ابزارهای دیجیتال و فناوری‌های جدید، دسترسی به منابع آموزشی متنوع و پلتفرم‌های تعاملی را برای یادگیری دانش آموزان فراهم می‌کنند، پس طبیعی است که مهارت‌های ارتباطی و عملکرد تحصیلی آنها به طرز قابل توجهی بهبود پیدا کند. انواع ابزار دیجیتال، قابلیت شخصی‌سازی آموزش‌ها را ایجاد می‌کنند، بنابراین مهارت‌هایی نظیر تفکر انتقادی، توسعه پیدا کرده و به تقویت تمرکز و توجه نیز کمک خواهد کرد. البته در تاثیر استفاده از ابزار دیجیتال بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، چالش‌هایی نیز مطرح می‌شود که بزرگترین آنها عدم تعادل و هماهنگی در دسترسی افراد مختلف به امکانات فناوری دیجیتال است. امکانات آموزشی مبتنی بر ابزار دیجیتال در شهرهای پیشرفته و بزرگ فراهم شده، اما این موضوع، یک مشکل اساسی در روستاها و شهرستان‌های کوچک تر است. در این مطلب درباره همین مسئله صحبت می‌کنیم و مزایای فناوری‌های دیجیتال در پیشرفت‌های تحصیلی دانش آموزان را نیز عنوان خواهیم کرد.

فناوری‌های دیجیتال بخش جدایی ‌ناپذیر از آموزش، یادگیری و توسعه مهارت‌های مختلف دانش آموزان امروزی هستند. ابزار دیجیتال می‌تواند نحوه تعامل دانش آموز با مطالب درسی و محیط کلاس درس را تغییر دهد، پس دور از انتظار نیست که فرایند یاددهی – یادگیری به طرز چشمگیری تغییر پیدا کند.

توسعه ابزار دیجیتال به معنای تنوع منابع آموزشی، هم برای دانش آموزان هم برای معلمان است. از طرف دیگر، این فناوری‌ها به مدیریت مدرسه نیز کمک می‌کنند؛ پس می‌بینید که ابزارهای دیجیتال، نقش کلیدی در آموزش دارند و می‌توانند دانش آموزان را تشویق کنند تا به صورت مشارکتی در پروژه‌های گروهی یا به شکل انفرادی در تدریس حضور داشته باشند.

آموزش در بستر دیجیتال، هم به صورت کلاس درس حضوری و هم در پلتفرم‌های آنلاین قابل اجرا است. فناوری‌های آموزشی مبتنی بر ابزار دیجیتال به معلمان کمک می‌کند به اهداف تدریس دست یابند و در عین حال بتوانند تعامل و انگیزه دانش‌آموزان را افزایش دهند. به واسطه این فناوری‌های محبوب و پرکاربرد، مهارت‌های تفکر انتقادی، توانایی رویارویی با مشکلات و مهارت ارتباطی در دانش آموزان تقویت می‌شود.

اگرچه همه مدارس به امکانات پیشرفته دسترسی ندارند، اما بهره ‌مندی از ابزارهای ارتباطی اولیه نظیر برنامه‌های موبایلی یا وب سایت‌های آنلاین می‌تواند پیشرفت و عملکرد دانش آموزان را بهبود ببخشد.

در کلام کلی باید گفت، ادغام ابزار دیجیتال با روش‌های تدریس سنتی در کلاس درس، به دانش آموزان این اجازه را می‌دهد مطالب و مفاهیم را عمیق‌تر درک کنند، عملکرد بهتری داشته باشند، مهارت‌های علمی و ارتباطی خود را توسعه دهند و از همه مهمتر، برای ورود به آینده مبتنی بر فناوری آماده‌تر شوند.

پنج مزیت اصلی که فناوری برای آموزش دارد

  • افزایش مشارکت دانش آموزان در تدریس؛ ایجاد انگیزه در کلاس درس؛ توسعه یادگیری تعاملی
  • ایجاد یادگیری شخصی‌سازی شده، مبتنی بر فناوری موجود و توانایی دانش آموزان
  • کمک به توسعه تفکر انتقادی دانش آموزان در کلاس درس، افزایش مهارت حل مسئله و تحلیل داده‌ها
  • ایجاد یادگیری مشارکتی در گروه همسالان؛ هم در کلاس درس و هم در پلتفرم‌های آنلاین
  • کمک به بهبود عملکرد تحصیلی دانش آموزان

ابزار دیجیتال و فناوری‌ها از چه طریق بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تأثیر می‌گذارند؟

فناوری‌های دیجیتال، فرایند تدریس را بسیار متحول ساخته‌اند و بر نحوه یادگیری و تعامل دانش آموزان با مطالب درسی تاثیر مثبت داشته‌اند. ابزارهای دیجیتال، محیط کاملاً جذابی را فراهم می‌کنند که نه تنها انگیزه آموختن را در دانش آموزان ایجاد می‌کنند، بلکه آنها را به کاوشگری و کشف مفاهیم جدید تشویق می‌نمایند؛ پس می‌بینید که تاثیر قوی‌تری نسبت به روش تدریس سنتی دارند. درست است که همه مدارس به ابزار دیجیتال دسترسی ندارند، اما فناوریی‌های تعاملی در سطح ابتدایی می‌توانند نیازهای متنوع یادگیری را تامین سازند.

خوشبختانه طیف گسترده‌ای از ابزارهای دیجیتال و فناوری‌های آموزشی در اختیار دانش آموزان قرار دارد که از آن جمله می‌توانیم به کتاب‌های الکترونیکی درسی و کمک درسی، کتابخانه ‌های آنلاین، وب سایت‌های آموزشی اشاره کنیم؛ تمامی این منابع، دسترسی به اطلاعات را آسان‌تر کرده‌اند. بنابراین هر دانش آموز که بخواهد درباره موضوعات مورد نظرش تحقیق کند، در کوتاه‌ترین زمان به صدها منبع آنلاین دسترسی خواهد داشت؛ آیا این به معنای ایجاد انگیزه و تقویت روحیه کاوشگری در فرزندان نسل امروزی نیست؟!

مسئله دیگر که درباره تأثیر ابزار دیجیتال بر پیشرفت تحصیلی مطرح است، ایجاد یک بستر انعطاف پذیر برای آموزش به دانش آموزان می‌باشد. فناوری می‌تواند محیط پویا، جذاب و بسیار تعاملی را ایجاد کند.

فرض کنید در یک بستر آنلاین که کلاس درسی را ارائه می‌دهد، دانش آموزان زیادی حاضر هستند؛ بنابراین ابزارهای دیجیتال، فرصت تعامل بیشتر بین هر دانش آموز و یا دانش آموز با معلم را آسان‌تر می‌کنند. همچنین معلم هم قادر است درس‌ها را بر اساس نیاز کلاس درس تنظیم کند یا تغییر دهد. هر دانش آموز با سرعت مخصوص به خودش یاد می‌گیرد و در این محیط جذاب، با علاقه حضور خواهد داشت.

ابزارهای دیجیتال به دانش آموزانی که با چالش‌هایی در یادگیری برخی دروس مواجه هستند کمک می‌کند تا درک بهتری داشته باشند و اگر نیاز است آموزش‌ها را به صورت گام به گام دریافت کنند. فناوری دیجیتال یک ابزار کمک آموزشی مجازی است که تاثیر مستقیم بر پیشرفت تحصیلی و توسعه مهارت‌های فردی هر دانش آموز دارد.

ابزار دیجیتال فرصتی برای “یادگیری چندگانه”!

وقتی عبارت “محیط یادگیری چندگانه” را می‌خوانید چه چیزی در ذهن شما نقش می‌بندند؟ فکر می‌کنید این بستر چه ویژگی‌هایی ممکن است داشته باشد که یادگیری را برای دانش آموزان، جذاب‌تر و لذت بخش‌تر جلوه می‌دهد؟

محیط یادگیری چندگانه یا چند وجهی، مبتنی بر فناوری و ابزارهای دیجیتال، به معنای بستری است که امکان تقویت همه جانبه حواس دانش آموزان را برای درک بهتر مفاهیم و تعامل در تدریس فراهم می‌آورد.

چند وجهی بودن یادگیری یعنی مدرس از رسانه‌ها و محتواهای مختلف برای تدریس استفاده می‌کند؛ که شامل اینفوگرافیک‌ها، فیلم و ویدیوی آموزشی، فایل صوتی آموزش، جزوه و متن مطالب است. هر قالب محتوایی، ارزش خاص خودش را دارد، بنابراین از یک جنبه بر یادگیری دانش آموزان تاثیر می‌گذارد؛ به خاطر همین است که می‌گوییم ابزار دیجیتال، یادگیری چندگانه را برای فراگیران فراهم می‌کند.

استفاده از انواع محتوا توسط ابزارهای دیجیتال باعث می‌شود دانش آموزان بتوانند مطالب پیچیده‌تر را به راحتی یاد بگیرند و با سایر همکلاسی‌ها تعامل داشته باشند. فناوری‌های آموزشی جدید، درک مطالب سخت را آسان‌تر کرده است و حتی انگیزه آموختن را در دانش‌آموزان امروزی ایجاد می‌کند. کلاس‌های درس که با تکیه بر فناوری‌ها و ابزارهای دیجیتال برگزار می‌شوند، به احتمال قوی، در پیشرفت تحصیلی و رشد شخصیتی دانش آموزان تاثیر مثبت خواهند داشت.

 نکات تکمیلی درباره نقش ابزارهای دیجیتال بر پیشرفت‌ تحصیلی دانش‌آموزان

  • فناوری‌های دیجیتال در دنیای مدرن، ابزارهای مفید برای آموزش و توسعه مهارت سواد دیجیتال در دانش آموزان هستند؛ و می‌توانند حریم خصوصی، استفاده صحیح از محتوای مناسب، به اشتراک گذاری محتوا در فضای آنلاین و تعامل در فضای مجازی را به  آنها یاد بدهند.
  • ابزارهای دیجیتال باعث تقویت مهارت تحقیق و پژوهش در دانش آموزان می‌شوند؛ چرا که دسترسی به منابع مختلف علمی را به آسانی فراهم می‌کنند.
  • فناوری‌های دیجیتال قابلیت شخصی‌سازی آموزش‌ها را دارند؛ پس به طور قوی برای دانش آموزان با هر سطح درک و یادگیری مناسب هستند. حتی مدرسان می‌توانند از این ابزارها برای دانش آموزانی با توانایی‌های محدود یا اختلالات یادگیری استفاده کنند.
  • ابزار دیجیتال برای دانش آموزانی که از حضور در کلاس درس امتناع می‌کنند، یا دارای مشکلات رفتاری و اجتماعی هستند، مناسب است.
  • فناوری‌های دیجیتال، انعطاف پذیر هستند؛ بنابراین همه برنامه‌های تدریس، آزمون‌های آنلاین یا ارائه تکلیف و برنامه‌های درسی از طریق پلتفرم‌ها و ابزارها قابل اجرا می‌باشند.

جمع‌بندی

فناوری‌ها و ابزارهای دیجیتال از طریق مشارکت دانش آموزان، تسهیل آموزش، تقویت تفکر انتقادی، آموزش سواد دیجیتال، توانسته‌اند فرایند یاددهی – یادگیری دانش آموزان را بهبود ببخشند.

ابزار دیجیتال، محیط فعال و کاملاً جذاب را فراهم می‌کند، پس می‌تواند انگیزه لازم برای یادگیری را در دانش آموزان به وجود بیاورد و آنها را به کاوشگری تشویق نماید. این فناوری‌ها هم برای دانش آموزان و هم برای معلمان کاملاً کاربردی هستند. مدارسی که از امکانات دیجیتال بهره‌مند هستند، دانش آموزانی توانمند و موفق‌تر را تربیت می‌کنند.

با این توصیف، والدین به دنبال مدارسی هستند که بتوانند با خیال آسوده، فرزندان خود را در آن ثبت نام کنند و از امکانات دیجیتال و فناوری‌های نوین آموزشی بهره‌مند شوند. خوشبختانه گروه آموزشی سیمناد علوی شعبه تبریز، آماده ارائه این چنین خدماتی به دانش آموزان در همه مقاطع تحصیلی است. امکانات آموزشی و فوق برنامه در کنار خدمات مشاوره تحصیلی و درسی به طور یکسان برای همه دانش آموزان در مدارس سمیناد ارائه می‌شود. بنابراین والدین مطمئن باشند که آینده‌ای موفق در انتظار فرزندانشان است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ثبت نام در مدارس سیمناد برای سال تحصیلی جدید می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *