید بازتری برای آینده خود برنامهریزی کنند.
این بازدید علمی با رضایت کامل دانشآموزان و مربیان به پایان رسید و فرصتی فراهم کرد تا دانشآموزان به شیوهای خلاقانه و جذاب، علم را لمس کند. بازدیدهای علمی در مؤسسه علوی تبریز فرصتی ارزشمند برای پیوند دانشآموزان با دنیای واقعی است که یادگیری را عمیقتر، خلاقیت را تقویت، و اشتیاق به علم و تجربه را در آنها بیدار میکند.