راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان شامل انجام یک سری کارها است که به این گروه سنی کمک می کند استعدادهای خود را بهتر بشناسند. عزت نفس، یکی از مهم ترین ویژگی های رشد سالم کودکان است. سلامت اجتماعی، رفتاری و عاطفی کودک نقش مهمی در نحوه برخورد آنها با مشکلات، فشار همسالان و سایر چالش‌ها در طول زندگی دارد.

عزت نفس مثبت، یک عامل محافظتی برای سلامت روان است. راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان، به رفتار اجتماعی مثبت کودکان کمک می کند. زمانی که کودک شما استرس و موقعیت های منفی را تجربه می کند، اعتماد به نفس به عنوان یک حامی عمل می کند.

در این مطلب می خواهیم به چند روش کوچک اما مهم اشاره کنیم که می توانید به کار ببرید و هر روز بر عزت نفس فرزندتان تأثیر مثبت بگذارید و اعتماد به نفس آنها را تقویت کنید.

۹ تا از بهترین راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان که باید بشناسید

۱- معنای “عزت نفس” و “اعتماد به نفس” را بشناسید

“عزت نفس” اساساً به این معنا است که کودکان خود را چگونه می بینند؛ از جمله اینکه آنها در مورد خود و توانایی های خود در انجام کارها چطور فکر می کنند. این به میزان احساس دوست داشتن و میزان حمایت و تشویق (یا انتقاد) از سوی افراد مهم زندگی خود، مانند والدین و معلمان، بستگی دارد.

“اعتماد به نفس” به این معنا نیست که فکر کنید دنیا فقط برای شما آفریده شده ​​یا نیازهای شما مهمتر از نیازهای دیگران است. به همین ترتیب، عزت نفس سالم، تکبر، خودشیفتگی یا استحقاق بیشتر از دیگران نیست. عزت نفس و اعتماد به نفس فرزندتان را با سایر ارزش های مهم مانند همدلی، مهربانی، اخلاق خوب، خیرخواه بودن و احساس قدردانی تقویت کنید.

۲-عشق بی قید و شرط را هر روز بروز دهید

یکی از راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان این است که کودکان بدانند شما چقدر آنها را دوست دارید. این احساس عاطفی به فرزندانتان امنیت و تعلق را نشان می دهد؛ و متوجه می شوند که برای دیدگاه آنها نسبت اهمیت قائل هستید. عشق بی قید و شرط شما زمینه را برای روابط سالم و قوی که در آینده در زندگی خود ایجاد خواهند کرد، فرآهم می کند.

هنگام خداحافظی، فرزندانتان را در آغوش بگیرید، کنار آنها بنشینید و کتاب بخوانید و هر روز عشق خود را ابراز کنید. همانطور که فرزندان شما رشد می کنند، این پایه عشق به آنها کمک می کند تا به روابط اجتماعی خود، پیدا کردن دوستان و ایجاد پیوند با هم تیمی های خود ادامه دهند.

۳-با کودکانتان بازی کنید و از این فعالیت لذت ببرید

وقتی با کودک خود بازی می کنید، به آنها نشان می دهید که دوست دارید با آنها وقت بگذرانید و برای آنها ارزش قائل هستید. سرگرمی با فرزندتان، فواید زیادی برای هر دوی شما دارد. این یکی از راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان محسوب می شود.

نه تنها کودکان به توانایی خود برای تبدیل شدن به یک فرد مهم و تأثیرگذار اعتماد می کنند، بلکه مطالعات نشان داده اند که شانس شاد بودن کودک افزایش می یابد و خطر افسردگی و اضطراب در آنها کاهش می یابد.

۴- مسئولیت کارهای روزمره را به فرزندتان بدهید

مسئولیت پذیری در انجام کارهای متناسب با سن کودک، به آنها احساس هدفمندی و موفقیت می دهد. حتی اگر کودکان، کاری را به طور کامل انجام نمی دهند، به آنها اجازه دهید بدانند که از تلاش های آنها قدردانی می کنید. آنها را به خاطر همه کارهایی که به خوبی انجام می دهند، تحسین کنید و به آنها اطمینان دهید که با گذشت زمان در بسیاری از کارها، بهتر و بهتر می شوند. این یکی از مؤثرترین راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان است.

داشتن وظایف و مسئولیت‌ها نیز به بچه‌ها کمک می کنند بر زندگی‌شان کنترل داشته باشند. این افراد، زمانی که همه چیز غیرقابل پیش‌بینی است، می توانند اوضاع را کنترل نمایند. داشتن مسئولیت در کارهای کوچک خانه کمک زیادی به ایجاد اعتماد به نفس می کند.

۵-آنها را به مستقل بودن تشویق کنید

سال‌های دبستان، دوران گرایش به استقلال در کودکان است. در سنین بالاتر، فرزندان سعی می کنند که به برادر یا خواهران کوچک تر خود کمک کنند.

این مهم است که به فرزندان خود اجازه دهید مستقل تر رشد کنند؛ به آنها اجازه دهید بفهمند که چگونه با معلمان در مورد هر مشکلی صحبت کنند، تکالیف درسی را سازماندهی کنند، مطمئن شوند و … . فرزندانتان را تشویق کنید تا از خودشان دفاع کنند و وقتی با چالش مواجه می شوند، قبل از مداخله شما، سؤال بپرسند. انجام این کار باعث ایجاد استقلال و در نهایت، موجب عزت نفس آنها می شود.

۶-از توهین به کودک خودداری کنید

وقتی فرزندتان بدرفتاری می کند یا کاری انجام می دهد که شما را نا امید می سازد، باید آرام و ملایم رفتار کنید. وقتی فرزندتان کار اشتباهی انجام می دهد، احتمالاً عصبانی خواهید شد. تجربه این احساسات کاملاً طبیعی است، اما هرگز نباید به کودک خود توهین کنید و یا کلمات ناپسند به کار ببرید. این یکی از راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان به شمار می رود و همه روانشناسان هم به آن توصیه کرده اند. سعی کنید با فرزندتان با احترام صحبت کنید.

۷-روبرو شدن با شکست ها و تجربه یادگیری

بر این حقیقت تأکید کنید که انسان بودن یعنی اشتباه کردن و کامل نبودن. به فرزند خود بیاموزید که شکست ها را فرصتی برای پیشرفت و رشد بداند. این یکی از راهکارهای عملی است و می توانید به عنوان راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان، آن را در خانه اجرا کنید.

وقتی فرزندتان اشتباه می کند، صبور باشید. اگر متوجه شدید که در مدرسه با مشکلات رفتاری یا درسی مواجه هستند، هر کاری می توانید انجام دهید تا آن موقعیت ها را به فرصت هایی برای رشد تبدیل کنید. انجام این کار به تقویت اعتماد به نفس فرزندتان کمک می کند و نشان می دهد که اشتباه کردن، پایان دنیا نیست؛ تا زمانی که آنها به روشی مثبت به آن نگاه کنند.

۸-آموزش مدیریت زمان و ابزارهای آنلاین

در محیط امروزی، اکثر دانش آموزان و والدین، به طور مداوم از دستگاه های هوشمند استفاده می کنند. تلفن‌های همراه، تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها به افراد این امکان را می‌دهند پیامک ارسال کنند، در رسانه‌های اجتماعی پست گذاری کنند، کارهای تجاری انجام دهند، کارهای مدرسه را انجام دهند و ایمیل ها را به طور منظم چک کنند. این یکی از کارهای اجتناب ناپذیر در دنیای مدرن است.

این کاربردها بسیار خوب و مفید است اما مضراتی هم دارد. اگر فعالیت آنلاین در روابط و ارتباطات خانوادگی تداخل ایجاد کند، ممکن است خسارت هایی داشته باشد.

در جایگاه یکی از راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان، به عنوان یک خانواده، تصمیم بگیرید که چه نوع فعالیت آنلاین برای کودکتان لازم است؛ سپس برنامه‌ای را طراحی کنید که در آن زمان روزانه ‌تان را با فعالیت‌های متفرقه مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، مطالعه و بازی با همدیگر متعادل کنید.

۹-به آنها اجازه کار کردن و تصمیم گیری بدهید

اجازه دهید فرزندتان کارهای مورد علاقه خود را در خانه انجام دهد. هنگامی که آنها آثار هنری خلق می کنند، داستان می نویسند یا پروژه ای برای مدرسه تنظیم می کنند، از فرزند خود دعوت کنید تا در مورد کار خود به شما توضیح دهد. از آنها بپرسید که با این کار می خواهند مردم چه فکری یا احساسی داشته باشند و چه چیزی را در مورد خلاقیت هایشان بیشتر دوست دارند.

فرصت دادن به کودکان برای نشان دادن آنچه می ‌سازند، یا صحبت در مورد چیزهایی که خلق می‌کنند، به آن‌ها این امکان را می‌دهد که بدانند کار سختشان ارزش توجه کردن دارد. همچنین نشان می دهد که نظرات و افکار آنها مهم است.

جمع بندی

اجرای راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان و تلاش برای ایجاد عزت نفس در فرزندتان، یکی از بهترین راه هایی است که می توانید نقش خود را به عنوان والدین، ایفا کنید. اگر چه ممکن است گاهی اوقات تلاش اضافه تری لازم باشد، فرزندان خود را برای موفقیت در حال و آینده، آماده خواهید کرد. همانطور که از فرزندانتان انتظار ندارید کامل باشند، از خودتان نیز انتظار کمال نداشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *