امروز با دانش آموزان پسر کلاس پنجمی دبستان علوی کودک تبریز همراه شدیم و به موزه سنجش رفتیم تا گذر زمان را بر روی پیشرفت و تحول ابزار های سنجش و انداره گیری نظاره کنند. در طول مسیر از دانش آموزان درباره موزه پرسیدم. به غیر از یکی از بچه ها بقیه گفتند که تا حالا به این موزه نرفتند و برای همین خیلی ذوق دارند که بروند و از نزدیک آن را ببنید. بالاخره رسیدیم. ساعت آفتابی استوایی در حیاط ساختمان موزه و فسیل تنه درختی با قدمت چهار میلیون ساله که بر اثر گذشت زمان و تاثیرات آب و هوایی به سنگ تبدیل شده بود در بدو ورود، بازدید کنندگان را متحیر و به فکر فرو می برد. وارد ساختمان اصلی که شدیم راهنمای موزه ضمن خوشامد گویی به دانش آموزان گفت: موزه سنجش تبریز با قدمت ۳۲ ساله تنها موزه تخصصی سنجش در ایران است. در این موزه تمامی ابزار آلات سنجش و اندازه گیری جمع آوری شده و در اینجا به دید عموم گذاشته شده است. برسام که قبلا هم به این موزه آمده بود خیلی ذوق و شوق داشت و به هر کدام از وسایل که می رسید به دوستانش کلی توضیح می داد تا جایی که راهنمای موزه با خنده گفت: ظاهرا نیازی به من نیست. علیسان دانش آموز دیگری بود که با دقت به حرف های برسام گوش میکرد و از او سوالاتی هم می پرسید گفت پدربزرگ من ساعت فروشی دارد و من بعضی از این ساعت ها را قبلا دیدم اما اطلاع دقیقی در موردشون نداشتم. الان خوشحالم که یاد گرفتم زمان های قدیم سنجش زمان و شبانه روز به چه شکلی بوده است. فهیمه دوستی معلم پایه پمجم در گفتگو با خبرنگار واحد رسانه هم گفت: موزه یکی از جذاب ترین مکان ها برای یادگیری هست که همیشه برای دانش آموزان ضمن اینکه مطالب جدیدی یاد می گیرند، تاثیر گذار و به یاد ماندنی هم می شود. وی گفت: قرار است دانش آموزان برای جلسه بعد گزارش خودشان از بازدید امروز را آماده و برای دوستانشان در کلاس ارائه دهند.
اسطرلاب، کره های نجومی، ترازوهای قدیمی خواربار فروشی،اولین پمپ بنزین،ابزار های تشخیص آب و هوا مانند دماسنج ها،باران سنج ها و انواع قطب نما ها، اولین نسل ماشین حساب، ابزار های سکه شناسی و ماشین حسلب هندلی، انواع ساعت ها و تلسکوپ بزرگ ساخت فرانسه از ابزارهای جذاب موجود در موزه بود که دانش آموزان همه آن ها را دیدند و درباره آن ها آموختند.
قادر فکور نیا مدیر دبستان علوی کودک تبریز شعبه آبرسان گفت: طبق اهداف برنامه سالانه مدرسه، ما برای تمامی پایه های تحصیلی دبستان، بازدید های علمی و آموزشی پیش بینی کرده ایم و بازدید از خانه روستاک برای کلاس اولی ها، موزه حیات طبیعی برای پایه ی دوم، بازدید از موزه آذربایجان برای پایه ی سوم از جمله آن هاست. فکور نیا در پایان گفت: ما برای پایه های ششم و چهارم هم برنامه ریزی کردیم که در روزهای آتی برگزار خواهند شد.