وقتی روی همدلی و نیکوکاری تمرکز می‌کنیم، درد و رنجی که دیگران متحمل می‌شوند را بهتر توضیح می‌دهیم. و شاید بهتر بتوانیم توانایی هایمان را در این مسیر به کار ببریم. قدرت عواطف را دست کم نگیرید، به خصوص زمانی که به کودکان، اهمیت نیکوکاری را نشان می دهید. وقتی تمام راه‌ های مختلفی را که می‌توانند نیکوکار باشند را به نمایش بگذارید، آن‌وقت خواهند فهمید که چگونه سخاوت در همه زمینه‌های زندگی شان امکان‌پذیر است.

همانطور که سال تحصیلی شروع می شود، در مورد آموزش به فرزندانمان به چیزهای زیادی فکر می کنیم. ما می خواهیم آنها در مدرسه خوب عمل کنند، و حتی اگر کلاس درس امسال کمی متفاوت به نظر برسد، آموزش آنها هنوز برایمان مهم است. اگرچه ممکن است والدین به اندازه معلمان در مورد برنامه درسی آگاه نباشند، بدان معنا نیست که فرزندان نمی توانند از شما مفاهیم یا مطالب را به خوبی یاد بگیرند.

به عنوان مثال، به عنوان والدین، می توانید به فرزندان خود در مورد ویژگی های مهم شخصیت سازی آموزش دهید. مواردی مانند همدلی، شفقت و سخاوت را در نظر بگیرید؛ اینها دقیقاً ویژگی هایی هستند که می توانید به فرزندتان کمک کنید یاد بگیرد. سخاوت و نیکوکاری، فرصتی عالی برای شروع این آموزش ها است، زیرا او برخی از ویژگی های کلیدی دیگر را نیز می تواند درک کند. برای کمک به ایجاد این ویژگی خوب در فرزندانتان، پیشنهاد می دهیم راهکارهای زیر را دنبال کنید.

۱-تفکر خلاق را در کودکان تقویت کنید

چگونه تفکر خلاق با آموزش نیکوکاری گره خورده است؟ به این فکر کنید که بچه ها به طور طبیعی چقدر می خواهند حس خوب خود را و یا وسایل و … را با دیگران به اشتراک بگذارند و ذهن آنها چقدر تخیلی است. این دو ویژگی ها را با هم ادغام کنید و یک روش خلاقانه ای را برای نشان دادن نیکوکاری ابداع کنید؛ این نیکوکاری، رفتار بسیار پسندیده ای است که مانند یک عادت برای کودکان تان باقی می ماند. به جای تحمیل هر چیزی به کودکان، آنها این فرصت را پیدا می کنند که از تخیل خود برای حمایت از بخش هایی در زندگی خود بهره ببرند که برایشان مهم هستند.

وقتی این تفکر خلاق و نیکوکاری خلاقانه را در سنین اولیه آموزش در کودکان تقویت می کنید، شانس بیشتری برای تربیت فرزندانی خواهید داشت که اهمیت این رفتار خوب را درک کنند.

۲-رفتارها و کارهای سخاوتمندانه را در خانه خود شروع کنید

شاید بردن کودکان به یک مرکز فعالیت های نیکوکارانه، یا انجام فعالیت های سرگرمی و خیر خواهانه، برایتان کمی سخت باشد؛ پس در این حالت می توانید با یک روش ساده، نیکوکاری را به آنها آموزش دهید. به بچه ها اجازه دهید از کارهای کوچک تر شروع کنند و کارهای سخاوتمندانه را در خانه انجام دهند.

گاهی اوقات، ساده‌ترین راه برای آموزش اهمیت نیکوکاری به بچه‌ها، نشان دادن نحوه نیکوکاری به آنها در خانه است. کارهای سخاوتمندانه ای را در خانه انجام دهید، از جمله فعالیت های مختلفی که می توانند در خانه انجام دهند؛ کارهایی که قدرت سخاوتمندی را به نمایش می گذارد.

در قسمت زیر فقط چند نمونه از این فعالیت ها آورده شده است:

  • کمک به خواهران یا برادران در انجام کارهای روزمره
  • ارسال نامه به اعضای سالخورده خانواده
  • انجام کارهای خانه، بدون شکایت
  • کار کردن در باغ – گلکاری – باغبانی در حیاط یا بالکن
  • جمع آوری لباس برای کمک های مالی
  • پختن شام یا چیدن میز غذا یا تهیه دسر
  • انجام کارهای حیاط، بدون شکایت

۳-به صورت ماهانه، فعالیت های نیکوکارانه انجام دهید

شما با انجام فعالیت های خیرخواهانه در هر ماه می توانید به بچه هایتان، نیکوکاری را آموزش بدهید. شما می توانید برای هر سازمان یا نهاد، هدایایی بخرید یا چیزهایی را اهدا کنید. تصمیم بگیرید که هر ماه از کدام سازمان های خیریه حمایت می خواهید کنید. در یک ماه می توانید به بنیاد نابینایان یا حمایت از محیط زیست کمک کنید.

این قدمی است که شما به عنوان والدین می توانید بردارید که حتی کوچکترین افراد شما را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد. در ادامه این قسمت، مثالی از اینکه چطور در یک سال می توانید نیکوکاری کنید آورده شده است:

  • ماه اول: درباره اهدای خون، برنامه ریزی کنید
  • ماه دوم: از مشاغل و سازمان های کمیته امداد یا وابسته به آنها حمایت کنید
  • ماه سوم: از پناهگاه های بومی – محلی برای بی خانمان ها حمایت کنید
  • ماه چهارم: از سازمان های پیشگیری از خشونت های خانوادگی حمایت کنید
  • ماه پنجم: از نهاد ملی نابینایان حمایت کنید
  • ماه ششم: از سازمان های محیط زیست حمایت کنید
  • ماه هفتم: از انجمن های حفاظت از حیات وحش حمایت کنید
  • ماه هشتم: با انجمن های مدرسه فرزندتان همکاری کنید
  • ماه نهم: فعالیت هایی برای مناطق محروم انجام دهید
  • ماه دهم: از شیرخوارگاه ها حمایت کنید
  • ماه یازدهم: از بنیاد جانبازان حمایت کنید
  • ماه دوازدهم: فعالیت هایی درباره سوء تغذیه و بهداشت کودکان انجام دهید

وقتی یک عادت یا رفتار نیکوکاری به بچه‌ها به طور مداوم نشان داده می‌شود، شانس بیشتری برای پذیرش آن دارند. به آن مانند یک تمرین فکر کنید؛ هر چه بیشتر برای چیزی تمرین کنید، در آن کار، بهتر و بهتر پیشرفت دارید.

هر چه بیشتر روی ویژگی نیکوکاری و آموزش آن به کودکان کار کنید، پذیرای آن ویژگی بیشتر می‌شود و طبیعتاً آنها نیز این ویژگی را دریافت خواهند کرد. این همان چیزی است که امیدواریم برای بچه ها وجود داشته باشد؛ بخصوص برای نسل های آینده.

۴-همیشه نیکوکاری را آموزش دهید

در حالی که در طول سال به خیریه‌های مختلف کمک می‌کنید، مطمئن شوید که به بچه‌ها نیز در مورد اینکه چرا خیریه مهم است آموزش های لازم را می‌دهید. مانند بسیاری از سایر کارهای روزانه، بچه ها نمی خواهند فعالیت نیکوکاری را دنبال کنند مگر اینکه دلیل آن را بدانند.

آیا کودک شما به مسواک زدن قبل از خواب نیاز دارد؟ پس اول، او می پرسد چرا باید مسواک بزند. آیا می خواهید آنها اهمیت نیکوکاری را درک کنند؟ بنابراین باید دلیلش را به خوبی برایشان توضیح دهید.

در مورد ارزش کمک به جامعه به آنها آموزش دهید. به کودکان خود بیاموزید که نمی‌توان به تنهایی برای نیکوکاری در کل جامعه به نتیجه رسید. به آنها یاد بدهید که چگونه کمک به حیوانات و محیط زیست باعث ایجاد محیطی سالم برای آنها و نسل های آینده می شود. مهم نیست که بحث روی چه موضوعی متمرکز است، یا چه موسسه خیریه ای را انتخاب می کنید، مطمئن شوید که آنها درک می کنند چگونه با نیکوکاری، بر جامعه خود تأثیر می گذارند و مهم نیست چقدر این کارها کوچک باشد.

۵-در فعالیت هایی که نام خیریه دارد، شرکت کنید

کمک های خیریه، گاهی ارزشمندتر از اهدای پول است. این چیزی است که بسیاری از بزرگسالان به سختی درک می کنند، چه رسد به کودکان. با این حال، وقتی در زمینه‌های مختلف کمک‌های خیریه با کودکان صحبت می‌کنید، حتی آن‌ها بیشتر احساس می‌کنند که می‌توانند از سنین جوانی در نیکوکاری مشارکت داشته باشند.

اکثر کودکان، پولی برای کمک به امور خیریه ندارند، اما این توانایی را دارند که به اشکال دیگر کمک کنند. برایشان توضیح دهید که می توانند لباس و سایر لوازم دست دوم خود یا حتی وسایل نو را، البته با تایید شما، به خیریه ها اهدا کنند. آنها را تشویق کنید تا در رویدادهای خیریه شرکت کنند. ارزش نیکوکاری داوطلبانه را به آنها نشان دهید.

وقتی تمام راه‌ های مختلفی را که می‌توانند نیکوکار باشند را به نمایش بگذارید، آن‌وقت خواهند فهمید که چگونه سخاوت در همه زمینه‌های زندگی شان امکان‌پذیر است.

۶-از احساسات خود بسیار استفاده کنید

این روش ممکن است در مورد کمک های خیریه کمی عجیب به نظر برسد، اما استفاده از احساسات، راه دیگری برای آموزش نیکوکاری به کودکان و سپس تبدیل شدن به یک عادت است. هوش عاطفی، نه تنها برای واداشتن افراد به عادات خوب به کار می رود، بلکه برای رشد موفق کودکان نیز ضروری است.

وقتی روی همدلی و نیکوکاری تمرکز می‌کنیم، درد و رنجی که دیگران متحمل می‌شوند را بهتر توضیح می‌دهیم. و شاید بهتر بتوانیم توانایی هایمان را در این مسیر به کار ببریم. قدرت عواطف را دست کم نگیرید، به خصوص زمانی که به کودکان، اهمیت نیکوکاری را نشان می دهید.

جمع بندی و نتیجه گیری

هم کمک های مالی شما و هم فعالیت های نیکوکارانه تان به سازمان ها و نهادهای مختلف می تواند بسیار کمک کند. اینها کارهای ساده ای هستند که به زندگی هر فرد در جامعه ارزش و اعتبار می بخشند. از این رفتار مثبت و انگیزشی استفاده کنید و آن را به کودکان تان نیز بیاموزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *