تشویق نوجوانان برای حرکت در مسیر کارآفرینی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های تربیتی برای این گروه سنی خاص است. همه ما می‌دانیم محیط‌های کسب و کار دنیای مدرن امروزی به سرعت در حال تغییر است، بنابراین موضوعات کارآفرینی و مشاغل باید جزو برنامه‌های درسی قرار داشته باشد. هر پدر و مادر از خود می‌پرسد چطور می‌توانم نوجوان خود را به گونه‌ای تربیت کنم که ایده‌های کارآفرینی داشته باشد و به این حوزه علاقمندی نشان دهد؛ و پاسخ این سوال قطعاً وجود ترکیبی از آموزش در مدرسه، تجربه عملی، مشارکت در برنامه‌ها و رویدادهای کارآفرینی شهر است. در این مطلب می‌خواهیم چند نکته مهم درباره علاقمندسازی نوجوانان به کارآفرینی را به شما توضیح دهیم و راهکارهایی را برای موفقیت در این راه بیان کنیم.

آموزش همه دروس در مدرسه جزو برنامه‌های ثابت است، اما لزوم تغییرات کسب و کارها و رقابت در هر حوزه، مدیران مدارس و کارشناسان کسب و کار را در این مسیر حرکت می‌دهد تا ایده‌های کارآفرینی جدید را اجرا کنند؛ پس چه بهتر که حرکت در مسیر کارآفرینی از نوجوانی آغاز شود.

تحقیقات ثابت کرده‌اند مدارس برتر و موسسات آموزشی پیشرفته در کشورهای جهان، در حال گنجاندن درس کارآفرینی در برنامه روزانه دانش آموزان هستند؛ پس قابل پیش‌بینی است کشورهایی که سریع‌تر به اهداف معین شده دست پیدا کنند، در میان رقبا موفق‌تر هستند. کارآفرینی، نقش مستقیم بر اقتصاد هر منطقه دارد. به خصوص اگر ایده‌های ناب و جدید به مرحله اجرا درآیند، تاثیر دوچندان خواهد داشت.

یکی از چالش‌هایی که در مدارس کشورهای کمتر پیشرفته وجود دارد، مسئله علاقمندسازی نوجوانان به کارآفرینی و ایده پردازی است. البته همه نوجوانان و جوانان، در حال حرکت و تغییر با فناوری‌های روز دنیا هستند و می‌دانند که چقدر ایده‌های کارآفرینی می‌تواند مفید باشد.

آموزش کارآفرینی به نوجوانان هم از طریق برنامه درسی مدرسه و هم از طریق موسسات تخصصی آزاد امکان‌پذیر است. می‌خواهیم در ادامه کمی حرفه‌ای‌تر درباره‌اش صحبت کنیم.

 دو روش معجزه گر در علاقمند سازی نوجوانان به کارآفرینی

اگرچه بیشتر از ده‌ها روش و ترفند وجود دارد که می‌توانید برای تشویق نوجوانان به حرکت در مسیر کارآفرینی از آنها استفاده کنید، اما دو نمونه از این راهکارها نسبت به سایرین، جذاب‌تر و سرگرم کننده هستند.

۱- تجربه کار عملی

همه نوجوانان، اهل تجربه‌های جدید، ریسک پذیری و حرکت به سمت تغییرات غیر قابل پیش‌بینی هستند. این ترجیحات به اقتضای سن نوجوانی اتفاق می‌افتد و قطعاً یک دوره گذرا است؛ اما اگر به درستی هدایت نشوند، نتیجه تربیتی مطلوب را نخواهد داشت. به همین دلیل است که می‌گوییم اولین بهترین و اصلی‌ترین راهکار برای تشویق نوجوانان به کارآفرینی و ایده پردازی، فرصت دادن به آنها برای تجربه کار عملی است.

تجربه، ارزشمند است و وقتی نوجوان خود را در مسیر راه ‌اندازی یک پروژه مدیریتی، یک جایگاه شغلی یا کسب و کار کوچک و انجام مسئولیت‌ها قرار می‌دهید، خودش به تنهایی فرصت دارد با موقعیت‌ها روبرو شود و مهارت‌های خود را محک بزند.

اگر فرصت‌هایی که وجود دارد جنبه اقتصادی و درآمدزایی داشته باشد، به احتمال زیاد مهارت‌های تجاری آنها توسعه پیدا می‌کند. این نوجوانان از نزدیک با موقعیت‌ها و فرصت‌ها روبرو می‌شود و می‌توانند موانع، نقاط قوت و ضعف را خودشان شناسایی و تحلیل کنند. به این ترتیب، ذهنیت کارآفرینی در آنها کم کم رشد پیدا می‌کند.

تجربه عملی یکی از بهترین راهکارها برای تقویت مهارت‌های حل مسئله در نوجوانان است که به شیوه ای مطلوب، اثرات خود را بر توانایی‌های فرد می‌گذارد.

۲- شرکت در رویدادهای کارآفرینی

دومین روش خوب جهت تشویق نوجوانان برای قرارگیری در مسیر کارآفرینی، پیوستن آنها به رویدادها و برنامه‌هایی است که برای این موضوع خاص برگزار می‌شود.

وقتی نوجوان خود را در برنامه‌های کارآفرینی، سمینارها، کارگاه‌های آموزشی، دوره‌های ایده پردازی کسب و کار یا همایش‌های مرتبط شرکت می‌دهید، این فرصت را دارد که با مفاهیم تجاری در دنیای واقعی آشنا شود؛ استراتژی‌های بازاریابی را یاد بگیرد؛ مدل کسب و کار پیشنهاد دهد؛ و با مهارت‌های مدیریت مالی نیز آشنا شود. همه این‌ها، بزرگترین مزایایی هستند که به تدریج نوجوانان را به دنیای کارآفرینی علاقمند می‌سازند.

حمایت والدین در تشویق نوجوانان برای حرکت در مسیر کارآفرینی اجتناب ناپذیر است. پدر و مادر نقش اساسی در سفر کارآفرینی نوجوان خود دارند. حمایت‌های اخلاقی، مالی و آموزشی، تشویق نوجوان به مشارکت در رویدادهای مرتبط با کسب و کار و مهارت آموزی، از جمله کارهایی است که والدین می‌توانند انجام دهند. به این ترتیب محیطی برای خلاقیت نوآوری نوجوان خود ایجاد می‌کنند و نتایج چشمگیر در طول زمان می‌تواند حاصل شود.

نکات تکمیلی درباره تشویق نوجوانان به حرکت در مسیر کارآفرینی

  • اجازه دهید نوجوان شما در انجام کارها یا رسیدن به اهداف خود شکست را تجربه کند. شکست، فرصت خوبی برای یادگیری است؛ پس در حالی که از او حمایت می‌کنید، ایده پردازی را به نوجوانتان آموزش دهید. به او یاد بدهید که چطور مشکلات را بشناسد و راه حل خوبی برای آنها ارائه دهد.
  • به نوجوانتان یاد بدهید چطور برای یک کسب و کار می‌تواند مشتری پیدا کند. این موضوع برای کارآفرینی بسیار اهمیت دارد.
  • طرز فکر و ذهنیت کارآفرینی را در نوجوان خود ایجاد کنید. قطعاً موفقیت‌ها یک شبه اتفاق نمی‌افتند. اگر فرزند نوجوان شما قرار است روزی یک کارآفرین بزرگ شود، باید سال‌ها روی پروژه خود کار کند وزحمت بکشد. متعهد بودن و ثبات داشتن و خسته نشدن در این مسیر، عامل موفقیت است.
  • به نوجوانتاندرباره اهمیت کار گروهی و تیم سازی برای یک پروژه، توضیحات کامل را ارائه بدهید. یکی از عوامل موفقیت در کارآفرینی، مشارکت با اعضای گروه است.
  • مهارت ارتباطی، یکی از نیازهای ضروری برای کارآفرین شدن نوجوانان است. کسانی که بتوانند ارتباط موثر و کارآمد با اعضای گروه خود داشته باشند و حس اعتماد ایجاد کنند، موفق‌تر هستند.
  • نوجوانانی که به کارآفرینی علاقمند می‌شوند، یادگیرندگانی هدفمند هستند که از بالاترین مهارت‌های فردی برخوردارند.
  • وب سایت‌ها و محتواهای مناسب درباره کارآفرینی را به نوجوان ارائه دهید و معرفی کنید تا بر اساس علاقه‌مندی خود بتواند ایده‌های جدید را دنبال کند.

جمع‌بندی

آموزشکارآفرینی به نوجوانان، چند جانبه است. آموزش و پرورش و کارشناسان کسب و کار باید برنامه‌های تخصصی را با هم ترکیب کنند تا زمینه جهت تجربه عملی، شرکت در رویدادها و همایش‌های کارآفرینی برای نوجوانان فراهم شود.

کارآفرینی نه تنها برای نوجوانان مفید است و مزایای زیادی دارد، بلکه در آینده یک نیاز ضروری خواهد بود. استارتاپ های متنوعی در جهان وجود دارد که توسط نوجوانان راه‌اندازی و مدیریت می‌شوند؛ پس خواندن سرگذشت این افراد می‌تواند عامل مشوق جهت حرکت در مسیر کارآفرینی باشد.

از مهم‌ترین مزایای آموزش مهارت کارآفرینی برای نوجوانان شامل تقویت هوش تجاری، خلاقیت، انعطاف پذیری، تجربیات جدید، ایده پردازی، مدیریت مالی و مهارت مدیریت زمان است.

موسسه آموزشی علوی تبریز (سیمناد) در قالب یک مجموعه حرفه‌ای و تخصصی، برنامه‌های آموزشی را در تمام مقاطع تحصیلی ارائه می‌دهد. همچنین استراتژی‌هایی برای مهارت آموزی نوجوانان، از جمله کارآفرینی و نوآوری دارد. می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از آموزش‌های فوق برنامه نوجوانان دبیرستانی با این موسسه تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *