انتخاب رشته کنکور سراسری یک دغدغه بزرگ برای دانش آموزان و خانواده های آنها است. انتخاب رشته برای ورود به دانشگاه به اندازه ای اهمیت دارد که می تواند سرنوشت متقاضی را رقم بزند. این نیاز مهم موجب شده مؤسسات معتبر، خدمات متنوع را برای مشاوره انتخاب رشته کنکور به دانش آموزان پذیرفته شده در آزمون ورودی دانشگاه ها ارائه بدهند. این یک رویداد بزرگ است. گروه آموزشی سیمناد، شعبه مدارس علوی در تبریز در این راستا خدمات گسترده ای را ارائه می دهد که در این مطلب به آنها خواهیم پرداخت.

انتخاب رشته کنکور سراسری یکی از مهم ترین مسائل برای دانش آموزانی است که در مراحل اولیه آزمون ورودی دانشگاه پذیرفته شده اند. انتخاب ها به اندازه ای اهمیت دارند که حتی در سرنوشت متقاضی تأثیرگذار هستند، بنابراین هم خود دانش آموز و هم خانواده او باید نسبت به این کار حساسیت زیادی به خرج دهند. بدیهی است که انتخاب نادرست می تواند نتایج نامطلوب و حتی جبران ناپذیر به دنبال داشته باشد.

شاید به همین دلایل است که بارها و بارها در منابع مختلف نسبت به استفاده از خدمات مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری، تأکید شده است. یک دانش آموز پس از سال ها درس خواندن، توانایی های علمی خود را در آزمون ورودی دانشگاه، یا همان کنکور سراسری به محک می گذارد و وقتی می تواند بهترین نتیجه را به دست آورد، نباید در انتخاب رشته دانشگاهی خود کوتاهی و بی توجهی کند!

عوامل زیادی در انتخاب رشته کنکور سراسری نقش دارند که ما در این بحث می خواهیم درباره اش صحبت کنیم. در همین ابتدای صحبت لازم می دانیم به ضرورت استفاده از خدمات مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری که از سوی مؤسسات آموزشی معتبر ارائه می شود اشاره کنید. این تأکید و اصرار ما برای این نوع خدمات به این دلیل است که می خواهیم دانش آموزان موفق از نتایج قبولی خود در آزمون ورودی دانشگاه، بهترین نتیجه را بگیرند.

مؤسسه آموزشی سیمناد، شعبه معتبر گروه علوی تهران در تبریز، برنامه ریزی دقیقی را برای خدمات انتخاب رشته کنکور سراسری ویژه دانش آموزان پذیرفته شده در این آزمون ارائه داده است. شما می توانید با خیال آسوده در کنار مشاوران آموزشی و افراد باتجربه، فهرست کامل رشته ها و دانشگاه ها را بررسی نموده، ضریب دروس و سایر موارد مهم را ارزیابی کنید و سپس دست به انتخاب رشته عالی بزنید.

فراموش نکنید که سرنوشت و آینده شما در گروِ این انتخاب رشته است و نباید کوتاهی کنید!

دو نکته مهم در انتخاب رشته کنکور سراسری که نباید فراموش کنید

۱- سهمیه ها در انتخاب رشته کنکور سراسری

سهمیه در انتخاب رشته کنکور سراسری به این دلیل تعیین شده است تا همه داوطلبان در هر منطقه از کشور، فرصت یکسان برای ورود به دانشگاه های برتر داشته باشند. سهمیه مناطق بر اساس تقسیم بندی که انجام شده است در شهرهای بزرگ، متوسط و کوچک متفاوت است. به این ترتیب که سهمیه منطقه ۱ معادل ۴۰%، سهمیه منطقه ۲ معادل ۳۰% و سهمیه منطقه ۳ نیز معادل ۳۰% است.

در این سهمیه بندی ها، درصدی نیز برای خانواده های شهدا، ایثارگران، جانبازان و رزمندگان تعیین شده است که بین رشته های روزانه و شبانه دانشگاه ها توزیع می شود. بر اساس این نوع سهمیه بندی ها در انتخاب رشته کنکور سراسری، رقابت بین داوطلبان هر منطقه انجام می شود و این احتمال قبولی را افزایش می دهد.

۲- گزینش بومی داوطلبان کنکور

مسئله دوم که در مورد انتخاب رشته کنکور سراسری وجود دارد، گزینش بومی داوطلبان است. این نوع سهمیه برای این تعیین شده که رقابت برای یک سری کد رشته ها فقط مختص یک منطقه باشد؛ ممکن است طبق درصد سهمیه، امکان انتخاب رشته ها توسط داوطلبان غیر بومی یک منطقه نیز وجود داشته باشد.

به طور مثال، تقاضا برای رشته های پرطرفدار گروه علوم تجربی، نظیر پزشکی، دندانپزشکی، مامایی، داروسازی و …، یا گروه های دیگر از جمله مهندسی شیمی، مهندسی برق، مهندسی الکترونیک، حقوق، روانشناسی و … بسیار زیاد باشد. این رشته ها شامل گزینش بومی هستند و شاید درصد بسیار کمی به غیر بومی ها اختصاص یابد.

این درصدها و سهمیه ها در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری درج شده اند و شما باید در کنار مشاوران باتجربه، خیلی دقیق این رشته ها را بر اساس رتبه خود انتخاب نمایید.

  • معیار بومی بودن داوطلب برای انتخاب رشته چیست؟

اگر داوطلبان، سه سال آخر دبیرستان را در یک استان گذرانده باشند، بومی آن محل محسوب می شوند. همچنین در صورتی که فرد متقاضی، سه سال پایانی تحصیل خود را در یک استان نبوده باشد، ملاک بومی بودن، استان محل تولد او خواهد بود.

سهمیه بومی گزینی یکی از برنامه هایی است که روند انتخاب رشته در کنکور سراسری را برای داوطلبان، آسان تر ساخته است. طبق این سهمیه، حدود ۸۰% انتخاب ها به افراد بومی تعلق می گیرد و فقط ۲۰% آن برای گزینش افراد غیر بومی از سایر استان ها اختصاص می یابد. این یک مزیت بزرگ است و هر داوطلب می تواند با احتمال بسیار بالاتری در استان محل زندگی خود به تحصیل در دانشگاه مشغول شود.

وضعیت تقسیم بندی استان های کشور از نظر نواحی بومی برای انتخاب رشته کنکور سراسری

  • ناحیه ۱ = استان های البرز، تهران، زنجان، سمنان، قزوین، استان قم و استان مرکزی
  • ناحیه ۲ = استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل
  • ناحیه ۳ = استان های اصفهان، چهارمحال بختیاری و یزد
  • ناحیه ۴= استان های سیستان و بلوچستان و کرمان
  • ناحیه ۵ = استان های بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویر احمد و استان هرمزگان
  • ناحیه ۶ = استان های کردستان، کرمانشاه و همدان
  • ناحیه ۷ = استان های ایلام، خوزستان و لرستان
  • ناحیه ۸ = استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی
  • ناحیه ۹ = استان های گلستان، گیلان و مازندران

انتخاب رشته با سهمیه بومی قطبی در کنکور سراسری به چه معنا است؟

اگر یک رشته در دانشگاه هایی از یک ناحیه ارائه شده باشد که در نواحی همجوار آن نیز وجود داشته باشد، پذیرش در آن رشته، سهمیه بومی – قطبی خواهد بود. به عبارت ساده تر، چند ناحیه در کنار همدیگر، یک قطب را تشکیل می دهند. طبق این تعریف، استان های کشور در دیدگاه سهمیه بومی – قطبی به ۵ قطب تقسیم بندی می شوند که در قسمت زیر مشاهده می کنید:

  • قطب ۱ = استان های البرز، تهران، زنجان، سمنان، قزوین، قم، مرکزی، گلستان، گیلان و مازندران
  • قطب ۲ = استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و استان کرمان
  • قطب ۳ = استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه و استان همدان
  • قطب ۴ = استان های اصفهان، چهارمحال بختیاری، یزد، ایلام، خوزستان و استان لرستان
  • قطب ۵ = استان های بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویر احمد و استان هرمزگان

چطور رشته خوب را برای ورود به دانشگاه انتخاب کنیم؟

خدمات مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری دقیقاً همان چیزی است که همه داوطلبان ورود به دانشگاه به آن نیاز دارند؛ چرا که مسیر درست را به آنها نشان می دهد. در این میان، خود داوطلبان نیز باید درک درستی از استعدادها، خواسته ها و توانایی ها و علایق خود داشته باشند و بدانند که در کدام مسیر موفق تر هستند.

برای اینکه رشته های خوب برای ورود به دانشگاه را پیدا کنید باید به چند مورد مهم توجه داشته باشید که در این قسمت به صورت فهرست گونه معرفی می کنیم:

  • علایق و سلیقه ها، توانایی ها و مهارت های خود را در نظر بگیرید.
  • امکانات و شرایط زندگی خود را لحاظ کنید.
  • به کدام رشته ها علاقه دارید و می خواهید چه شغلی داشته باشید؟
  • درباره موارد دلخواه خود تحقیق کنید.
  • بازار کار رشته های مورد علاقه تان را نیز ارزیابی کنید.
  • امکانات واحد دانشگاهی در رشته های مورد نظرتان را بررسی کنید.
  • اگر در شهر دیگری قصد درس خواندن دارید باید به امکانات و شرایط خوابگاه دانشجویی بسیار توجه کنید.
  • درباره واحدهای درسی و شرایط تحصیل تا مقاطع بالاتر در رشته مورد نظرتان به خوبی تحقیق کنید.
  • اگر رشته انتخابی شما دارای شهریه است، به بودجه مالی ماهانه و هزینه های تحصیلتان دقت داشته باشید.

مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری چه کمکی به ما می کند؟

تا به اینجای بحث حتماً به اهمیت خدمات مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری پی برده اید و قصد دارید از مشاوران باتجربه در گروه آموزشی سیمناد کمک بگیرید. اما شاید این سوال برایتان مطرح باشد که مشاور خوب چه کمکی به شما می کند و چطور می توانید به هدفتان برسید!

مشاوران باتجربه که داوطلبان ورود به دانشگاه را برای انتخاب رشته کنکور سراسری راهنمایی می کنند، سال ها در این مسیر کار کرده اند و به خوبی از پیچ و خم های آن آگاه هستند. یک مشاور خوب به شما می گوید کدام رشته ها و دانشگاه ها برای انتخاب، بهتر هستند و با شرایط شما و رتبه ای که به دست آورده اید، سازگاری دارند.

خدمات مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری می تواند راهنمای مسیر ورود به دانشگاه باشد و از اشتباهات داوطلبان موقع بررسی کد رشته ها و سهمیه ها جلوگیری می کند. لذا می توان امیدوار بود که هر داوطلب با رتبه خوب بتواند در یک دانشگاه معتبر و عالی ادامه تحصیل دهد.

خدمات مشاوره تخصصی ورود به دانشگاه و انتخاب کد رشته – محل ها توسط گروه آموزشی سیمناد، نماینده مؤسسه علوی تهران در تبریز به بهترین شکل ارائه می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

نکات مهم در انتخاب رشته کنکور سراسری

پس از اینکه همه موارد در انتخاب رشته کنکور سراسری را بررسی کردید، سهمیه‌های بومی گزینی، شرایط جغرافیایی و ظرفیت‌های پذیرش را به طور دقیق ارزیابی نمودید، اکنون زمان آن می‌رسد که فرم انتخاب رشته را تکمیل کنید. از انتخاب‌های احساساتی جداً دست بردارید و سعی کنید منطقی تصمیم گیری کنید. مشاورانی که در این زمینه فعالیت دارند می‌توانند به طور کامل شما را راهنمایی کنند.

موقع اولویت بندی رشته‌ها و دانشگاه‌های محل تحصیل سعی کنید علایق خود را در اولویت قرار دهید و سپس به معیارهای دیگر بپردازید. ۱۵۰ رشته محل را می‌توانید در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری تکمیل کنید، بنابراین گزینه‌هایی را که بیشتر به آنها علاقه مند هستید در اولویت‌های ۱ تا ۳۰ یا نهایتاً ۴۰ به ترتیب بنویسید.

پس از اولویت ۴۰ یا ۵۰، رشته محل‌هایی را قرار دهید که به احتمال زیاد در آنها قبول می‌شوید. این یک دیدگاه خوشبینانه است و برای شما مزیت محسوب می‌شود. در انتهای انتخاب‌هایتان، کد رشته محل‌هایی را بنویسید که قبول شدن شما در آنها قطعی است. پس از تکمیل فرم و بارگذاری از طریق سیستم، یک کد رهگیری نهایی دریافت می‌کنید.

راهنمای تکمیلی در انتخاب رشته کنکور سراسری

مراحل انجام انتخاب رشته کنکور سراسری به این ترتیب است:

  • ابتدا درباره انتخاب کد رشته‌های مورد علاقه، فهرستی تهیه کنید و سپس با در نظر گرفتن تمام معیارهای فوق و با کمک کارشناسان و مشاوران کنکور، آنها را به ترتیب اولویت‌بندی نمایید.
  • پس از مراجعه به سایت سازمان سنجش لازم است دفترچه انتخاب رشته مربوط به آزمون سراسری را دانلود نمایید.
  • همه قسمت‌های دفترچه را با دقت بخوانید و به جزئیات توجه کنید. انواع سهمیه‌ها، بومی‌سازی رشته‌ها، ناحیه‌بندی استان‌های کشور بسیار مهم هستند که باید آنها را دقیق مطالعه کنید.
  • سپس جدول مربوط به رشته محل‌های گروه آزمایشی خودتان را به طور کامل و با دقت بخوانید.
  • رشته‌های دانشگاهی که با اولویت بندی شما مطابقت دارند، فهرست‌بندی کنید.
  • فرمی که سازمان سنجش از طریق سامانه در اختیارتان می‌گذارد را در فرصت مناسب و به دقت کامل کنید و سپس کد رهگیری دریافت نمایید.

جمع بندی

انتخاب رشته کنکور سراسری یکی از مهم ترین مراحل زندگی دانش آموزان دبیرستانی است که موفق شده اند در آزمون ورودی دانشگاه، رتبه خوبی کسب کنند.

با توجه به اینکه قوانین و مقررات و دستورالعمل های پذیرش در دانشگاه های مختلف کشور، گاهی به روزرسانی می شوند و واژه های جدید از جمله بومی سازی یا سهمیه بندی ها در آن وجود دارد، لذا داوطلبان نیاز دارند که از مشاوران آموزشی اختصاصی کنکور کمک بگیرند. انتخاب درست می تواند مسیر زندگی شخصی و شغلی یک فرد را تعیین کند.

گروه آموزشی علوی، شعبه تبریز نیز در این راستا برنامه ریزی جامع را ترتیب داده تا همه داوطلبان عزیز بتوانند از خدمات انتخاب رشته کنکور سراسری با کیفیت استفاده نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *