مسابقه ریاضیات کاریبو در مدارس علوی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی موسسه علوی، یک مسابقه آنلاین جهانی است که با هدف بالا بردن انگیزه دانش آموزان به یادگیری ریاضیات براساس شیوه های نوین آموزشی توسط اساتید برجسته دانشکده ریاضیات در کانادا طراحی شده است. مسابقه با فعالیت های سرگرم کننده و سوالات جذاب، مهارت حل مسئله در دانش آموزان را تقویت نموده و آنان را با کاربرد ریاضیات در زندگی روزمره آشنا می کند.
دانش آموزان برای شرکت در این مسابقه نیاز به آموزش ویژه ای نداشته و سوالات بر پایه خلاقیت و مهارت تفکر، متناسب با سن دانش آموزان می باشد. سوالات در سه سطح ۳، ۴ و ۵ امتیازی مطرح شده تا دانش آموزان با هر سطحی بتوانند با توجه به پایه تحصیلی خود در آن شرکت کنند.
این مسابقه در ۷ گروه سنی با توجه به پایه های تحصیلی دانش آموزان و به زبان انگلیسی، فرانسه و فارسی برگزار می شود.
با توجه به برگزاری آنلاین این مسابقه حضور یک فرد بزرگسال به هنگام شرکت دانش آموزان بارده سنی پایین به منظور نظارت بر اجرای قوانین و برگزاری یک مسابقه عادلانه، الزامی است. همچنین شرکت کنندگان متعهد می گردند تا صرفاً براساس دانش خود و بدون یاری گرفتن از شخص یا منبعی به سوالات پاسخ دهند. مدت زمان مسابقه ۵۰ دقیقه بوده و در صورت عدم پاسخگویی در مدت ۳۰ دقیقه، سایت بطور خودکار بسته می شود.
از قوانین دیگر این مسابقه ممنوعیت استفاده از ماشین حساب و یا مراجعه به سایت های دیگر به هنگام مسابقه می باشد. در ضمن شرکت کنندگان باید تا پایان مهلت شرکت در هر مسابقه با هیچکس در خصوص سوالات آن مسابقه صحبت نکنند.
در این مسابقه ابزارهای آماری دقیقی بمنظور اعتبارسنجی مسابقه طراحی شده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین مسابقه، برگزار کننده حق حذف دانش آموز از شرکت در مسابقات را برای خود محفوظ می دارد. لذا لارزم هست که که شرکت کنندگان قوانین مسابقه را به دقت رعایت کنند.
سولماز مهدی زاده کارشناس ارشد موسسه و مسئول برگزاری این آزمون در مدارس علوی تبریز در مورد مسابقات کاریبو گفت: از آن جا که برگزاری این مسابقات در مدارس نقش مهمی در تداوم تقویت مهارت حل مسئله دانش آموزان داشته و آشنایی دانش آموزان با سوالات خلاقیتی و مسائل کاربردی ریاضی و تداوم حضور آنان در اینگونه مسابقات، امکان موقعیت آن ها را در آزمون های ریاضی و هوش افزایش می دهد، ما امسال تصمیم گرفتیم در این مسابقات در سه سطح دانش آموزان پیش دبستان، دبستان و دبیرستان دوره اول شرکت کنیم.
وی در مورد ویژگی های این مسابقه گفت: اعلام سریع نتایج و دریافت گواهینامه، انگیزه دانش آموزان را تقویت می بخشد و برگزاری مسابقه بصورت آنلاین برای دانش آموزان از جذابیت خاصی برخوردار می باشد.
مهدی زاده در مورد نحوه انجام این مسابقه گفت: در هر مسابقه، یک سوال به بازی اختصاص یافته که نام بازی به دانش آموزان در هفته قبل از مسابقه اعلام شده تا در سایت کاریبو این بازی را تمرین کنند. بدین ترتیب مسابقه برای دانش آموزان تا حد زیادی سرگرم کننده خواهد بود.
به گفته مهدی زاده هدف طراحان این مسابقه رتبه بندی یا آزمون پیشرفت تحصیلی نیست بلکه فرصتی است تا به کمک شیوه های نوین آموزشی، دانش آموزان بتوانند از دانش ریاضی خود برای حل سوالات به ظاهر پیچیده استفاده کنند، بدین ترتیب دانش آموزان متوسط و ضعیف نیز از شرکت در این مسابقه لذت خواهند برد.
گفتنی است دانش آموزانی که به زبان های خارجی تسلط دارند می توانند به زبان انگلیسی و یا فرانسه در مسابقه شرکت کرده تا با اصطلاحات ریاضی به زبان خارجه آشنا شده و دانش ریاضی خود را در سطح بین الملی ارتقاء بخشند.
شرکت در این مسابقه این امکان را برای دانش آموزان فراهم می سازد تا مفاهیمی را که فراموش نموده و یا با آن ها کمتر برخورد نموده بودند را به خاطر بسپارند.
در هر مسابقه گزارش کامل وضعیت هر دانش آموز با توجه به هر یک از سوالات در موضوعات مختلف ریاضی مانند جبر، حساب، هندسه، احتمال، ترکیبیات، منطق و نظریه اعداد در مقایسه با کلاس، شهر، کشور و جهان برای مدرسه ارسال خواهد شد تا نقاط ضعف و قدرت هر یک از دانش آموزان در موضوعات مختلف ریاضی مورد ارزیابی دبیر قرار گیرد.
خاطرنشان می شود در سال گذشته بیش از ۴۰۰ مدرسه از ۲۷ کشور جهان همچون کانادا، آمریکا، چین، روسیه، ایران، ژاپن، آلمان، کره جنوبی، ترکیه، هندوستان و مکزیک در این آزمون شرکت کرده اند.
مقرر هست علاوه بر نفرات برتر که در سطح بین المللی و کشوری مشخص خواهند شد برای همه دیپلم افتخار و گواهینامه حضور در مسابقه صادر شود و شرکت کنندگان با مراجعه به پرتال ویژه خود در سایت مسابقه نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.