بازی های ریتمیک یا بادی پرکاشن، فعالیت های سرگرم کننده و جذابی برای کودکان است که از طریق ضربه زدن و تولید ریتم و آهنگ انجام می شود. در این نوع بازی ها، کودکان با استفاده از دست زدن، پا کوبیدن، ضربه زدن روی ران ها یا زانوها، ضربه زدن با انگشتان، سعی می کنند ریتم موزون تولید کنند؛ درست، چیزی شبیه به نواختن موسیقی. بازی های ریتمیک، فواید زیادی برای رشد شناختی و حرکتی کودکان دارد و می تواند برخی از مهارت های مهم فردی را در آنها تقویت کند. بیایید در این مطلب با همدیگر نگاهی به بازی های بادی پرکاشن کودکان بیاندازیم.

بازی های ریتمیک، بادی پرکاشن یا فعالیت های کوبه ای، یکی از فعالیت های سرگرم کننده برای کودکان و خردسالان است. این بازی ها به ویژه در مهدکودک یا دوره پیش دبستانی، کاربردهای بیشتری دارد، زیرا به عنوان بخشی از روند آموزشی و بازی اجرا می شوند. در این فعالیت ها، کودکان سعی می کنند با حرکات بدن و ضربه زدن، ملودی ریتمیک را ایجاد کنند.

کوبیدن پا روی زمین، دست زدن، ضربه آرام با انگشتان، کوبیدن روی زانوهاف دست زدن و پا کوبیدن همزمان، ضربه زدن روی بدن، به طوری که یک ریتم و ملودی ایجاد شود، اصول بازی های ریتمیک یا همان بادی پرکاشن هستند.

فواید بازی های ریتمیک برای کودکان چیست؟

اکنون که با بازی های ریتمیک آشنا شده اید، خالی از لطف نیست که بدانید چرا این نوع فعالیت ها برای کودکان مفید هستند. برخی از مهم ترین مزایای بادی پرکاشن برای بچه ها عبارتند از:

  • از طریق ایجاد ملودی و ریتم، کودکان مفاهیم موسیقی را یاد می گیرند که در تقویت هوش موسیقایی آنها مفید است
  • به واسطه بازی های ریتمیک، کودکان می توانند مهارت های حرکتی درشت و ظریف را در خود تقویت کنند و توسعه دهند
  • با اجرای بازی های ریتمیک، هماهنگی اندام ها و مغز در خردسالان، توسعه پیدا می کند
  • بادی پرکاشن، بهترین روش برای موسیقی درمانی کودکان است و توسط مربیان در مدارس یا مؤسسات پرورشی اجرا می شود
  • بازی های ریتمیک می توانند مهارت های اجتماعی، ارتباطی و کار گروهی را در کودکان تقویت کنند
  • بازی های موسیقایی باعث کاهش استرس و ایجاد یک محیط شاد برای یادگیری کودکان می شود
  • این بازی ها به تخلیه روانی کودکان کمک زیادی می کند و رفتارهای پرخاشگرانه را به شدت کاهش می دهد

چند روش خوب برای انجام بازی های ریتمیک با کودکان

آموزش بازی های ریتمیک به کودکان از طریق چند روش ساده امکان پذیر است. البته این فعالیت ها به اندازه ای سرگرم کننده و جذاب هستند که بزرگسالان نیز به آن علاقه نشان می دهند.

در یک روش خوب می توانید آهنگ شاد را پخش کنید و سپس به کودکان یاد بدهید چطور همان ملودی را که شنیده اند، از طریق ضربه زدن با دست یا پا اجرا کنند. این کار به بچه ها یاد می دهد که ریتم موسیقی را دنبال کنند و با نواها آشنا شوند؛ که به نوبه خود در تقویت تمرکز و توجه کودکان تأثیر دارد.

روش دیگر این است که آلات موسیقی را برای کودکان معرفی کنید و شباهت ها و تفاوت های صداهایی که تولید می کنند را به آنها بشناسانید. این کار باعث تقویت مهارت های شنیداری بچه ها خواهد شد.

مربیان در مهد کودک یا دوره های مختلف بازی های کودکانه می توانند به طور مثال، یک طبل یا ساز کوبه ای را به کلاس بیاورند و از طریق ریتم و ضربه زدن روی ساز، آهنگ هایی را تولید کنند و سپس از کودکان بخواهند همان صداها را با حرکات بدنی، دست، انگشتان و پاها ایجاد کنند.

یک روش جذاب دیگر برای آموزش و انجام بازی های ریتمیک به کودکان، داستان خوانی است. مربیان می توانند یک داستان جذاب یا یک شعر را برای کودکان در کلاس بخوانند و سپس از آنها بخواهند که برای این داستان، یک ملودی خلق کنند. این نوع فعالیت، مزایای زیادی دارد که از آن جمله می توانیم به تقویت مهارت های حرکتی، تقویت خلاقیت در کودکان، نوآوری و ایده پردازی موسیقایی اشاره کنیم.

پیشنهاد می کنیم برای اجرای بازی های ریتمیک با کودکان، از ابزارهای کمکی نظیر بادکنک های رنگی، چوبک های رنگی، روبان ها، سازهای اسباب بازی نیز استفاده کنید؛ زیرا اینها برای بچه ها جذابیت های زیادی دارند.

  کودکان از چه سنی می توانند بازی های ریتمیک را انجام دهند؟

شاید باورتان نشود اما بازی های ریتمیک به قدری جذاب است که می توانید آنها را برای نوزادان هم اجرا کنید؛ چه برسد به کودکان یا بزرگترها!

بهترین سن انجام بازی های بادی پرکاشن برای کودکان، موقعی است که بتوانند ملودی و آهنگ ها را درک کنند و توانایی حرکتی آنها تقریباً برای شما آشکار شده باشد. بهترین موقع برای آموزش بازی های ریتمیک به کودکان، از سن ۳ سال به بالا است زیرا در این سن، مهارت های شناختی بچه ها نسبتاً رشد پیدا کرده است و می توانند یک موسیقی را تقلید کنند.

جمع بندی

بازی های ریتمیک یا بادی پرکاشن یکی از بهترین و جذاب ترین فعالیت ها برای کودکان است و بسیاری از بزرگسالان نیز به انجام آنها علاقه مند هستند.

فواید این بازی ها قابل توجه است. بادی پرکاشن برای کودکان می تواند باعث توسعه مهارت های حرکتی و شناختی آنها شود، خلاقیت را پرورش دهد، استرس و اضطراب را کاهش دهد، روحیه کار تیمی را تقویت کند و هماهنگی خوبی میان مغز و اندام ها ایجاد نماید. این بازی ها در مهد کودک، کلاس های درسی و کلاس های آموزش تخصصی موسیقی توسط بهترین مربیان به کار می روند.

گروه آموزشی علوی تبریز (سیمناد) با تسلط بر تمامی شیوه های مدرن آموزشی سعی داشته تا امکانات و خدمات جامع را برای دانش آموزان در تمامی مقاطع تحصیلی ارائه دهد. همچنین می توانید از مشاوره تربیتی و درسی و کلاس های تخصصی فوق برنامه نیز در این مجموعه بهره مند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر، با مدارس سیمناد تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *