معاونت آموزشی موسسه علوی تبریز برگزار کرد:

کارگاه هوش مصنوعی در کلاس درس؛ گامی نو به سوی آینده آموزشی

در روز پنج‌شنبه ۴ بهمن ماه، موسسه علوی تبریز میزبان کارگاهی با موضوع “هوش مصنوعی در کلاس درس” بود. این کارگاه با هدف آشنایی معلمان با کاربردهای هوش مصنوعی در فرآیند یاددهی و یادگیری برگزار شد و فرصتی برای افزایش دانش معلمان در این زمینه فراهم آورد.

 

کارگاه با سخنرانی مهندس نوید حاتمی سرگروه هوش مصنوعی در استان آغاز شد که در ابتدای جلسه به معرفی مفاهیم پایه‌ای این فناوری و تأثیر آن بر آموزش پرداخت. وی در ادامه به صورت عملی به معلمان آموزش داد که چگونه می‌توانند از ابزارهای هوش مصنوعی برای شخصی‌سازی یادگیری، ارزیابی پیشرفت دانش‌آموزان و تسهیل فرآیند تدریس استفاده کنند.  این بخش از کارگاه همچنین فرصتی بود تا معلمان نیز تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و راهکارهایی برای پیاده‌سازی این فناوری در مدارس ارائه دهند.

در حاشیه این دیدار مونا علی پور معاون آموزشی دبیرستان دوره اول دانش پژوه علوی تبریز نیز بر اهمیت آموزش مداوم معلمان تأکید کرد و گفت: “ما باید همواره به‌روز باشیم تا بتوانیم بهترین خدمات آموزشی را ارائه دهیم. چنین کارگاه‌هایی می‌تواند نقش مهمی در ارتقاء کیفیت آموزش داشته باشد.”

سیروس بانان مدرس ریاضی نیز درباره محتوی مطالب ارائه شده در این کارگاه اظهار داشت: استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی می‌تواند به ما کمک کند تا نیازهای خاص هر دانش‌آموز را شناسایی کنیم و روش‌های تدریس خود را متناسب با آن‌ها تنظیم کنیم. وی گفت: خوشحالم که به همراه همکاران خود در این کارگاه شرکت کردم، ما امروز یاد گرفتیم نرم‌افزارهایی مثل کاهوت  برای طراحی آزمون‌های تعاملی و فکتو و فوتو مث برای حل مسائل ریاضی خیلی مفید هستند.

زهرا شتایی مدرس کارو فناوری که در کارگاه حاضر بود، یکی از بزرگ‌ترین تأثیرات هوش مصنوعی را در دسترس بودن منابع آموزشی متنوع دانست و گفت: در این کارگاه هم تاکید شدکه ما دیگر محدود به کتاب‌های درسی نیستیم و می‌توانیم از اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهای یادگیری زبان، خلاصه‌سازهای هوشمند و ابزارهای تعاملی برای یادگیری بهتر استفاده کنیم.

الناز سیف الله پور مدیر دبیرستان متوسطه دوم نیز ضمن تشکر از برگزاری این کارگاه مفید و کاربردی گفت: که هوش مصنوعی ابزاری قدرتمندی برای بهبود آموزش است، اما نباید جایگزین تعامل انسانی در کلاس‌های درس شود وی افزود: با آموزش صحیح به معلمان و دانش‌آموزان، می‌توان از این فناوری برای ارتقای کیفیت یادگیری و تدریس استفاده کرد.

سولماز مهدی زاده دبیر اجرایی این کارگاه نیز در خصوص علت و اهمیت برگزاری این جلسه به خبرنگار واحد رسانه علوی گفت: با رشد سریع تکنولوژی و توسعه هوش مصنوعی فرصت های جدیدی در بسیاری از صنایع و حوزه های مختلف زندگی انسان به وجود آمده است  و یکی از مهم ترین حوزه هایی که تحت تاثیر قرار گرفته آموزش است. مهدی زاده افزود: به واسطه تکنولوژی های نوآورانه مبتنی بر هوش مصنوعی آموزش و پرورش در دنیا دچار تحولی عمیق و بنیادی شده است و بی شک امروز مدل های سنتی آموزشی دیگر به تنهایی پاسخگوی نیازهای جامعه مدرن نیستند و ما در گروه آموزشی سیمناد که همیشه پیشتاز در بحث نوآوری آموزشی هست با برگزاری کارگاه “هوش مصنوعی در کلاس” گام اول در این مسیر را محکم برداشته ایم و طبق برنامه ریزی های انجام شده این کارگاه ها با موضوعات متنوع در این زمینه ادامه خواهد شد.

خاطر نشان می شود در کنار این کارگاه، کارگاهی با موضوع ماهیت ذاتی مقالات علمی، داستان سرایی علمی برای معلمان نیز برگزار شد که در آن آقای دکتر بهمن امانی مطالب مفیدی را در حیطه نحوه گزارش نویسی علمی و ارائه پروژه های علمی به دانش آموزان ارائه کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *