از آنجایی که پیشرفت‌ فناوری ها باعث جهانی شدن و تحول دنیای دیجیتال می‌شود، معلمان می‌توانند به دانش‌آموزان کمک کنند تا مهارت‌های لازم را برای موفقیت در مشاغل آینده کسب نمایند. معلمان، با ادغام فناوری ها در برنامه های درسی خود، می توانند از یادگیری آنلاین به عنوان یک ابزار آموزشی قدرتمند استفاده کنند.

“فناوری چقدر در آموزش اهمیت دارد؟”؛ این موضوع یکی از مهم ترین مسائل در دنیای امروزی است. آیا تا کنون به مزایا، چالش ها و تأثیر فناوری های جدید بر آموزش بهتر دانش آموزان فکر کرده اید؟

اگر فرزند دانش آموز داشته باشید، قطعاً با این موضوع بسیار برخورد داشته اید. آموزش های امروزی همگی بر پایه استفاده از ابزارهای دیجیتالی هستند و چه بهتر که مدرسان و معلمان، و همچنین مدیران تلاش کنند که این ابزارها و تکنولوژی ها را به کار ببرند.

به گفته انجمن بین المللی فناوری در آموزش (ISTE)، بسیاری از مشاغل پرتقاضای امروزی، در دهه گذشته پایه ریزی و ایجاد شده اند. از آنجایی که پیشرفت‌های فناوری باعث جهانی شدن و تحول دنیای دیجیتال می‌شود، معلمان می‌توانند به دانش‌آموزان کمک کنند تا مهارت‌های لازم را برای موفقیت در مشاغل آینده کسب نمایند.

در چند سال اخیر و به خصوص با همه گیری کروناویروس، این شرایط به وضوح نشان می دهند که چرا آموزش آنلاین باید بخشی حیاتی از آموزش و یادگیری باشد. معلمان با ادغام فناوری در برنامه های درسی موجود، برخلاف استفاده از آن صرفاً به عنوان ابزار مدیریتی، می توانند از یادگیری آنلاین به عنوان یک ابزار آموزشی قدرتمند استفاده کنند.

استفاده مؤثر از ابزارهای یادگیری دیجیتال در کلاس‌های درس می‌تواند مشارکت دانش‌آموزان را افزایش دهد، به معلمان کمک کند تا برنامه‌های درسی خود را بهبود ببخشند و یادگیری – یاددهی را تسهیل کنند. همچنین این روش ها به دانش‌آموزان کمک می‌ کند تا مهارت‌های ضروری را برای ورود به قرن جدید کسب نمایند.

کلاس‌های مجازی، فضای دیجیتال، ویدیو، روبات‌ها و سایر ابزارهای فناوری، نه تنها می‌توانند کلاس را سرزنده ‌تر سازند، بلکه می‌توانند محیط‌ های یادگیری فراگیرتری ایجاد می کنند که همکاری و کنجکاوی دانش آموزان را تقویت می‌کند؛ همچنین معلمان را قادر می‌سازد تا داده‌های معتبری را درباره عملکرد دانش‌آموزان جمع‌آوری نمایند.

با این حال، توجه به این نکته مهم است که فناوری، ابزاری است که در آموزش استفاده می شود و به خودی خود، یک هدف نیست. پیامدهای کاربردهای فناوری در آموزشی در این است که مربیان با آن چه طور کار می کنند و چگونه از آن برای حمایت از نیازهای دانش آموزان خود به بهترین شکل استفاده می شود.

چالش های فناوری آموزشی چیست؟

گزارش ها نشان می دهد که ۹۲ درصد معلمان، تأثیر فناوری در آموزش بهتر دانش آموزان را درک می کنند. طبق تحقیقات، ۵۹ درصد از دانش آموزان مدارس عقیده دارند که ابزارهای آموزشی دیجیتال به آنها در کسب نمرات بهتر در آزمون کمک کرده است. این ابزارها آنقدر محبوب شده اند که پیش بینی می شود بازار فناوری آموزشی تا سال ۲۰۲۵ به ۳۴۲ میلیارد دلار افزایش یابد.

با این حال، فن آوری آموزشی چالش های خاص خود را دارد، به ویژه در مورد اجرا و استفاده. به عنوان مثال، با وجود علاقه روزافزون به استفاده از هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های نوظهور، کمتر از ۱۰ درصد مدارس گزارش می‌دهند که این ابزارها را در کلاس‌های خود به کار برده اند. نگرانی های دیگر در این مورد، شامل زمان بیش از حد استفاده از صفحه نمایشگر، اثربخشی معلمان در استفاده از فناوری، و نگرانی در مورد وجود فرصت های برابر در استفاده از فناوری ها است.

مربیان باید بتوانند محتوای آموزشی آنلاین را توسعه دهند، به ویژه اینکه برای تشویق دانش آموزان به بررسی یک موضوع یا یادگیری مفاهیم درسی از آن کمک بگیرند. دسترسی همه مناطق به این فناوری ها، یک نگرانی اصلی است. در هر منطقه، طبیعتاً مدارس منابعی برای ارائه لپ تاپ به دانش آموزان خود را ندارد و یا اینکه اتصال به اینترنت در همه خانه ها فرآهم نیست.

علاوه بر این، در حالی که برخی از دانش آموزان قادر به استفاده از امکانات آموزش آنلاین هستند، برخی سایرین ممکن است به دلیل عوامل مختلف، از جمله کمبود منابع، از این موضوع عقب بمانند. به عنوان مثال، دانش آموزی که قبلاً در محیط حضوری کلاس با مشکل مواجه بوده، ممکن است در شرایط فعلی حتی بیشتر با مشکلاتی مواجه شود.

با این حال، همانطور که مطالعات نشان داده، اکثر دانش‌آموزان معمولاً وقتی منابع را در اختیار دارند، به استفاده از آموزش آنلاین اعتماد می کنند و به آن علاقه مند می شوند. با این حال، آموزش آنلاین ممکن است چالش هایی را برای معلمان ایجاد کند.

علیرغم چالش ها و نگرانی ها، توجه به مزایای فناوری در آموزش بهتر دانش آموزان، از جمله افزایش همکاری و ارتباطات، بهبود کیفیت آموزش، و تدریس جذاب که به جرقه زدن تخیل و کاوشگری در دانش آموزان کمک می کند، مهم است.

مزایای فناوری در آموزش بهتر به دانش آموزان چیست؟

معلمان می خواهند عملکرد دانش آموزان خود را بهبود ببخشند و فناوری می تواند به آنها در دستیابی به این هدف کمک کند. برای کاهش چالش‌های موجود، مدیران باید به معلمان کمک کنند تا شایستگی‌های لازم را برای تقویت یادگیری دانش‌آموزان از طریق فناوری به دست آورند. علاوه بر این، فناوری در کلاس درس باید کار معلمان را آسان‌تر سازد.

فناوری ها می توانند دسترسی آسان به اطلاعات، یادگیری سریع، ایجاد فرصت‌های سرگرم‌کننده برای تمرین آنچه در کلاس می ‌آموزند و … را برای دانش‌آموزان فراهم کنند. این امکانات، دانش آموزان را قادر می سازد تا موضوعات جدید را کشف کنند و درک خود را از مفاهیم دشوارتر، تقویت نمایند. از طریق استفاده از فناوری در داخل و خارج از کلاس، دانش‌آموزان می‌توانند مهارت‌های فنی قرن جدید که برای مشاغل آینده لازم است را به دست آورند.

در بخش زیر، نمونه‌هایی از اهمیت فناوری در آموزش بهتر دانش آموزان و مزایایی که برای معلمان ارائه می‌دهد، آورده شده است:

افزایش همکاری و ارتباطات

فناوری آموزشی می تواند همکاری را تقویت کند. نه تنها معلمان می توانند در طول درس با دانش آموزان ارتباط برقرار کنند، بلکه دانش آموزان نیز می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. از طریق تدریس آنلاین و یادگیری همراه با بازی، دانش آموزان برای حل مشکلات با یکدیگر همکاری می کنند. در فعالیت های مشترک، دانش آموزان می توانند افکار و ایده های خود را به اشتراک بگذارند و از یکدیگر حمایت کنند.

در عین حال، فناوری ها، امکان تعامل یک به یک با معلمان را فراهم می کند. دانش‌آموزان می‌توانند سؤالات مربوط به کلاس درس را بپرسند و در مورد موضوعی که درک آن مشکل است، کمک بیشتری بخواهند. در خانه، دانش‌آموزان می‌توانند تکالیف خود را آپلود کنند و معلمان می‌توانند با استفاده از لپ‌تاپ به تکالیف تکمیل ‌شده دسترسی داشته باشند و آن‌ها را مشاهده کنند.

فرصت های یادگیری شخصی

فناوری ها، امکان دسترسی ۲۴ ساعته به منابع آموزشی را فراهم می کند. کلاس ها می توانند به طور کامل به صورت آنلاین از طریق استفاده از لپ تاپ یا دستگاه تلفن همراه برگزار شوند. به صورت ترکیبی، استفاده از فناوری می تواند جلسان تدریس آنلاین را از هر مکان، با جلسات منظم کلاس‌های حضوری ترکیب ‌کند. در هر دو سناریو، استفاده از فناوری برای تنظیم برنامه های یادگیری برای هر دانش آموز امکان پذیر است.

معلمان می توانند بر اساس علایق و نقاط قوت دانش آموز تدریس داشته باشند. یک مزیت دیگر این است که دانش آموزان می توانند با سرعت بیشتری، یاد بگیرند. وقتی دانش‌آموزان برای درک بهتر مفاهیم اساسی نیاز به مرور مطالب کلاس دارند، می‌توانند فیلم‌های منتشر شده و مرتبط را مرور کنند.

کنجکاوی بیشتر نسبت به محتواهای جذاب تر

از طریق محتواهای آموزشی جذاب تر، معلمان می توانند حس کنجکاوی را در دانش آموزان ایجاد کنند و کنجکاوی آنها را تقویت نمایند؛ چیزی که تحقیقات می گوید با موفقیت تحصیلی ارتباط دارد. روحیه کنجکاوی به دانش آموزان کمک می کند تا درک بهتری از مفاهیم ریاضی و خوانداری پیدا کنند. ایجاد محتوای جذاب می‌تواند شامل استفاده از ویدیوها یا پادکست‌ها باشد. برای مثال، هنگام ارسال تکالیف، دانش‌آموزان می‌توانند ویدیوها را اضافه کنند یا با دانش‌آموزان دیگر تعامل داشته باشند.

بهبود بهره وری و کارایی معلمان

معلمان می توانند از فناوری های جدید برای افزایش بهره وری تدریس خود استفاده کنند؛ ابزارهای دیجیتالی مفیدی را برای گسترش فرصت های یادگیری در دانش آموزان پیاده سازی کرده و حمایت و مشارکت دانش آموزان را افزایش دهند. همچنین، فناوری ها معلمان را قادر می سازد تا روش های آموزشی خود را بهبود ببخشند و یادگیری را شخصی سازی کنند. مدارس می توانند با کاهش هزینه های لوازم آموزشی فیزیکی، افزایش کارایی برنامه های آموزشی و استفاده بهینه معلم از زمان، از این فناوری ها بهره ببرند.

فناوری های نوین آموزشی می تواند کلاس های درس را غنی تر سازد

مربیانی که با برخی از فناوری های مورد استفاده در آموزش آشنا نیستند، ممکن است هنگام آماده شدن برای تدریس، با ابزارهایی روبرو شوند که تا به حال ندیده اند! معلمانی که به دنبال انتقال و کسب مهارت برای استفاده از فناوری در آموزش هستند، می توانند از فرصت های یادگیری برای ارتقای شایستگی های خود استفاده کنند.

جمع بندی

به کار بردن فناوری های جدید می تواند دنیای آموزش ها را متحول سازد. چه بسا که در این چند سال اخیر شاهد بوده ایم که با انتشار ویروس کرونا، مدارس تعطیل شدند و همه مراحل تدریس و ارزیابی دانش آموزان به فضای آنلاین منتقل شد. این فناوری ها چالش ها و مزایای خاص خودش را دارد. استفاده از فناوری ها و لوازم دیجیتالی برای همه دانش آموزان در هر منطقه امکان پذیر نیست. به ویژه، توانایی هر دانش آموز در به کارگیری از ابزارها متفاوت است. معلمان و مدیران با تلفیق ابزارهای دیجیتالی با کلاس های حضوری می توانند این روند ها را بهبود بدهند.

مؤسسه آموزشی سیمناد، تمام تلاش خود را به کار می گیرد تا با جدیدترین فناوری ها و ابزارهای آموزشی، فرآیند تدریس و یاددهی-یادگیری را هم برای معلمان و هم برای دانش آموزان در تمام مقاطع تحصیلی ساده تر سازد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با این مجموعه برتر و حرفه ای تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *