اهمیت تأثیر بازی های گروهی در رشد کودکان بر کسی پوشیده نیست. چه کسی هست که بازی های گروهی یا به طور کلی بازی کردن را دوست نداشته باشد؟ آنها فقط سرگرم کننده نیستند، بلکه از جوانب مختلف، فایده های زیادی دارند! خوشبختانه امروزه والدین متوجه شدهاند که بازیها چه از نظر سرگرمی و چه از نظر آموزشی، مهم هستند. بچهها به سادگی بازی میکنند و در نتیجه، چیزهای جدیدی یاد میگیرند و مهارتهای اساسی را که برای موفقیت در زندگی نیاز دارند، کشف میکنند.
ما تصمیم داریم در این متن، استدلال کنیم که بازی های گروهی حتی مزایای جامع تری نسبت به بازی های تک نفره ارائه می دهند، اما چرا این چنین است؟ تأثیر بازی های گروهی در رشد کودکان چیست؟ در اینجا برخی از مزایای عمده بازی های گروهی برای بچه ها بیان شده اند. بیایید با همدیگر نگاهی به مهم ترین این مزایا داشته باشیم.
۱- بازی های گروهی، تعاملات اجتماعی را تقویت می کند
چه برای صحبت با دوستان باشد و چه برای جشن گرفتن، بازی های گروهی همیشه تعاملات اجتماعی زیادی را سبب می شوند. از طریق تعامل واقعی با دیگران است که کودکان، تفاوت های ظریف زندگی اجتماعی را درک می کنند. چه چیزی بهتر از بازی های گروهی می تواند تعاملات اجتماعی را برای کودکان فرآهم سازد؟
می دانیم که مغز کودکان دائماً در حال یادگیری و سازگاری است. بیایید آنها را تشویق کنیم که از این بازی ها، نهایت استفاده را ببرند و تا حد امکان، یاد بگیرند! تأثیر بازی های گروهی در رشد کودکان به اندازه ای است که علاوه بر تعاملات اجتماعی، چندین مهارت دیگر نیز در آنها تقویت می شوند؛ مهارت هایی از جمله کار تیمی، همکاری، همدلی و محافظت از خود.
۲- بازی های گروهی، کار گروهی را تقویت می کند
کار گروهی یک مهارت ضروری در زندگی هر فردی است. تقویت مهارتهای کار گروهی در بچهها در مدرسه رخ می دهد و بعداً در محل کار، رشد می یابد. کار تیمی، مدت زیادی است که در لیست مهارت های شغلی قرار گرفته است و هیچ کس انتظار ندارد به این زودی ها از این لیست خارج شود.
اساس کار تیمی در بسیاری از بازی های گروهی اجرا می شود. حتی استدلال این است که این بازی ها سرگرم کننده تر خواهند بود. کار تیمی فقط یک مهارت کامل نیست. این، ترکیبی از مهارت هایی از جمله کنار آمدن با افراد دیگر، برقراری ارتباط با آنها، تکمیل عملکرد آنها و اجازه دادن به آنها برای تکمیل وظایف کودک، تقسیم وظایف برای برنده شدن، ایجاد یک گردش در بازی، همفکری برای یک هدف مشترک، و تعداد زیادی مهارت دیگر است.
به خاطر داشته باشید که همه این مهارت ها بسیار مهم هستند و مطمئناً در آینده، در زندگی فرد ظاهر می شوند. یادگیری همه آنها به زمان زیادی نیاز دارد. بنابراین، هر چه زودتر بچههای ما بتوانند این فعالیت ها را شروع کنند، در آینده موفقتر خواهند بود.
۳- بازی های گروهی، یادگیری را تقویت می کند
بله؛ درست است! بازی های گروهی به یادگیری بیشتر مطالب آموزشی بسیار کمک می کند اما نه به روشی خسته کننده. این یکی از مهم ترین تأثیر بازی های گروهی در رشد کودکان محسوب می شود. بازی های گروهی می توانند به دو روش به یادگیری کمک کنند: از طریق ۱: تعاملات اجتماعی و ۲: مکانیسم های داخلی در بازی.
ما قبلاً استدلال کرده ایم که تعاملات اجتماعی، ضروری است و به وضوح در بازی های گروهی وجود دارند. اجازه دهید مجدداً تأکید کنیم که بسیاری از اطلاعات و نکات آموزشی، تنها در تعامل با دیگران قابل استفاده و ارزیابی است. درس ساده ای مانند «با دیگران مهربان باشید» یا رفتارهای دیگری را که ممکن است به فرزندتان بیاموزید، در بازی ها آموزش می دهید. یک راه مطمئن برای اینکه کودک شما بفهمد چرا باید مهربان باشد این است که آن را روی افراد دیگر امتحان کند.
مکانیسم های بازی کردن نیز مهم هستند. بسیاری از بازی های برای آموزش طراحی نشده اند، و این موضوع، قابل درک است اما همچنان چالش هایی وجود دارد که نیاز به تفکر و خلاقیت دارند. ناگفته نماند که بازی های گروهی، از آنجایی که با افراد دیگر در ارتباط است، پیچیده تر و چالش برانگیزتر هستند.
۴-بازی های گروهی کودکان را همیشه فعال نگه دارید
این کار به آنها کمک می کند تا مهارت های حرکتی خود را ارتقا دهند. فعالیت مداوم یکی از مهم ترین تأثیر بازی های گروهی در رشد کودکان است. بیشتر بازیهای گروهی چالشهای فیزیکی دارند که به کودکان اجازه میدهد انرژی بیپایان خود را در یک فعالیت سرگرم کننده و سازنده مصرف کنند. به عنوان مثال، زمانی که آنها سعی می کنند یکدیگر را در به دام بیاندازند، یا در حالی که مخفی می شوند بی حرکت بمانند، بچه ها در حال کار کردن روی توسعه مهارت های حرکتی خود هستند.
چنین بازی های گروهی می تواند به ایجاد یک رابطه سالم در طول عمر، همراه با فعالیت بدنی و ورزش کمک کند؛ و البته پایه و اساس یک زندگی فعال را ایجاد نماید.
۵-بازی های گروهی، از افکار بد و افسردگی جلوگیری می کنند
بسیاری از ما با افسردگی و بحران های روحی به نوعی درگیر بوده اسم. بچه ها هم گاهی با این مشکلات روبرو هستند. خوشبختانه، پیشنهادات و برنامه ها در مورد عبور از این چالش ها، بسیار زیاد است. مشکل این است که ما بزرگسالان، ممکن است برای رهایی از مشکلات یا کاهش استرس، بتوانیم به تنهایی پیاده روی کنیم و مدتی را تنها بگذرانیم تا احساس بهتری داشته باشیم، اما بچه ها احتمالاً نمی توانند این مدت طولانی را تنها بگذرانند. کودکان هنوز قادر نیستند مراقب افکار و احساسات خود باشند و بیشتر اوقات به کمک یک فرد دیگر نیاز دارند.
بازی های گروهی همیشه کمک بزرگی در این مورد به شمار می رود. و در این مورد، بازی های تک نفره توصیه می شود که باعث بهتر شدن روحیه آنها خواهد شد. بازی های گروهی، بچه ها را در تماس با یکدیگر قرار می دهد و به ذهن آنها کمک می کند تا به قلمروهای خارج از تنهایی خود راه پیدا کنند و با مشکلات، بهتر مواجه شوند.
جمع بندی
بازی های گروهی دارای مزایای بسیار ارزشمندی هستند که نمی توان آنها را در بازی های انفرادی یا بسیاری از فعالیت های دیگر یافت. این بازی ها می توانند ویژگی های زندگی در یک جامعه را به بچه ها بیاموزند و به آنها کمک کنند تا شهروند بهتری باشند. بازی های گروهی، بچه ها را در اولین گام های کار تیمی، یعنی همان مهارتی که در بزرگسالی بسیار مورد نیاز است، تقویت می کنند.
تأثیر بازی های گروهی در رشد کودکان، امری بدیهی است و فرصتی عالی را برای بچه ها فراهم می کنند تا آموخته های خود را عملی کنند. اگر آنها به فعالیت بدنی نیاز داشته باشند، به آزادسازی انرژی بدنی شان کمک میکنند. در اثر بازی کردن، بچهها یاد می گیرند تا در آینده سبک زندگی مناسب تری داشته باشند.