تأثیر فناوری های نوین در فرآیند یادگیری، این روزها شناخته شده است. هر کدام از سخت افزارها و نرم افزارهای پیشرفته که در این حوزه مورد استفاده قرار می گیرند، پاسخگوی نیازهای دانش آموزان و ارزش گذاری به فرآیندهای یاددهی – یادگیری هستند. فناوری های نوین در تمامی مؤسسات آموزشی سراسر جهان وجود دارند و حتی پای آنها به کلاس های آنلاین نیز کشیده شده است. اکثر برنامه ها و فعالیت ها بر پایه همین تکنولوژی ها اجرا می شوند. این روند، ارتباط نزدیکی با دستگاه های هوشمند دارد. بیایید نگاه موشکافانه تری نسبت به این مسئله داشته باشیم. ما را تا پایان این بحث همراهی کنید.

فناوری های نوین در فرآیندهای یادگیری سراسر جهان در مدارس و دانشگاه ها دیده می شوند. مدرسان و معلمان، همه فعالیت های تدریس و ارزشیابی خود را با استفاده از این تکنولوژی و ابزارهای موجود اجرا می کنند. همان منابع و محتواهای دیجیتالی که روند تدریس و درس خواندن را لذت بخش تر نموده است، جزو همین فناوری ها محسوب می شوند.

دانش آموزان و دانشجویان نسل امروز تقریباً همه کارهای خود را با تلفن های همراه و تبلت ها و رایانه های رومیزی انجام می دهند و گویی در این سخت افزارها و نرم افزارها غرق شده اند! اما این سوال پیش می آید که تأثیر فناوری های نوین در فرآیند یادگیری آیا دائمی است یا موقت؟ آیا چالش هایی برای این نوع کاربردها وجود دارد یا خیر؟ و در کل، مزایا و معایب ظهور فناوری های نوین در آموزش و پرورش چیست؟

تصمیم داریم کمی دقیق تر درباره اهمیت و تأثیرات استفاده از فناوری های نوین امروزی در دنیای آموزش و فرآیندهای یاددهی – یادگیری صحبت کنیم.

استفاده از فناوری های نوین در آموزش

استفاده از فناوری های نوین در آموزش بخشی از تکامل طبیعی روش های آموزشی است. شاید در سال های گذشته، آموزش ها به خرید کامپیوتر برای مدرسه وابسته بود اما امروز، این موضوع خیلی بیشتر از خرید رایانه معنا دارد!

فناوری هایی که به دنیای آموزش معرفی شدند به عنوان مزیت رقابتی به شمار می شوند که در کسب و کارهای امروزی، ضروری هستند. همگی شاهد هستیم مدارس هوشمند یا دست کم، مدارسی که بیشتری بهره مندی از تجهیزات هوشمند و فناوری های نوین را دارند، در نظر خانواده ها و دانش آموزان، برتری یافته اند! طبیعی است که والدین ترجیح می دهند فرزندان خود را به اینچنین مدارسی بفرستند تا همه امکانات برای درس خواندن آنها فرآهم باشد.

توسعه و رواج ابزارهای هوشمند و فناوری های نوین، امکان یادگیری از راه دور و دسترسی به منابع آنلاین را آسان تر کرده و همه معلمان، مدیران، دانش آموزان و حتی والدین می توانند از آن استفاده کنند؛ آن هم بدون محدودیت!

تأثیر فناوری های نوین در فرآیند یادگیری به قدری جالب توجه است که مدیران مؤسسات آموزشی و مدارس را به این امر دعوت کرده تا برنامه هایی برای ارائه نوآوری داشته باشند و از این طریق، دانش آموزان بیشتری جذب کنند!

نقش معلمان در استفاده از فناوری های نوین در آموزش

معلمان در اجرای فناوری های نوین در داخل و حتی خارج از کلاس درس، نقش اساسی دارند. این افراد، مسئولیت هدایت فرآیند یادگیری و تعریف روش های تدریس را عهده دار هستند. فراتر از آن، مربیان و مدرسان باید بدانند که بهترین فناوری یا ابزار مدرن برای یک موقعیت خاص چیست و چطور باید از آنها استفاده کنند. چیزی که مسلم است اینکه فناوری های جدید می توانند واقعاً تفاوت هایی را برای دانش آموزان ایجاد کنند.

فناوری های نوین در فرآیند یادگیری به عناون ابزارهایی تسهیل کننده هستند و می توانند دانش آموزان را در مرکز پیشرفت قرار دهند. جالب است بدانید گاهی فناوری ها سرگرم کننده و جذاب جلوه می کنند و می توانند الهام بخش و تشویق کننده باشند! پس اگر مدیر مدرسه هستید یا معلم پایه های تحصیلی مختلف، نیاز دارید درباره اجرای فناوری های نوین در مرکز آموزشی و کلاس درس، دیدگاه خود را توسعه بدهید و گامی بردارید!

مزایای فناوری های نوین برای آموزش و یادگیری

اگرچه فناوری های نوین در آموزش، روند قدرتمندی ایجاد می کند اما استفاده از همه ابزارهای موجود باید حساب شده و دقیق انجام گیرد. در این قسمت به مهم ترین مزایای فناوری های نوین در روند آموزشی اشاره می کنیم:

  • مدارسی که از فناوری های نوین استفاده می کنند، گام بزرگی در نوسازی برداشته اند
  • فناوری های جدید، امکان یادگیری شخصی را فرآهم می سازند.
  • فناوری های نوین، شاخص های عملکردی مدرسه را ارتقا می دهند.
  • فناوری ها می توانند فرآیند تدریس را جذاب و لذت بخش نموده و تأثیر بسزایی بر دانش آموزان داشته باشند.
  • تدریس با استفاده از ابزارهای فناوری، اشتیاق و علاقه به یادگیری در دانش آموزان را ایجاد می کند و بنابراین، نرخ ترک تحصیل کاهش می یابد.
  • فرآیند تدریس که با فناوری های نوین اجرا شود، کیفیت انتقال اطلاعات و دانش را بهبود می دهد، بنابراین، بازدهی یادگیری افزایش می یابد.

چالش های مهم فناوری های نوین برای آموزش و یادگیری

  • سرمایه گذاری ها در تأمین زیرساخت های مورد نیاز برای توسعه فناوری های نوین، هنوز به بررسی نیاز دارد و در برخی موارد، ممکن است تأمین نشوند.
  • نابرابری ها از جهت دسترسی به فناوری های نوین برای همه مدارس و دانش آموزان، وجود دارد.
  • استفاده از ابزارهای نوین آموزشی و فناوری های پیشرفته به مهارت و دانش نیاز دارد، اما همه، اطلاعات کافی را ندارند و در به کارگیری آن دچار مشکل می شوند؛ هم دانش آموزان و هم معلمان در مناطق محروم، اینچنین هستند.
  • استفاده نامناسب و نادرست از فناوری های نوین و وسایل دیجیتال، دردسرساز است.
  • خرید و تأمین تجهیزات مرتبط با فناوری های نوین، به سرمایه گذاری قابل توجهی نیاز دارد که آن هم برنامه ریزی بودجه مالی را طلب می کند.

فناوری های نوین آموزشی مبتنی بر هوش مصنوعی!

هوش مصنوعی به خودی خود، یکی از جدیدترین فناوری های دنیای امروزی است که این روزها توجه همه را به خود جلب نموده است. این ابزار برای فناوری های جهانی، بسیار بحث برانگیز تلقی می شود اما دنیا به آن اعتماد کرده است. شرکت های معتبر در حال استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در تولیدات خود هستند.

هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در تمامی زمینه ها مورد استفاده قرار می گیرد، پس فقط به حوزه آموزش و یادگیری محدود نمی شود. پیش بینی شده است تا یک دهه آینده، هوش مصنوعی بتواند دنیای آموزش را بسیار متحول سازد. البته این ابزار مدرن، مزایا و معایب خاص خودش را دارد که باید در مطلب جداگانه به آن پرداخت.

جمع بندی

آموزش، بخش مهمی از هر جامعه است و باید نیازهای آن تأمین شود. ابزارها و پلتفرم های متنوعی برای آموزش و یادگیری معرفی شده اند که همگی بر پایه فناوری های نوین می باشند. تکنولوژی جدید توانسته موانع یادگیری را از میان بردارد و سیستم آموزشی کشورها را به سمت جهانی شدن تغییر دهد. هم دانش آموزان و هم معلمان می توانند با توجه به شرایط و امکانات موجود، از فناوری ها و ابزارهای نوین بهره ببرند.

مدارس علوی تبریز (سیمناد)، گروه تخصصی آموزشی برای دانش آموزان در تمامی مقاطع تحصیلی است که امکانات نوین را برای پیشرفت و یادگیری بهتر فرزندان شما فرآهم ساخته است. برای اطلاع از برنامه های درسی یا تربیتی، کلاس های فوق برنامه و یا کلاس آموزش زبان انگلیسی به کودکان می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *