تحصیل در خارج از کشور، مزایا و معایب متعددی دارد. بسیاری بر این باور هستند که دانش آموزان و دانشجویان می توانند با درس خواندن در یک دانشگاه یا کالج خارجی، افق دید خود را گسترش دهند. ایده تحصیل در کشورهای خارجی می تواند فرصتی شگفت انگیز به نظر برسد، اما چالش های زیادی نیز وجود دارد: از جمله مشکلات زندگی، مالی و روانی.
زندگی دور از کشور برای ادامه تحصیل، گاهی اوقات می تواند دشوار باشد. با این حال، نمیخواهیم تأثیر منفی بر انتخاب شما داشته باشیم، زیرا تجربه تحصیل در کشورهای دیگر، معمولاً شرایط کار، شغل و زندگی را بهتر میکند. همچنین می توانید برخی از مهارت های عملی مانند یادگیری یک زبان جدید را نیز کسب کنید.
در قسمت زیر به پنج مزیت و چهار تا از معایب تحصیل در خارج از کشور اشاره می کنیم. در ادامه نیز به مهم ترین کشورهای خارجی برای ادامه تحصیل در سال ۲۰۲۳ می پردازیم و مزایا و معایب هر یک را نیز بررسی خواهیم کرد. با این مقایسه ها می توانید تصمیم بگیرید که آیا تحصیل در کشورهای خارجی، ایده خوبی است یا خیر.
۵ مزیت تحصیل در خارج از کشور
زندگی یک ماجراجویی است! زندگی در خارج از کشور می تواند بسیار سرگرم کننده باشد، و دیدگاه شما را نسبت به زندگی گسترش دهد – دوستان جدیدی پیدا می کنید، تجربیات جدید را کسب می کنید، و همیشه داستان های زیادی برای گفتن خواهید داشت.
با تحصیل در خارج از کشور، می توانید زبان دیگری یاد بگیرید و البته زندگی در جایی که آن مردمان به زبان دیگری صحبت می کنند، یک راه خوب برای مسلط شدن به زبان خارجی است. حتی اگر در دوره تحصیلی خود، آن زبان خاص را مطالعه نمی کنید، ممکن است در آینده، یعنی زمانی که به دنبال شغل هستید، مفید باشد.
همچنین شما می توانید فرهنگ ها و آداب و رسوم کشورهای دیگر را کشف کنید. سفر، ذهن را وسعت می بخشد. شناخت فرهنگ های دیگر می تواند برایتان بسیار جذاب باشد.
فرصت های تحصیلی بهتری در خارج از کشور نسبت به کشور شما می تواند برایتان ارائه شود. ممکن است بتوانید دوره ای را در یک کشور خارجی بگذرانید که نتوانستید در کشور خودتان آن را کسب کنید.
این که شما در خارج از کشور تحصیل کرده اید می تواند برای کارفرمایان، هنگام درخواست شغل، بسیار مثبت باشد و یک امتیاز بزرگ به شمار برود. زندگی و تحصیل در خارج از کشور نشان می دهد که شما دارای ویژگی های ارزشمندی در محل کارتان هستید؛ استقلال دارید، ابتکار عمل را به دست می گیرید و انعطاف پذیر هستید. تحصیل در خارج از کشور همچنین نشان می دهد که شما از چالش نمی ترسید و اگر شرایط ایجاب کند می توانید با محیط های جدید سازگار باشید.
۴ معایب تحصیل در خارج از کشور
یکی از معایب تحصیل در خارج از کشور، مشکلات زبانی است. یادگیری یک زبان جدید میتواند سختتر از آن چیزی باشد که فکر میکنید، به ویژه اگر برای تکمیل دوره آموزشی، به درک کامل آن نیاز داشته باشید.
از دیگر معایب تحصیل در کشور خارجی، این است که ممکن است شوک فرهنگی را تجربه کنید. حتی اگر در مورد آن تحقیق کرده باشید و فکر کنید که آن کشور را می شناسید، زمانی که در آنجا زندگی می کنید متوجه خواهید شد که خیلی چیزها بسیار متفاوت هستند. برخی از تفاوتها ممکن است عملی و آشکار باشند، اما برخی دیگر ممکن است ظریف تر جلوه کنند – برای مثال، احتمالاً تفاوتهای اجتماعی و روانشناختی در نحوه ارتباط و رفتار افراد با یکدیگر وجود دارد.
از سویی دیگر، ممکن است احساس تنهایی زیادی داشته باشید. شما حمایت اجتماعی و عاطفی اقوام و دوستان قدیمی را ندارید و این بسیار آسیب زننده خواهد بود. ایجاد و توسعه دوستی ها زمان می برد و در فرهنگی که به آن عادت ندارید، کار دشوارتری است.
مهم ترین مشکلات تحصیل در خارج از کشور، بحث هزینه ها است. احتمالاً هزینههای تحصیل در خارج از کشور، در هر سال، افزایش مییابد – هم هزینه تحصیل و هم هزینه های مختلف زندگی روزمره. تفاوت های زبانی و فرهنگی گاهی اوقات می تواند یافتن یک کار پاره وقت را دشوارتر سازد. اگر مراقب نباشید، فشارهای مالی میتواند شرایط شما را در تحصیل، کار و زندگی تان سخت تر و سخت تر کند.
برای تحصیل در خارج از کشور به چقدر پول نیاز داریم؟
مقدار پولی که برای تحصیل در خارج از کشور نیاز دارید، به هزینه زندگی در کشور میزبان و میزان تجملات یا صرفه جویی شما برای زندگی در آنجا بستگی دارد. با این حال، با فرض اینکه قبلاً هزینه تحصیل را برای دوره انتخابی خود در نظر گرفته اید، برای موارد زیر نیز به پول کافی نیاز خواهید داشت:
- محل اقامت (خرید خانه؛ اجاره خانه؛ زندگی در خوابگاه دانشجویی؛ زندگی در پانسیون شبانه روزی)
- غذا و پوشاک
- کتانی، ملحفه، روبالشی، محصولات حمام، و سایر اقلام روزمره
- هزینه های داخلی، مانند آب و برق، اتصال تلفن و اینترنت
- هر گونه هزینه مرتبط با مطالعه، مانند لپ تاپ، کتاب، فایل ها و پوشه ها
- رفت و آمد به کالج با دانشگاه
- هزینه های ارتباطات اجتماعی
- مراقبت های بهداشتی و درمانی
نکاتی که برای تحصیل در خارج از کشور باید بدانید
- قبل از اینکه وارد یک کشور شوید، تا جایی که می توانید درباره کشور میزبان، اطلاعات کسب کنید.
- با زبان و فرهنگ کشور میزبان خود در حین زندگی در آنجا، کاملاً آشنا شوید.
- گاهی اوقات، از منطقه راحتی خود خارج شوید و برای تجربیات جدید آماده باشید.
- آماده باشید تا در خارج از کشور، کارهایی را به تنهایی یا با مردم محلی انجام دهید.
- تجربه را به عنوان یک ماجراجویی در نظر بگیرید – فراموش نکنید که از زندگی دانشجویی خود لذت ببرید!
بهترین کشورها برای تحصیل در خارج در سال ۲۰۲۳ کدام اند؟
احتمالاً دلیل خوبی وجود دارد که بیشتر مردم جهان علاقه مند به ادامه تحصیل در خارج از کشور در یکی از ده کشور زیر هستند. فرقی نمیکند این دلیل چه چیزی باشد؛ خواه هزینه تحصیل باشد یا خدمات، شخصیت و فرهنگ مردم محلی، استانداردهای آموزشی، یا منظره خاصی که در هیچ کجای کره زمین نمیتوانید پیدا کنید؛ کشورهای زیر، بهترین مقصدها هستند که می توانید برای ادامه تحصیل خود، آنها را انتخاب کنید. البته به یاد داشته باشید که هر کدام، مزایا و معایبی دارند که به طور مختصر و کوتاه درباره اش صحبت می کنیم.
۱-ایتالیا
ایتالیا با غذاهای شگفت انگیز، هنرهای زیبا، معماری و تاریخ پویا، بهترین مقصد برای دانشجویان مشتاق تحصیل در خارج از کشور است. برنامه های تحصیل در خارج از کشور در ایتالیا دارای ترکیبی منحصر به فرد از مطالعات فرهنگی ایتالیایی و دوره ها در رشته های مختلف، از تجارت گرفته تا هنرهای زیبا، می باشد.
مزایا: اکثر رشته ها به مهارت های کم زبان ایتالیایی یا بدون نیاز به مطالعه زبان ایتالیایی نیاز دارند؛ و این می تواند برای همه متقاضیان و علاقه مندان یک مزیت باشد.
معایب: عدم یادگیری زبان ملی، سازگاری با فرهنگ محلی را دشوار می کند.
۲- اسپانیا
اسپانیا دارای جشنوارههای تاریخی و بومی – محلی بسیاری است. همچنین سواحل شگفتانگیز در اسپانیا، نظر هر بیننده را به خود جلب می کنند. هر ساله هزاران دانش آموز و دانشجو برای یادگیری زبان اسپانیایی و شرکت در کلاس های تجارت بین المللی، مطالعات اروپایی و غیره به اسپانیا سفر می کنند.
مزایا: تنوع برنامه های تحصیل در خارج از کشور در اسپانیا، شرایط مسکن و تحصیل برای شما تضمین می کند. جمعیت دانشجویان در این کشور، بسیار متنوع است.
معایب: اسپانیا یک مقصد تحصیلی در خارج از کشور در بین دانشجویان آمریکایی است، پس گاهی اوقات آشنا شدن با فرهنگ محلی، دشوار است.
۳- انگلستان
به دلایل زیادی، دانشجویان سایر کشورها، عاشق تحصیل در خارج از کشور در انگلیس هستند.
مزایا: برای دانش آموزانی که هرگز خارج از کشور نبوده اند، تحصیل در انگلستان، ایده آل است؛ در انگلستان، زبان انگلیسی در همه جا صحبت می شود (حتی لهجه های محلی وجود دارد که می توانید در صورت تمایل آن را انتخاب کنید!)
معایب: تحصیل در انگلستان، کمی گران است. اگر هزینه برای شما موضوعی نگران کننده است، باید به دنبال رشته هایی خارج از لندن باشید تا گزینه های مقرون به صرفه تر را برای شما فرآهم کنند.
۴- فرانسه
مزایا: رشته های تحصیلی در شهرهای متنوعی مانند پاریس یا آوینیون قرون وسطایی، به زبان فرانسوی یا انگلیسی در دسترس هستند. شما می توانید خودتان انتخاب کنید که ترم بعدی چقدر چالش برانگیز باشد.
معایب: حتی اگر تصمیم به ثبت نام در یک رشته تحصیلی در فرانسه دارید که به زبان انگلیسی تدریس می شود، تسلط به زبان فرانسه به شدت توصیه می شود.
۵- آلمان
مزایا: کشور آلمان، مکانی عالی برای مطالعه تجارت، علوم سخت افزار و زبان آلمانی است. همچنین انتخاب خوبی برای دوره های کارآموزی دانشگاهی است.
معایب: تسلط نسبی به زبان آلمانی برای ادامه تحصیل در این کشور، توصیه می شود، اگرچه بسیاری از رشته ها، ترکیبی از زبان آلمانی و دوره هایی را ارائه می دهند که به زبان انگلیسی تدریس می شوند.
۶- استرالیا
مزایا: استرالیا، مرکز برخی از بهترین دانشگاه های جهان است. در اینجا، دانشجویان میتوانند عملاً همه رشتهها را مطالعه کنند، اما موضوعات برجسته تر شامل تجارت، علوم انسانی و همه رشتههای علمی، محبوب تر است.
معایب: استرالیا با قرار گرفتن در نیمکره جنوبی، تقویم دانشگاهی متفاوتی را برخلاف آمریکای شمالی و اروپا ارائه می دهد. این می تواند برای دانشجویانی که عادات فصلی برای تعطیلات خود دارند (مانند ورزش و کارآموزی تابستانی) مشکل ساز باشد. در عین حال، این شرایط، یک تابستان طولانی را فراهم می کند، بنابراین همه چیز، نمی تواند اینقدر بد باشد.
۷- ژاپن
مزایا: ژاپن، تلاقی کاملی از امکانات مدرن و یک محیط تاریخی (تقریباً هر شهر دارای یک معبد بودایی باستانی است) را دارد. این تنوع برای تحقیقات دانشجویی می تواند جذاب تر باشد.
معایب: ژاپن برای ادامه تحصیل و زندگی دانشجویی، بسیار گران است. از سویی دیگر، لازم است آشنایی نسبی با زبان ژاپنی داشته باشید.
۸- چین
دانشجویان خارجی برای تحصیل در شهرهایی مانند پکن، شانگهای و هنگ کنگ، به دلیل مزیت رقابتی که در رزومه آنها ایجاد می شود، تقاضای زیادی دارند.
مزایا: به عنوان بزرگترین اقتصاد نوظهور در جهان، مهارت های زبان ماندارین یا کانتونی، یک مزیت رقابتی در بازار کار را برای دانشجویان ارائه می دهد.
معایب: برخی از دانشجویان به دلیل تفاوت چشمگیر زبان و دیدگاه های فرهنگی ممکن است شوک فرهنگی را تجربه کنند.
۹- آرژانتین
مزایا: زندگی در کنار طبیعت بی نظیر آرژانتین، فرصت های زیادی برای تجربه های جدید فرآهم می کند.
معایب: تنوع زبانی در این کشور، زیاد است.
۱۰- کاستاریکا
مزایا: در کاستاریکا، یک تعادل فرهنگ را بین آمریکای لاتین و گردشگری آمریکا، می بینید. اگر می خواهید اسپانیایی یاد بگیرید، کاستاریکا یک انتخاب خوب است.
معایب: برخی از هزینه ها در کاستاریکا بالا است؛ بخصوص برای یک زندگی دانشجویی.
جمع بندی
ادامه تحصیل در خارج از کشور، مزایا و معایب خاص خودش را دارد. این یک انتخاب درست است اما برای کسانی که بتوانند هزینه های خود را کامل مدیریت و تأمین کنند؛ زبان خارجی کشور هدف را بیاموزند و بهترین رشته را برای تحصیل انتخاب کنند. افرادی در این مسیر موفق تر هستند که بتوانند با فرهنگ و رسوم آن کشور، بهتر و سریع تر سازگار شوند.