فرزندپروری یعنی تربیت فرزندانی موفق و بهتر برای زندگی آینده؛ والدینی در این مسیر به هدف خود می رسند که از راهکارها و توصیه های پیشنهادی کارشناسان و روانشناسان این حوزه بهره ببرند. تربیت فرزندان، مانند یک سفر شگفت انگیز است که پیچیدگی های خاص خودش را دارد! هر فرزند در سنین مختلف، نیازها و خلقیات متفاوتی دارد که والدین باید با آن روبرو شوند. پدرها و مادرهای امروزی با چالش های بیشتری باید دست و پنجه نرم کنند، زیرا نسل جدید، به سرعت تغییر کرده است و نیازها و سلایق بسیار متفاوت تری دارند. خواندن بهترین کتاب هایی که در مورد فرزندپروری نوشته و منتشر شده اند، یک راهکار مؤثر در این مسیر خواهد بود. پس اگر شما هم به تربیت بهتر فرزندان خود اهمیت زیادی می دهید، این مطلب را با ما همراه باشید.
استفاده از منابع خوب برای موفقیت در تربیت بهتر فرزندان می تواند کمک کننده باشد. یکی از این مراجع، کتاب ها هستند. کتاب های حوزه تربیت فرزندان، بهترین و قابل اعتمادترین منبع به حساب می آیند و اگر آنها را به درستی انتخاب کنید، واقعاً ارزش خواندن را دارند!
والدینی که فرزندانی از هر گروه سنی دارند، دیر یا زود متوجه می شوند که به خواندن کتاب های فرزندپروری نیاز خواهند داشت. یک سری نکات و ترفندهایی در این مسیر وجود دارد که راهنمای خوبی برای همه والدین هستند؛ چه در تربیت کودکان خردسال، و چه برای تربیت بهتر نوجوانان و روبرو شدن با مسائل و مشکلات خاص آنها.
ما در این مطلب تصمیم داریم یک فهرست مختصر اما کاربردی از چند کتاب خوب برای تربیت بهتر فرزندان ارائه دهیم. اینها قطعاً مفید هستند، اما والدین باید بدانند که هر کودک یا نوجوان، متفاوت از سایرین است، بنابراین، ممکن است یک یا چند روش تربیتی برای برخی قابل اجرا باشد اما برای دیگران، عملکرد مثبتی نداشته باشد! هر کدام از والدین موظف هستند رفتار و نیازهای فرزندان خود را به صورت مجزا مورد بررسی قرار دهند و سپس راهکار خوب را انتخاب کنند. مشورت با یک مشاوره تربیت فرزندان می تواند سختی های راه را کمتر کند.
۱- کتاب “با کودکت زندگی کن” (راهکارهای عملی برای تربیت فرزندان)
- نام نویسنده: آذر دوست محمدی
- انتشارات: پارسیان البرز
کتاب خوب در حوزه فرزندپروری، “با کودکت زندگی کن”، یکی از معتبرترین منابعی است که به والدین توصیه می کنیم. در این کتاب، راهکارهای عملی و کاربردی برای تربیت فرزندان قرن ۲۱ مورد بررسی قرار گرفته است. با مطالعه این کتاب می توانید راهکارهای درست برخورد را رفتارهای تند و تیز نوجوانان، سرکشی و پرخاشگری کودکان، اختلالات رفتاری و عدم انعطاف پذیری آنها با خواهرها یا برادران را یاد بگیرید. همچنین در این کتاب، انواع رفتارهای والدین بررسی شده و مزایا و معایب هر کدام نیز بیان شده است. به علاوه، می توانید طرز برخوردهای اصولی با فرزندان در هر سن را یاد بگیرید.
۲- کتاب “از دخترت قهرمان بساز”
- نام نویسنده: دارلین براک
- مترجم: زهرا جهانفریان
- انتشارات: کوله پشتی
خواندن این کتاب به ویژه برای والدینی که فرزندان دختر دارند، توصیه می شود. مطالب این کتاب به والدین کمک می کند تا دختران خود را قوی و مسئولیت پذیر تربیت کنند. راهکارهای کتاب “از دخترت قهرمان بساز” در راستای آموزش مهارت های زندگی و ارتباطی به کودکان است و به والدین یاد می دهد چطور دختران خود را با اعتماد به نفس، قوی، خودآگاه و خودکنترل گر تربیت کنند.
۳- کتاب “نوموخام”؛ ترفندهای کنار آمدن با کودکان لجباز!
- نام نویسنده: سید مهدی خدایی
- انتشارات: بهتا پژوهش
تربیت کودکانی که بسیار لجباز هستند، یک چالش بزرگ برای همه والدین است؛ هم دختران و هم پسران گاهی این رفتارها را نشان می دهند! بیشترین وظیفه تربیت کودکان لجباز بر عهده مادران است اما به آن معنا نیست که پدرها نباید دخالت کنند! پس با مطالعه کتاب ” نوموخام”، والدین یاد می گیرند چطور با رفتار لجبازی کودک خود برخورد کنند، و فرصت هایی را برای استقلال طلبی و خودنمایی فرزندشان فراهم سازند. با ترفندهایی که در این کتاب آمده است، یاد می گیرید چطور و در کجا، بهترین برخورد سازنده و غیر مخرب را با کودکان لجباز داشته باشید.
۴- کتاب “ کودک مطلوب من”؛ راهنمای والدین در تربیت بهتر فرزندان
- نام نویسنده: سرور ادیبی
- انتشارات: متخصصان
در کتاب ” کودک مطلوب من”، درباره انواع راهکارها و روش های اصولی در تربیت فرزندان صحبت شده است. والدین با مطالعه این کتاب خوب می توانند روش های تقویت مهارت های فردی در کودکان و نوجوانان را یاد بگیرند و الگوسازی مناسب داشته باشند. همچنین به بحث هایی نظیر تکنیک های فرزندپروری، مشکلات رفتاری، راهکارهای عملی در برخورد با فرزندان دختر و پسر و ده ها نکته دیگر پرداخته شده است.
۵- کتاب “ ۵۷ کلید طلایی در آموزش فرزندپروری”
- نام نویسنده: حمید کچویی
- انتشارات: لوزی
این یک کتاب تمام عیار در زمینه فرزندپروری است. والدین می توانند با خواندن این کتاب، نکات مهمی را درباره تربیت کودکان و نوجوانان به تفکیک سن و جنسیت بیاموزند؛ از جمله انواع سبک های فرزندپروری، خصوصیات رشد و رفتارها و مهارت ها، نمونه هایی از مواردی هستند که در این کتاب به طور مفصل درباره اش صحبت شده است.
۶- کتاب “والدین حقیقی، فرزندان مجازی”
- نام نویسنده: محمد منشی زاده
- انتشارات: پارسیان البرز
کتاب ” والدین حقیقی، فرزندان مجازی” یکی از منابع خوب برای اکثر والدینی است که فرزندان نسل جدید، یا همان دهه هشتادی و دهه نودی دارند! در این کتاب به طور تخصصی به معضل استفاده افراطی از اینترنت و فضای مجازی پرداخته شده و راهکارهای عملی و کاربردی برای والدین به تفسیر، توضیح داده شده است. والدین با خواندن این کتاب یاد می گیرند چطور وقتی فرزندان شان زمان زیادی را در اینترنت و شبکه های مجازی سپری می کنند، با آنها رفتار کنند؛ همچنین پدرها و مادرها می توانند یک سری ترفندهایی بیاموزند تا اینترنت را به یک فرصت خوب برای توسعه مهارت های تخصصی در فرزندان شان تبدیل کنند. اگر والدین نسل جدید هستید، خواندن این کتاب را به شما پیشنهاد می دهیم.
۷- کتاب “ فوت و فنهای فرزندپروری امروزی”
- نام نویسنده: هاجر سجاد
- انتشارات: کلید آموزش
در کتاب ” فوت و فنهای فرزندپروری امروزی” درباره مهم ترین و کاربردی ترین تکنیک های تربیت بهتر فرزندان صحبت شده است. والدین با خواندن این منبع معتبر، از برترین راهکارهای فرزندپروری آگاهانه، با بازدهی عالی، آگاه می شوند. در این کتاب، ابتدا به سبک های فرزندپروری اشاره شده و سپس به تفکیک گروهی سنی، انواع رفتارها و نیازها بررسی شده است؛ در ادامه برخی از تجربیات عملی از تربیت فرزندان به همراه راهکارهای مربوطه، توضیح داده شده است.
چند تا از کتاب های مفید دیگر در فرزندپروری که به دردتان می خورد!
- چطور انسان شایسته تربیت کنیم: راهنمای تربیت فرزندان مهربان و با اعتماد به نفس؛ اثر هانتر کلارک فیلدز
- آنچه پدر و مادر باید درباره اعتماد به نفس فرزند خود بدانند؛ اثر احمد پدرام
- والدینی ناکامل اما به اندازه کافی خوب؛ اثر آلن دوباتن
- چگونه فرزندم را تربیت کنم؟؛ اثر ملانی بازارت
- چگونه والدین بهتری باشیم؟؛ اثر رینولد بین
- چگونه فرزندان سالم و موفق تربیت کنیم؟ اثر مهری آقایی قهرمانلو
- والدین صلح طلب، کودکان شاد؛ اثر لارا مارکهام
- فرزندان موفق؛ اثر بورلی نویر فلدمن
- چگونه با کودکان صحبت کنیم تا گوش دهند و چگونه گوش دهیم تا کودکان صحبت کنند؟؛ اثر ادل فبر و الین مازلیش
- چگونه انسانهایی موفق تربیت کنیم؟؛ اثر استر ووجیسکی
- تربیت بدون فریاد؛ اثر هال ادوارد رانکل
- پرورش روان کودکان؛ اثر دانیل جی. آمن، چارلز فی
- کتاب والدین فوق العاده چطور عمل میکنند؛ ۷۵ استراتژی ساده برای پرورش کودکان فوق العاده؛ اثر اریکا رایشر
- آموزش و پرورش مسئولیت پذیری از طریق گردشگری کودک؛ اثر علی باباگپ پور، سید علی موسوی، شیوا باباگپ پور
- چگونه فرزندی خوشبخت تربیت کنیم؟؛ اثر سامان محمدی
- پرورش تاب آوری کودکان با والدین خودشیفته یا مرزی؛ اثر مارگالیس فیلستاد، ژان مک براید
- هفت نقطه قوت بچهها: تمرین هایی کوچک برای پرورش کودکان موفق؛ اثر میشل بربا
- ۹۹ فعالیت برای تربیت کودکان شاد، موفق و تاب آور: برنامهای جامع برای تقویت مهارت های اساسی زندگی؛ اثر سوسانا گونکالوس ویانا
- نیازهای کودکان شاد؛ اثر مژگان طاهری گلزار
مزایای خواندن کتاب های مفید برای تربیت بهتر فرزندان
کتاب خواندن در هر سن، فواید خودش را دارد. از مزایای بیشمار آن می توانید برای تربیت فرزندان موفق و سالم تر بهره مند شوید. اگر کتاب های مناسب را در هر زمینه انتخاب کنید، درست مانند این است که یک مشاور و راهنما کنار خود دارید. اکثر این گونه کتاب ها توسط متخصصان، روانشناسان و مشاوران تربیتی کودکان و نوجوانان نوشته می شوند و بنابراین اعتبار بالایی دارند. البته توجه به محتوای داخل کتاب هم مهم است، پس نباید هر کتابی را بخوانید!
مطالعه کتاب های مناسب فرزندپروری می تواند تکنیک ها و نمونه های متنوعی را برای تربیت کودکان و نوجوانان در اختیار والدین قرار دهد. به این ترتیب، والدین می توانند برای روبرو شدن با نیازها و خواسته ها و رفتارهای هر فرزند خود، رویکرد مناسبی را پیدا کنند.
کتاب های مفید در حوزه فرزندپروری می تواند بینش دقیق و واضحی در مورد رشد و رفتار کودکان و نوجوانان به والدین بدهد. با خواندن این کتاب ها اصولاً اطلاعات خوبی درباره رشد عاطفی، اجتماعی، شناختی، توسعه مهارت های فردی در فرزندان و الگوهای رفتاری مختلف به دست می آورید.
چند توصیه مهم در فرزندپروری که همه والدین باید بدانند!
- تربیت فرزندان، هم دختر و هم پسر، آنقدرها هم که فکرش را می کنید، آسان و بی نقص نیست! گاهی اوقات، این مسیر تا حدی می تواند آشفته باشد که والدین را دچار سردرگمی کند! در این شرایط، خواندن برخی کتاب ها به کمک پدرها و مادرها می آید.
- حفظ کردن همه کتاب هایی که درباره فرزندپروری می خوانید، امکان پذیر نیست! گاهی باید نکات مهم را یادداشت کنید و به موقع آنها را به کار ببرید. اینکه همه توصیه های داخل کتاب ها را به یکباره بر روی فرزندان تان امتحان کنید، نه تنها نتیجه معکوس دارد، بلکه یک اقدام غیر عقلانی است!
- گاهی وجود انواع کتاب هایی که برای تربیت بهتر فرزندان در بازار وجود دارند، والدین را سردرگم می کند! انتخاب از میان صدها کتاب، واقعاً سخت است. در این وضعیت، والدین باید دقیقاً بدانند به دنبال چه اهدافی در تربیت فرزندان هستند، و فرزند آنها چند ساله است، سپس کتاب مناسب را جستجو کنند.
- درک روانشناسی کودک برای خرید کتاب های فرزندپروری، ضروری است. تنها در این صورت است که والدین می توانند پاسخ سوالات خود را پیدا کنند.
جمع بندی
خواندن کتاب های خوب برای تربیت بهتر فرزندان می تواند همیشه و همه جا، کارساز باشد؛ نکات و راهکارهای ارائه شده برای تربیت دختران و پسران، قابل اجرا هستند. وظیفه والدین است که ابتدا نیازها و خلقیات فرزندشان را ارزیابی نموده و سپس به دنبال منابع آموزشی خوب باشند. طرز برخورد با هر کودک یا نوجوان، منحصر به فرد است، بنابراین یک دستور واحد و ثابت برای تربیت همه فرزندان وجود ندارد.
مدارس علوی شعبه تبریز (سیمناد) با فرآهم کردن یک محیط آموزشی مجهز و کاملاً آرام، فرصتی برای تحصیل همه دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی تأمین می کند تا به موفقیت های بالاتر دست پیدا کنند. مدیریت مدرسه و کلاس ها بر مبنای تربیت هدفمند و توسعه مهارت های فردی و اجتماعی دانش آموزان انجام می گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر از ثبت نام در مدارس سیمناد می توانید با ما تماس بگیرید.