همانطور که نوجوانان در طول زندگی پیشرفت می کنند، میل به استقلال بیشتری دارند؛ این رفتار، تا حدی به عنوان راهی برای اثبات مهارت های آنها است، به این دلیل که نوجوانان در مراحل انتقال به دوره جوانی و بزرگسالی هستند. در گذشته، مسیر روشنی وجود داشت که بزرگسالی را به عنوان مرحله ای پس از فارغ التحصیلی از کالج یا دبیرستان، معرفی می کرد. امروزه، والدین متوجه می‌شوند که جوانان، برای پیشرفت کردن، به تنهایی تلاش می‌کنند. تحقیقات نیز نشان می‌دهد تعداد بیشتری از جوانان پس از فارغ التحصیلی نیز، به زندگی با والدین خود ادامه می‌دهند.

در حالی که بسیاری از والدین از صمیمیت با فرزندان خود لذت می برند، تشویق به کسب استقلال، خودمختاری و خودمدیریتی در نوجوانان برایشان بسیار مهم است. والدین می خواهند به نوجوانان خود بگویید که قادر هستند به تنهایی به موفقیت برسند. بدون این احساس استقلال، رشد نوجوانان متوقف می‌شود و آنها نمی‌توانند وارد این دنیای پر رمز و راز شوند، ارزش‌های خود را کشف کنند و در مسیر زندگی حرکت کنند!

در این مورد، برخی نکات وجود دارند که ممکن است به امر تربیت نوجوانان مستقل کمک کند. می خواهیم در ادامه بحث به این موضوعات بپردازیم.

  • از محیط مدرسه شبانه روزی بهره ببرید

شاید بهترین راه کمک به نوجوانان برای شناخت مهارت‌های خود و تقویت میل برای استقلال داشتن، این باشد که برای آنها، مکانی دور از والدین فرآهم کنیم تا در آنجا رشد پیدا کنند. محیط مدرسه شبانه روزی نظامی یا خوابگاه کالج یا پانسیون شبانه روزی تحصیلی، محیطی ساختاریافته برای ارتقای خودمختاری در نوجوانان است و از طریق ارائه فرصت های جدید، به توسعه مهارت های زندگی نوجوانان بسیار کمک می کنند. البته این مدرسه های شبانه روزی در تمام کشورها وجود ندارد.

بسیاری از والدین برای تربیت نوجوانان مستقل، تلاش می کنند، از آنها در برابر چالش ها محافظت می کنند؛ این کارها خوب است اما اثرات منفی در نوجوان دارد؛ چرا که می تواند آنها را از کشف راه های جدید برای حل مشکلات باز دارد. در مدارس شبانه روزی، دانش آموزان چاره ای جز تکیه بر توانایی های خود برای رویارویی با مسائل و غلبه بر موانع ندارند؛ به این معنی که آنها یاد می گیرند پس از اینکه خودشان بر مشکلات غلبه کردند، برای کمک گرفتن از دیگران اقدام کنند.

  • نوجوانان را به کسب مهارت ها تشویق کنید

استقلال یافتن فقط این نیست که نوجوانان بتوانند کاری را به تنهایی انجام دهند. استقلال داشتن یعنی نوجوانان بتوانند مهارت ها را کسب کنند و از منابع در دسترس برای مقابله با مشکلات استفاده نمایند. این یعنی در مراحل اولیه، نوجوانان باید موضوعات را به تنهایی کشف کنند و در مراحل بعدی، از افراد دیگر کمک بگیرند. توسعه صحیح مهارت نه تنها برای استقلال، بلکه برای موفقیت در آینده بسیار مهم است.

  • کسب مهارت های مدیریت زمان

یکی از الزامات تربیت نوجوانان مستقل، کسب مهارت های مدیریت زمان است. این گروه سنی باید یاد بگیرند که برنامه های درسی را با فعالیت های فوق برنامه و اجتماعی متعادل سازی کنند. همه نوجوانان باید ارزش برنامه ریزی و مدیریت زمان را درک کنند. نوجوانان برای انجام کارها نباید به والدین خود متکی باشند، بلکه باید مسئولیت کارهای خود را بر عهده بگیرند و بیاموزند که چگونه برای موفقیت هایشان برنامه ریزی داشته باشند.

  • کسب مهارت های ارتباطی

اگر نوجوان شما به چیزی نیاز دارد، باید بتواند منظور خود را به درستی و با کلمات صحیح بیان کند، بدون اینکه مجبور باشد برای جنگیدن و بحث کردن به شخص دیگری تکیه کند. با توسعه مهارت های ارتباطی، نوجوانان می توانند کنترل استقلال و زندگی خود را در دست بگیرند.

  • آموختن مهارت حل مسئله

بدون توجه به برنامه های موجود، مشکلات در هر لحظه ممکن است به وجود بیایند، و نوجوانان مستقل باید بدانند که چگونه با یک موضوع به شیوه ای مسئولانه و معقولانه برخورد کنند. نوجوانان با یادگیری نحوه حل مشکلات، راه حل هایی را ارائه می دهند؛ از انجام تکالیف درسی گرفته شرکت در مسابقات یا … .

  • قبول مسئولیت ها و پذیرش عواقب آن

یک عامل بزرگ در تربیت نوجوانان مستقل، دادن مسئولیت به آنها است. با مسئولیت دادن به نوجوانان در مورد وظایف خاص، نه تنها به او اجازه می‌دهید تا بداند که شما به توانایی‌هایش ایمان دارید، بلکه او را وادار می‌کنید تا به دقت درباره اعمالش فکر کند. مثلاً مرتب نگه‌داشتن اتاق‌، اختصاص زمان کافی برای مطالعه و حتی حفظ یونیفرم‌های مدرسه در بهترین شرایط، نمونه ای از این مسئولیت ها است. این مسئولیت‌ها ارزش واقعی استقلال را به نوجوانان می‌آموزد و به آنها نشان می‌دهد که بزرگسال بودن واقعاً به چه معنا است.

در عین حال، این روش تربیت نوجوانان مستقل، فرصتی را به آنها می دهد تا از اشتباهات خود درس بگیرند. نوجوانان به اندازه کافی بزرگ هستند که مسئولیت اعمال، مسئولیت ها و نیازهای خود را بر عهده بگیرند. بدون اینکه والدین دائماً آنها را برای تصمیم گیری صحیح تحت فشار قرار دهند، دانش آموزان باید یاد بگیرند که چگونه رفتار خوب و بد را خودشان تعریف کنند و از پیامدهای اعمال خود درس بگیرند. آنها هرچه بیشتر یاد بگیرند، بیشتر می توانند رفتار خود را مدیریت کنند، روی نقاط ضعف خود کار کنند و نقاط قوت خود را تقویت نمایند.

جمع بندی

اکنون با اهمیت استقلال در نوجوانان آشنا هستید. استقلال به نوجوانان فرصت خوبی را می دهد تا ارزش های زندگی خود را کشف کنند و بدانند که می خواهند در آینده به چه چیزی برسند. با کمک آکادمی های آموزشی و مربیان در مدارس و با همکاری والدین، دانش‌آموزان می‌توانند مهارت‌های هدف‌گذاری، نظم و انضباط و تکنیک‌های انگیزشی مورد نیاز را بیاموزند. این از اصول مهم تربیت نوجوانان مستقل است که در کنار هم کاربرد دارند.

One thought on “چگونه به نوجوان خود کمک کنید تا مستقل شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *