بازی کردن می تواند موجب رشد ذهنی کودک شود و به استقلال او نیز کمک کند. والدین می توانند با کودکان خود بازی کنند و این روحیه شادابی و کنجکاوی را در آنها به وجود بیاورند. بازی، عاملی است که استرس و اضطراب را از بچه ها دور می سازد.

اهمیت بازی والدین با کودکان؛ چگونه بچه ها با تفریح، مطالب را یاد می گیرند؟

از طریق بازی کردن، کودکان یاد می گیرند که خلاقانه فکر کنند و تعامل اجتماعی داشته باشند. بازی والدین با کودکان، آنها را از نظر فیزیکی رشد می دهد و مهارت های عاطفی بیشتری را کسب می کنند و یاد می گیرند که چگونه جهان را بشناسند و وقایع را ارزیابی کنند. به طور خلاصه، بازی برای رشد کودک شما بسیار مهم است.

محققان عقیده دارند که، “بازی، نحوه یادگیری کودکان است.”

علاوه بر این، طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۲، نتایج نشان داده اند که بازی، استرس را کاهش می دهد. به طور کلی، بازی والدین با کودکان، با پاسخ هایی مرتبط همراه است که یادگیری را ساده تر می کند و به کودکان می آموزد در مراحل مختلف، چگونه تصمیم گیری کنند.

اما مزایای بازی چیست و کودکان واقعاً به چه نوع فعالیت ها، اسباب‌ بازی‌ها و تفریحات و سرگرمی هایی نیاز دارند؟ اگر این موضوع نیز برای شما مهم است، با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر صحبت کنیم.

فواید بازی والدین با کودکان چیست و چه کمکی به یادگیری آنها می کند؟

در حالی که مزایای بازی والدین با کودکان بی شمار است، بازی کردن، به رشد شناختی، جسمی، اجتماعی و عاطفی کودکان کمک می کند. فعالیت های زیادی برای بازی وجود دارد، از سرگرمی گرفته تا بازی ها و تفریحات سالم.

اکثر محققان در حوزه روانشناسی کودکان می گویند، بازی کردن مهم است زیرا پایه اولیه یادگیری، کاوش و حل مسئله را فراهم می کند. همچنین درک درستی از جهان و نقش ها در کودکان ایجاد می کند.

اما کودکان چگونه از طریق بازی، مطالب را یاد می گیرند؟ خوب، پاسخ، ساده است. بازی، به کودکان این فرصت را می دهد که از آنچه می بینند الگوبرداری کنند و مهارت ها را تمرین نمایند. بازی والدین با کودکان به آنها دریچه ای را برای خلاقیت و آزمایش، می دهد و به آنها کمک می کند یاد بگیرند که چگونه با دیگران تعامل و ارتباط برقرار کنند.

مزایای شناختی بازی والدین با کودکان چیست؟

بازی والدین با کودکان باعث رشد سالم و مهارت های تفکر انتقادی در این گروه سنی می شود. بازی کردن می تواند حافظه را تقویت کند، همچنین کمک کند آنها علت و معلول را درک کنند. «کودکان خردسال از طریق بازی یاد می گیرند که چگونه اتفاقات و ابزارها با هم هماهنگ می شوند. بازی، به آنها اجازه می دهد تا از حواس خود استفاده کنند و آنها را به کاوش و کنجکاوی تشویق می کند؛ این مهارت ها، پایه رشد فکری و پردازش شناختی برای ورود به سال های بعدی آموزش هستند.

بازی والدین با کودکان همچنین فرزندان را برای تظاهر کردن، خلق کردن و تخیل، یاری می دهد. بازی خلاقانه به آنها کمک می کند تا مهارت های تفکر انتقادی را درک کرده، برنامه های طوفان فکری را تمرین کنند و بتوانند پاسخ های خوبی برای آن بدهند.

فواید فیزیکی بازی کردن کودکان چیست؟

از نظر فیزیکی، بازی از چند جهت برای کودکان مفید است، یعنی در رشد مهارت های حرکتی ظریف و درشت آنها نقش بسیار مهمی دارد.

بازی والدین با کودکان، با تشویق او به حرکت کردن، درک مفاهیم فضایی، ارتقای مهارت های برنامه ریزی، و حفظ تعادل و مهارت، به رشد حرکتی آنها کمک می کند. همچنین بازی کردن می تواند باعث تقویت مهارت های حرکتی مانند مصرف انرژی، استقامت، انعطاف پذیری و پرورش بدن گردد.

نمونه هایی از بازی های فیزیکی عبارتند از دویدن، پریدن، شنا کردن، ساختن بلوک، دوچرخه سواری و بالا رفتن از کوه یا تپه ها. (زمانی که فرصت هایی را برای این نوع فعالیت ها فراهم می کنید، اقدامات احتیاطی و ایمنی را به خاطر داشته باشید – از کلاه ایمنی دوچرخه گرفته تا نظارت بر استخر یا لباس مخصوص کوهنوردی برای کودکان.)

مزایای بازی والدین با کودکان از نظر اجتماعی چیست؟

بازی همچنین برای رشد اجتماعی آنها مهم است زیرا به کودکان کمک می کند یاد بگیرند که چگونه با دیگران تعامل داشته باشند. کودکان از طریق بازی، درک درستی از انتظارات و قوانین اجتماعی پیدا می کنند؛ بازی والدین با کودکان، فرصت هایی را برای به اشتراک گذاشتن افکار و ایده ها، گوش دادن و سازش فراهم می کند.

مزایای بازی کردن کودکان از نظر عاطفی چیست؟

علاوه بر این موارد گفته شده، بازی به کودکان کمک می کند تا احساسات خود را درک کرده و به موقع بروز دهند. کودکان، احساسات و مفاهیم جدید خود را از طریق بازی، تحلیل می کنند. به عنوان مثال، زمانی که کودک در یک بازی، می بازد، یاد می گیرد غم، خشم و اندوه خود را کنترل و مدیریت کند. بازی والدین با کودکان همچنین به ایجاد اعتماد به نفس، رشد هویت و عزت نفس آنها کمک می کند.

ایده هایی برای بازی والدین با کودکان

شیوه بازی کودکان و والدین، بسته به سن و علایق آنها متفاوت است. در اینجا چند ایده برای والدین و فرزندان وجود دارد.

بازی با کودکان خردسال

بازی با خردسالان ممکن است سخت به نظر برسد – بچه های نوپا و نوزادان نمی توانند بنشینند، بخزند، راه بروند، صحبت کنند یا بایستند. یادگیری همراه با بازیگوشی می تواند با اولین لبخند کودک شما شروع شود.

در این مرحله، بچه‌ها بیشتر به چهره‌ ها علاقه نشان می دهند و یاد می‌گیرند که چگونه این چهره‌ها به آنها لبخند بزنند و بخندند. آنها رنگ ها و بافت های متضاد را دوست دارند. می توانید برای انجام این بازی ها به انواع جغجغه و تکه های کاغذ یا کاموا پولیش فکر کنید؛ آنها عاشق سروصدا هستند. اجازه دهید آنها با زدن روی ظروف و تکه های چوبی مختلف، آزمایش کنند تا ببینند چه صداهایی تولید می شود. مکالمه با کودک نیز بسیار مهم است، زیرا به او کمک می کند تا مهارت های زبانی خود را توسعه دهد.

همانطور که کودک شما رشد می کند، گزینه های بازی او، متنوع تر می شوند. کودکان نوپا عاشق اشیاء با رنگ های روشن، مانند توپ ها، ماشین ها و بلوک های مناسب سن آنها هستند. پازل ها، مانند لوازم ساده هنری، انتخابی عالی هستند.

شما باید کودکان نوپا را تشویق کنید که با عروسک‌ها، بلوک‌ها، اشیای معمولی خانگی یا لباس پوشیدن، بازی کردن را تمرین کنند. به طور منظم، برای کودک نوپای خود کتاب بخوانید و او را تشویق کنید که رنگ آمیزی یا نقاشی کند، زیرا این فعالیت ها به رشد درک، شناخت و مهارت های حرکتی ظریف او کمک می کند.

بازی والدین با کودکان پیش دبستانی

کودکان پیش دبستانی، کاملاً مستقل هستند. آنها درک درستی از جهان و جایگاه خود در آن دارند و به همین دلیل، بیشتر بازی آنها در این سن، خود محور و ساختارمند است.

کودکان پیش دبستانی در هر کاری که انجام می دهند برای استقلال، تلاش می کنند. اغلب والدین متوجه می شوند که کودکشان نه تنها بر انتخاب لباس خود اصرار دارند، بلکه می خواهند لباس یا کفش ها را به تنهایی بپوشند. به همین دلیل، پیش‌دبستانی، سن بسیار خوبی برای معرفی فعالیت‌های انفرادی مانند ساخت پازل، تکه های مغناطیسی، لگوها و برج ‌سازی است.

با این حال، توجه به این نکته مهم است که کودکان پیش دبستانی نیاز به اجتماعی شدن دارند. این، کلید توسعه آنها در دوران دبستان است. رفتن به زمین بازی و پارک، راه‌های خوبی برای تشویق آنها به این کارها است؛ بازی چراغ راهنمای خیابان برای بچه های پیش دبستانی بسیار مناسب است. آنها این کار را در پارک های آموزشی می توانند یاد بگیرند.

بازی با بچه ها در سنین مدرسه

مانند کودکان پیش دبستانی، بچه های دبستانی و راهنمایی نیز بسیار مستقل هستند. آنها همچنین بر فعالیت های مدرسه محور بسیار متمرکز هستند. با این حال، بازی والدین با کودکان هنوز هم برای توسعه و رشد آنها ضروری است.

بچه‌های مدرسه ‌ای نیز به بازی نیاز دارند. بازی با توپ در محیط های بیرونی را به آنها توصیه کنید، یا برای یک شب، بازی با اعضای خانواده را برنامه ریزی کنید. ست های لگو و سایر اسباب بازی های ساختمانی نیز عالی هستند. بازی‌ های ویدیویی نیز نوعی بازی مناسب محسوب می‌شوند، اما این فعالیت‌ها باید در حد اعتدال انجام گیرند.

معایب بازی نکردن کودکان چیست؟

بازی والدین با کودکان به آنها کمک می کند تا به افرادی قوی، سالم و مستقل تبدیل شوند. همچنین به رشد عاطفی آنها کمک می کند و استرس را کاهش می دهد. با این حال، عدم بازی کردن می تواند اثرات منفی و طولانی مدت داشته باشد.

مطالعات نشان می‌دهد که وقتی بچه‌ها فرصت بازی کردن در طبیعت را ندارند، بیشتر در معرض خطر مشکلات توجه و مشکلات رفتاری هستند. بدون بازی مناسب، بچه ها این شانس را ندارند که تخیل خود را توسعه دهند و مهارت هایی را که برای موفقیت در محل کار و زندگی خود نیاز دارند، کسب نمایند. عدم بازی کردن همچنین می تواند رشد اجتماعی و عاطفی فرد را مختل کند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داده که عدم بازی کردن کودکان می تواند استرس را افزایش دهد. بازی والدین با کودکان، کاری بیهوده نیست؛ روشی برای پرورش مغز است.

جمع بندی

بازی کردن برای کودکان بسیار ارزشمند است. در واقع نمی توان مزایای بازی کردن و فعالیت های تفریحی را نادیده گرفت. پس با فرزندان خود بدوید، آواز بخوانید و کارهای سرگرم کننده انجام دهید. با بچه هایتان بازی کنید و لذت ببرید! این کار باعث ایجاد استقلال در آنها می شود و روحیه آنها را تقویت می کند. این کودکان برای ورود به دوران پیش دبستانی و دبستان آماده هستند و مفاهیم را بهتر یاد می گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *