یک سیستم آموزشی قوی و شیوه‌های تربیتی مناسب در مدارس می ‌تواند تجربه‌ای متفاوت و خوشایند برای دانش آموزان در هر مقطع تحصیلی رقم بزند. نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید، بخش آموزش هر کشور را متحول کرده است، بنابراین در کشور جهان، شاهد انواع تکنیک‌ها روش‌های آموزشی و تربیتی هستیم. تحصیل در  مدارس پیشرفته در کشورهای خارجی، فرصت‌های زیادی را برای کودکان ما ایجاد می‌کند، اما والدین باید قبل از تصمیم گیری برای ثبت نام فرزندشان در مدرسه یک کشور خارجی، به خوبی درباره سیستم آموزشی آنجا تحقیق کنند.

بررسی آموزش و تربیت در هر کدام از کشورهای جهان از حوصله این مطلب خارج است اما، در ادامه شما را با برترین کشورهایی آشنا می‌کنیم که از نظر اجرای آموزش و برنامه‌های تربیتی در مدارس، بسیار شهرت یافته‌اند.

تحصیل در خارج از کشور، دیگر یک رویا نیست! در عصر کنونی، دانشگاه‌ها و مدارس کشورهای خارجی پذیرای تعداد زیادی از متقاضیان ادامه تحصیل در تمام مقاطع مختلف هستند. اما سوال اصلی اینجاست که چطور می‌توان در یک کشور خارجی با فرهنگ و شیوه‌های تربیتی متفاوت به تحصیل ادامه داد؟!

روش‌های آموزشی و تربیتی در یک کشور خارجی با آنچه ما در کشور خودمان به آنها عادت داشته‌ایم بسیار متفاوت است. از گوشه و کنار شنیده‌ایم که در مدارس خارج، تکالیفی به دانش آموزان داده نمی‌شود و روش‌های تدریس، بیشتر بر فعالیت‌های آموزش محور تمرکز دارد.

در برخی از کشورها، کودکان در مدرسه حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت وقت خود را می ‌گذرانند و فعالیت‌های درسی و فوق برنامه متعددی انجام می‌دهند. تعطیلات آخر هفته و کلاس‌های اضافی در مدارس خارج کشور اهمیت زیادی دارند. هر کدام از کشورها قوانین مخصوص به خودشان را در سیستم آموزشی پیاده‌ سازی می‌کنند.

در کلام کلی، مجزا از تفاوت‌ها در سیستم آموزشی و شیوه‌های تربیتی مدارس کشورهای خارجی، شباهت‌های مشترکی نیز میان آنها وجود دارد که عبارت است از: توسعه فردی، هدفمندی و ارتقای فراگیری. در همه مدارس، معلمان و مدیران با هم همکاری می‌کنند تا برنامه‌های آموزشی و تربیتی برای همه دانش آموزان به بهترین شکل اجرا شود.

در ادامه مطلب درباره فرایندهای آموزشی و شیوه‌های تربیتی در برخی از مهم‌ترین کشورهای جهان صحبت می‌کنیم.

سیستم‌های آموزشی در کشورهای غربی

سیستم آموزشی در کشورهای غربی، پیشرفته و از طریق بهترین امکانات در دسترس است. از همان کلاس اول ابتدایی به دانش آموزان سنین پایین، نه تنها دروس پایه آموزش داده می‌شود بلکه مهارت‌های ضروری که یک فرد برای موفقیت‌های آینده به آنها نیاز دارد نیز ارائه می‌گردد. از طرف دیگر، یک سری برنامه‌های شخصی‌سازی شده به دانش آموزان هر پایه معرفی می‌شود تا استعدادها و توانایی‌هایشان آشکار گردد.

والدینی که علاقه دارند فرزند خردسالشان از همان ابتدای آموزش‌ها در مدارس یکی از کشورهای غربی تحصیل کند باید بدانند که یک سیستم پیشرفته را پیش رو دارند و باید در آزمون‌های مختلف موفق شوند.

آموزش و شیوه‌های تربیتی در کانادا

آموزش و پرورش در کشور کانادا به دو دسته پولی و رایگان طبقه‌بندی می‌شود. هر کدام از استان‌های کانادا یک سیستم خاص در آموزش و تربیت دانش آموزان دارند اما میان همه آنها یک سری نقاط نیز مشترک است. تدریس در دوره دبیرستان در کانادا در هر ساعت آموزشی ۷۵ دقیقه طول می‌کشد. پس از آنکه دانش آموزان دیپلم خود را گرفتند می‌توانند وارد دانشگاه شوند.

یکی از ویژگی‌های تربیتی در مدارس کانادا این است که به جای اینکه جلسات ملاقات با اولیا به صورت عمومی برگزار شود، والدین و معلمان، ملاقات‌های خصوصی دارند و معلم‌ها، اطلاعات، گزارش‌ها و پیشرفت‌های درسی دانش آموز را شخصاً به والدین ارائه می‌دهند. حفظ اطلاعات در اولویت قرار دارد.

شیوه‌های آموزش و تربیت در آمریکا

اکثر مدارس دولتی آمریکا رایگان هستند. در موسسات آموزشی این کشور، برنامه‌های تدریس و ارزیابی تقریباً شخصی‌سازی انجام می‌شود تا هر فرد در جایگاه خودش مورد سنجش قرار بگیرد. درس تربیت بدنی در کشور آمریکا به اندازه یک ورزش حرفه‌ای اهمیت دارد و موسسات مختلف، بورسیه تحصیلی را به دانش آموزان مستعد و توانمند اختصاص می‌دهند.

 آموزش و تربیت در انگلستان

تحصیل دانش آموزان در مدارس کشور انگلستان از ۴ سالگی شروع می‌شود. برنامه‌های آموزشی و تربیتی این کشور به هر کدام از کودکان اجازه می‌دهد آموزش رایگان دریافت کنند. برخی از مدارس انگلستان به شکل پانسیون‌های شبانه روزی فعالیت می‌کنند و آموزش‌ها در ساعات مشخصی به بچه‌ها ارائه می‌شود. گفتگوی بین معلمان و والدین به صورت ملاقات‌های خصوصی در مدرسه انجام می‌گیرد و نمرات پایان هر ترم از طریق ایمیل برای والدین ارسال می‌گردد. در مدارس انگلستان، مشارکت در مدرسه و رویدادهای اجتماعی مختلف تقریباً الزامی است.

سیستم آموزشی و تربیتی در فنلاند

سیستم آموزشی در فنلاند جزو ۵ آموزش برتر جهان قرار دارد و بسیار پیشرفته است. در کشور فنلاند، خبری از مدارس ضعیف یا نخبه نیست و همه دانش آموزان با هم برابرند. آموزش‌ها در فنلاند کاملاً رایگان است؛ از سرویس مدرسه گرفته تا سلف غذاخوری و خدمات دیگر.

یکی از بهترین ویژگی‌های تربیتی در مدارس فنلاند این است که دانش آموزان هرگز به گروه‌های ضعیف و قوی تقسیم بندی نمی‌شوند؛ مقایسه کودکان با همدیگر ممنوع است و طراحی آزمون‌ها بر اساس توانایی هر فرد به طور مجزا انجام می‌گیرد. همچنین اگر دانش آموزی بخواهد نمرات خود را بهبود ببخشد می‌تواند پس از گذراندن یک دوره، مجدداً درس‌های آن مقطع را بخواند و سال بعد وارد کالج شود.

سیستم آموزشی در اسپانیا

در کشور اسپانیا موسسات دولتی نیمه دولتی و خصوصی برای ثبت نام دانش آموزان وجود دارد. تدریس زبان اسپانیایی در مدارس انجام می‌شود اما کودکان باید زبان والنسیا و دانش مربوط به کاتولیک را نیز بیاموزند.

آموزش و شیوه‌های تربیتی در هلند

سیستم آموزشی در هلند بسیار متفاوت و جالب توجه است. هلند، فناوری را در آموزش پذیرفته است و استفاده از تجهیزات هوشمند یا دستگاه‌های تبلت و آیپد برای دانش آموزان، نه تنها عامل حواس پرتی نیست بلکه یک ابزار مدرن و کاربردی برای درس خواندن و پژوهش محسوب می‌شود. در کشور هلند از فناوری به بهترین شکل در سیستم آموزشی استفاده می‌شود، بنابراین توانسته‌اند انقلاب جدیدی را در مدارس خود به وجود بیاورند.

در مدارس هلند خبری از تخته سیاه نیست و تدریس و درس خواندن از طریق اپلیکیشن‌ها در دستگاه هوشمند انجام می‌شود، به این دلیل است که دانش آموزان مهارت‌های زیادی را می‌آموزند. این بهترین سیستم برای آماده شدن کودکان برای ورود به دنیای تکنولوژی و توسعه علم و دانش است.

هر کدام از دانش آموزان در مدارس کشور هلند، یک آیپد مخصوص خود دارند و نیازهای هر دانش آموز در مدرسه به خوبی برآورده می‌شود. دانش آموزان در مدارس این کشور در ساعات تدریس به کلاس‌های مختلف می‌روند و فعالیت‌های آموزشی و تعاملی را در گروه همسالان خود انجام می‌دهند. این روند باعث می‌شود مهارت‌های ارتباطی در کودکان، آداب معاشرت، مهارت‌های حل مسئله در دانش آموزان تقویت شود.

در مدارس هلند، دانش آموزان به دو گروه ۴ تا ۷ ساله، و ۸ تا ۱۲ ساله طبقه ‌بندی می‌شوند. امکانات برای همه دانش آموزان یکسان است و برنامه‌های تفریحی و فوق برنامه متعددی نیز برگزار می‌شود.

سیستم آموزشی و تربیتی در مدارس خاورمیانه

در کشورهای خاورمیانه، متوسط ساعاتی که دانش آموزان در مدرسه درس می‌خوانند حدود ۵ ساعت است. معلمان در دوره‌های مختلفی شرکت می‌کنند تا مهارت ‌های تدریس متنوع را کسب کنند.

۱- سیستم آموزشی در کشور ژاپن

آموزش ابتدایی در کشور ژاپن، اجباری و رایگان است. تحصیل در دبیرستان با پرداخت شهریه امکان‌پذیر است و برنامه‌های مدارس در شهرهای مختلف، متفاوت است اما همه آنها با استانداردهای دولتی و ملی مطابقت دارند. روز یکشنبه در کشور ژاپن تدریس انجام می‌شود و والدین می‌توانند به جای فرزندانشان سر کلاس بروند و نکات درسی را یادداشت کنند.

۲- آموزش و تربیت در کشور چین

چین، سیستم آموزشی بسیار متفاوتی دارد. در این کشور، پانسیون‌های خصوصی و دولتی با فعالیت‌های آموزش محور وجود دارد که دانش آموزان را در مقطع ابتدایی و متوسطه پشتیبانی می‌کنند. پس از پایان دوره دبستان، دانش آموزان در آزمون‌ها شرکت می‌کنند و پس از موفقیت وارد دبیرستان می‌شوند. در برخی کلاس‌های درس در کشور چین حتی تا ۸۰ نفر دانش آموز می ‌نشینند. تدریس ریاضیات و زبان چینی در این مدارس بسیار اهمیت دارد. تدریس زبان انگلیسی در مدارس چینی فقط توسط معلمانی از کشورهای اروپایی انجام می‌شود.

یکی از بزرگترین و مهم‌ترین شیوه‌های تربیتی در کشور چین که باعث شده در تمام جهان شهرت پیدا کنند، توجه بیش از حد به نظم و انضباط است. دانش آموزان در مدارس چین، برخی از ساعات روزانه خود را به تمرین فعالیت‌هایی مرتبط با رعایت قوانین، نظم و انضباط اختصاص می‌دهند.

۳- سیستم آموزشی و شیوه‌های تربیتی در کره جنوبی

آموزش در کره جنوبی به شدت زیر نظر دولت نجام می‌شود. تحصیل در دبیرستان رایگان نیست و دانش آموزان پس از فارغ التحصیلی می‌توانند وارد دانشگاه شوند. در مدارس این کشور، رتبه بندی از نظر نمره و فعالیت‌ها انجام می‌گیرد و در صورتی یک دانش آموز می‌تواند به مقطع بعدی برود که عملکرد خوبی داشته باشد.

۴- سیستم آموزشی در ترکیه

مدارس ترکیه به صورت خصوصی و دولتی وجود دارند. در همه مقاطع ابتدایی و دبیرستان، ۴ سال برای تحصیل تعریف شده است. در این کشور، کودکان ۳ تا ۴ ساله ملزم به ثبت نام در دوره پیش دبستانی هستند. در این مقطع، ریاضیات، زبان ترکی و انگلیسی به بچه‌ها آموزش داده می‌شود. در مدارس دولتی ترکیه در هر کلاس، حداکثر ۶۰ دانش آموز تحصیل می‌کنند.

جمع‌بندی

با توجه به اهمیت روش‌های نوین آموزشی و شیوه‌های تربیتی که در کشورهای مختلف جهان بررسی کردیم، مدارس غیرانتفاعی علوی تبریز (سیمناد) نیز در تلاش است تا با الگوبرداری از برترین سیستم‌های آموزشی و تلفیق آن با ارزش‌های فرهنگی و بومی، فضایی ایده‌آل برای رشد و یادگیری دانش‌آموزان ایجاد کند.

ویژگی‌های برجسته مدارس علوی تبریز:

تمرکز بر رشد همه‌جانبه: این مدارس با ارائه برنامه‌های آموزشی و تربیتی هدفمند، تلاش می‌کنند دانش‌آموزان را برای زندگی آینده آماده سازند.

استفاده از فناوری‌های نوین: مشابه سیستم آموزشی هلند، مدارس سیمناد نیز از تجهیزات مدرن مانند عینک های سه بعدی متاورس و نرم‌افزارهای آموزشی بهره می‌گیرند تا تجربه یادگیری را بهینه کنند.

توجه به فردیت دانش‌آموزان: مدارس علوی تبریز با درک تفاوت‌های فردی، برنامه‌های آموزشی و تربیتی شخصی‌سازی شده ارائه می‌دهند که مشابه سیستم آموزشی فنلاند است.

ارتقای مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی: برگزاری فعالیت‌های گروهی و فوق‌برنامه‌های متنوع، بستری مناسب برای تقویت مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی دانش‌آموزان فراهم می‌آورد.

تأکید بر نظم و انضباط: با الهام از سیستم آموزشی چین، مدارس علوی تبریز توجه ویژه‌ای به تقویت نظم و مسئولیت‌پذیری در دانش‌آموزان دارند.

مدارس علوی تبریز (سیمناد) با بهره‌گیری از این رویکردها و ارائه خدمات متنوع در مقاطع مختلف (نونهال، دبستان، متوسطه اول و دوم، آموزشگاه‌های زبان، کنکور و تکمیلی)، یکی از بهترین گزینه‌ها برای خانواده‌هایی است که به دنبال کیفیت آموزشی بالا و محیط تربیتی مناسب برای فرزندان خود هستند. برای آشنایی بیشتر، به صفحه اصلی این مجموعه مراجعه کنید و از خدمات گسترده آن بهره‌مند شوید.

در پایان، اگر شما نیز تجربه‌ای در زمینه تحصیل در کشورهای مختلف دارید یا سوالی درباره شیوه‌های آموزشی و تربیتی در کشورهای گوناگون ذهن شما را درگیر کرده است، خوشحال می‌شویم آن را با ما در میان بگذارید. نظرات و تجربیات شما می‌تواند راهنمای ارزشمندی برای دیگر والدین و علاقه‌مندان باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *