رفتن به دانشگاه و ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، بهترین فرصت ها را برای رشد فردی، اجتماعی و به دست آوردن جایگاه علمی عالی تر فرآهم می آورد. دانشگاه ممکن است به دانشجویان، جایگاه شغلی خوب ارائه ندهد اما آنها را آماده می کند تا از نظر فکری و مهارتی در بهترین شرایط قرار بگیرند؛ چیزی که در راستای آن می توانند به مدارج عالی و شغل های پردرآمد برسند.

بسیاری از دانش آموزان دوره متوسطه، بخصوص در سال آخر تحصیل، از خود می پرسند: چرا باید به دانشگاه بروند؟ چرا باید در کنکور شرکت کنند؟ و …

پاسخ دادن به این سوال کلی، به عنوان یک قاعده، بلافاصله امکان پذیر نیست.

اغلب، دانش آموزان بعد از پایان مدرسه، برای ادامه دادن تحصیلات عالی خود به دانشگاه می روند، صرفاً به این دلیل که والدینشان بر این کار، اصرار دارند؛ و یا به دانشگاه می روند، چون این تنها راهی است که پیش روی خود می بینند.

یک احتمال دیگر هم وجود دارد و آن هم این است که آنها مطمئن هستند، فقط یک مدرک دانشگاهی می تواند شغلی معتبر و حقوق بالا برای آنها فراهم کند!! با این حال، مزایای واقعی تحصیل در دانشگاه، بسیار عمیق تر از آن است که تصورش را می کنید.

در این مقاله به شما خواهیم گفت که دانشگاه چه فرصت هایی را ارائه می دهد و چه چیزهایی را برای شما فرآهم نمی کند؛ اگر دانش آموز سال آخر دبیرستان هستید یا اگر فرزندتان در این دوره تحصیل می کند، این مطلب را از دست ندهید.

دانشگاه چه فرصت هایی را می تواند به دانشجویان ارائه دهد؟

دانشگاه فرصت های زیادی را برای دانشجویان فراهم می کند؛ هر چیزی که به عنوان تضمینی از آموزش عالی باشد را فراهم می کند؛ در واقع بهترین فرصت هایی که دانشگاه به شما می دهد عبارتند از:

۱-توانایی کسب صلاحیت های حرفه ای

البته هر زمان که موضوع آموزش عالی مطرح می شود، کسب حرفه، اولین چیزی است که به ذهن می رسد. با این حال، شما نباید آن را امری بدیهی فرض کنید. همه دانشجویان در تحصیل، موفق نمی شود و یا واقعاً در رشته ای که درس می خوانند، حرفه ای نمی شود. در پایان دوره تحصیلی دانشگاه، اکثر آنها هنوز مطمئن نیستند که تخصصی که انتخاب کرده اند، برای کار و زندگی آنها مناسب باشد.

همه دانشجویان پس از فارغ التحصیلی در یک تخصص، شغلی پیدا نمی کنند یا نمی توانند مهارت های کسب شده را در عمل به کار ببرند. با این وجود، رفتن به دانشگاه، همچنان مهمترین چیز برای دبیرستانی ها است: در صورت داشتن انگیزه، دانشجو هر کاری که ممکن است انجام می دهد تا دانشگاه را به شکل یک حرفه ای ترک کند.

دانش آموزی که از انتخاب خود تقریباً ناامید شده است، از این مرحله سود می برد و به مرحله بعدی که برای ارتقای مهارت هایش مناسب تر است، پیش می رود. برای دانشجویانی با منبع دانش نه کاملاً مرتبط، مزایای رفتن به دانشگاه، البته که مهمتر خواهد بود؛ به لطف این انتخاب، آنها می توانند مهارت های خود را برای پیدا کردن یک شغل خاص بهبود بدهند.

۲-فرصتی برای دریافت حقوق بالاتر

طبق آمار، هر چه سطح تحصیلات کارمند، بالاتر باشد، حقوق او بعد از استخدام نیز بالاتر خواهد بود. شکاف شدیدی از نظر حقوق است بین آنهایی که فقط تحصیلات متوسطه دارند و کسانی که مدرک لیسانس گرفته اند. اما در اینجا، مانند نکته قبلی، همه چیز به فارغ التحصیلان و تلاش آنها بستگی دارد. دانشگاه، نوعی سکوی پرتاب است که بدون آن، بلند شدن و رسیدن به نتایج مطلوب برای دانشجویان، سخت و گاهی غیرممکن است.

۳-فرصتی برای بالا رفتن از نردبان شغلی و تحصیلی

در نهایت، دانشگاه، سیستمی با ساختار کاملاً هماهنگ را ارائه می دهدکه به لطف آن فرد، مسیرهای مختلف عملکرد را می بیند و می تواند کم و بیش، برای آینده خود برنامه ریزی کند: به طور مثال، شما مدرک لیسانس را می گیرید و یک شغل خوب پیدا می کنید. در کنکور کارشناسی ارشد ثبت نام می کنید و در یک حوزه تخصصی تر و محدودتر، مشغول به تحصیل می شوید ، یا دانشجوی دکترا می شوید و به تدریس و تحقیق می پردازید.

۴- دانشگاه، دانش های بنیادی ارائه می دهد

یکی از دلایل مهم رفتن به دانشگاه، کسب دانش های تخصصی تر در یک یا چند حوزه است.

دانش آموزان اغلب شکایت دارند که بسیاری از رشته های “مازاد” در برنامه آنها وجود دارد که هیچ ربطی به تخصص آنها ندارد. گاهی اوقات، هنرمندان و نقاشان مجبور به مطالعه تجزیه و تحلیل ریاضی هستند. حقوق، روانشناسی، پداگوژی، فلسفه، جامعه شناسی، یک یا دو زبان خارجی حداقل در دوره های دانشگاهی، اجباری هستند که دانشجویان، حتی قبل از ورود به تخصص خود لازم است به آنها تسلط داشته باشند.

این دروس پایه، ضروری هستند و یک دانش پس زمینه ذهنی به شمار می روند؛ چیزی که می تواند تفکر انتقادی را توسعه داده، و رسیدن به نتایج درست را در هر موقعیتی، آموزش دهد.

۵- در دانشگاه، به تجهیزات پیشرفته دسترسی دارید

دانشگاه های بزرگ همیشه دارای آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مختلف با تجهیزات بسیار خوب هستند. این یک فرصت عالی برای کسانی است که نمی خواهند فقط به کارهای آزمایشگاهی اجباری محدود شوند؛ رفتن به دانشگاه برای کسانی که ایده تحقیق خود را در ذهن می پرورانند، یا به دنبال تحقق پروژه خود هستند، بهترین مسیر است.

۶- دانشگاه، ارتباطات اجتماعی و مهارت های کلامی را آموزش می دهد

اکثر متقاضیان تازه وارد، ترس از سخنرانی یا صحبت کردن در جمع دارند. دانشگاه، تازه واردها را مجبور می کند که بر اینچنین رفتارهایی غلبه کند. به مدت سه تا پنج سال، دانشجویان با هم ارتباط برقرار می کنند و در سمینارها صحبت می کنند، از تحقیقات، مقالات دوره ترم، پایان نامه ها و …، دفاع می کنند و در نهایت در امتحانات قبول می شوند. برای بسیاری، انجمن های دانشجویی به یک لذت واقعی در دانشگاه تبدیل می شوند. همه می توانند در اینجا، جامعه ای را بیابند که با علایق، مهارت ها، سرگرمی های او مطابقت داشته باشد.

۷- دانشگاه به شما یاد می دهد که اولویت های خود را مشخص کنید

احتمالاً بتوانید بدون برنامه ریزی، امتحانات دانشگاه را در دو هفته پشت سر بگذارید، اما این فقط یک بار جواب می دهد! چنین اقداماتی در دانشگاه، منجر به فرسودگی تحصیلی و درسی می شود. در دانشگاه باید از قبل برنامه ریزی کنید که برای چه رشته ای، چه زمانی و چگونه آماده شوید. در ابتدای ترم، دانشجویان یک طرح کلی از دروس و فهرستی از کارهای مربوطه برای مطالعه دریافت می کنند. اینکه تا چه حد می توانید بر مطالب مسلط شوید، مستقیماً به مدیریت زمان توسط شما بستگی دارد.

برنامه ریزی دقیق، تخصیص صحیح منابع، تعیین وظایف و به پایان رساندن آنها، همه را می توانید در دانشگاه یاد بگیرید. این مهارت ها به ویژه در افرادی که به چندین تخصص، تسلط دارند یا افرادی که موفق می شوند چندین فعالیت را به طور همزمان ترکیب کنند، به شدت توسعه می یابد.

دانشگاه نمی تواند این فرصت ها و موقعیت ها را به شما بدهد!

۱-اشتغال و دستمزد بالا

بعد از همه آنچه گفته شد، اگر همچنان فکر می کنید که مدرک دانشگاهی، ضامن اشتغال و دستمزد بالا است، باید یک بار دیگر موضوع را روشن کنیم: اینطور نیست.

دانش، یک ابزار است و نحوه استفاده از آن به عهده فارغ التحصیل می باشد. دانشگاه یاد می دهد که شما چطور مطالعه کنید، مهارت کسب کنید، دانش جدید را بیشتر و بیشتر کسب کنید؛ اما به هیچ عنوان نحوه کسب درآمد و کسب موقعیت شغلی در “شرکت رویایی” را به شما نمی دهد.

چیزهایی که دیروز آموخته اید، ممکن است امروز قدیمی شده باشند. دانش شما باید دائما به روزرسانی شود. فقط خودآموزی می تواند به این امر کمک کند.

۲-تجربه کاری

در هر صورت، به جز دروس تئوری، عمل و تجربه نیز مهم است. یک فارغ التحصیل با مدرک ممتاز می تواند بسیار طولانی تر از هم گروهی باتجربه خود، به دنبال یک شغل باشد! برای کسب تجربه، بهتر است به دنبال دوره های کارآموزی باشید؛ خواه، داوطلبانه یا حرفه ای؛ رزومه خود را غنی تر کنید و از دانشگاه، انتظار جزوه آماده یا تجربه کاری نداشته باشید.

پس آیا دانشگاه ها مزایای بیشتری دارند؟ آیا نیاز به تحصیل در دانشگاه دارید؟ قطعاً؛ بله! رفتن به دانشگاه، بسیار مهم است.

جمع بندی و نتیجه گیری

دانشگاه، ترکیبی منحصر به فرد از مهارت های رفتاری و دانش است. در این مکان می توانید چیزهای زیادی به دست آورید: یک تجربه گرانبها، یک پایگاه دانش مناسب و یک ذهن گسترده.

شما می توانید یاد بگیرید که بر موانع غلبه کنید، کارها را اولویت بندی کنید، غیرممکن ها را انجام دهید و برنامه هایتان را سریع انجام دهید، صبور و فداکار باشید. یاد می گیرید که چطور تصمیم بگیرید، چطور تجربه به دست بیاورید و برای فردای بهتر، آماده شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *