بهترین راه های تقویت حافظه کودک شامل انجام کارهایی است که به کودکان تان کمک می کنند فعالیت های روزانه خود را بدون فراموشی انجام دهند و البته بتوانند ترتیب و اولویت آنها را نیز رعایت نمایند. بچه ها از حافظه فعال خود برای یادگیری و پیروی از دستورالعمل ها استفاده می کنند. شما می توانید بازی های مربوط به تقویت حافظه را در زندگی روزمره فرزندتان بگنجانید.

آیا فرزند شما هنگام انجام کارهای متنوع در طول روز، برای حفظ اطلاعات در ذهن خود، مشکل دارد؟ به عنوان مثال، فرض کنید شما و کودکتان، اسپاگتی درست می کنید و مسئولیت سس غذا بر عهده فرزندتان است. اما فرزند شما فراموش می کند که سس را اضافه کند! چالش‌های حافظه مواردی هستند که می‌توانند در انجام کارهایی مانند این فعالیت ساده، مشکل ایجاد کنند.

حافظه کلی کودک، به نحوه نگهداری و کار با اطلاعات ذخیره شده در حافظه کوتاه مدت اشاره دارد.

حافظه کلی یک فرد، به نحوه نگهداری و کار با اطلاعاتی که حافظه کوتاه مدت ذخیره می کند، اشاره دارد. (در گذشته، اصطلاح “حافظه فعال” به جای “حافظه کوتاه مدت” استفاده می شد.)

بچه ها همیشه از حافظه فعال خودشان برای یادگیری استفاده می کنند. برای مواردی مانند پیروی از دستورالعمل های چند مرحله ای، یا حل یک مسئله ریاضی در ذهن، این حافظه بسیار مورد نیاز است. شما به عنوان والدین می توانید با ایجاد استراتژی های ساده در زندگی روزمره به فرزندتان کمک کنید حافظه عملیاتی خودش را بهبود ببخشد. بیایید در ادامه به مهم ترین روش ها و راه های تقویت حافظه کودک بپردازیم.

۸ مورد از مهم ترین و اصلی ترین راه های تقویت حافظه کودک که باید بدانید

۱- روی مهارت های تجسمی کودک کار کنید.

بچه ها را تشویق کنید تا تصویری از آنچه خوانده اند یا شنیده اند در ذهن خود ایجاد کنند. برای مثال، فرض کنید از فرزندتان خواسته اید که میز پنج نفره را بچیند. از فرزندتان بخواهید تصور کند که میز باید چگونه باشد و سپس آن را در ذهنش ترسیم کند. وقتی بچه ها در تجسم کردن، بهتر عمل کنند، می توانند به جای کشیدن تصویر، آن را توصیف نمایند. تجسم کردن یکی از بهترین راه های تقویت حافظه کودک است.

۲- از فرزندتان بخواهید به شما آموزش دهد.

یکی از بهترین راه های تقویت حافظه کودک که تا کنون تجربه شده است و بسیار کاربردی است، این است که از کودکتان بخواهید به شما مفاهیم یا مطالبی را آموزش بدهد. توانایی توضیح دادن نحوه انجام کارها، مستلزم درک اطلاعات و ثبت ذهنی آن است. شاید فرزند شما در حال یادگیری یک مهارت است، مانند نحوه دریبل زدن با توپ بسکتبال یا حل تمرین های ریاضی با روش های اصولی؛ بنابراین می توانید از فرزندتان بخواهید این مهارت را نیز به شما بیاموزد. معلمان در مدرسه، با جفت کردن دانش آموزان در کلاس، کاری مشابه را انجام می دهند. این نوع رفتار به آن‌ها اجازه می‌دهد بلافاصله کار با اطلاعات خود را شروع کنند؛ چیزی که به تقویت فکر و حافظه آنها کمک زیادی خواهد کرد.

۳- بازی هایی را امتحان کنید که از حافظه بصری کودک استفاده می کنند.

بازی‌های تطبیقی ​​زیادی وجود دارند که می‌توانند به کودکان کمک کنند تا حافظه بصری خود را تقویت نمایند. بازی های تقویت حافظه، بهترین کار برای کودکان پیش از دبستان است. همچنین می‌توانید کارهای ساده ای را انجام دهید؛ از جمله راه های تقویت حافظه کودک این است که یک صفحه مجله به بچه‌ها بدهید و از او بخواهید که دور تمام نمونه‌ های کلمه های خاصی که خودتان انتخاب کرده اید، یا حرف خاصی، خط دایره بکشند. این کار می تواند توانایی حافظه و تمرکز او را تقویت نماید. خواندن پلاک خودروها نیز می تواند بسیار سرگرم کننده باشد. به نوبت، حروف و اعداد روی پلاک ها را بخوانید و سپس از کودک بخواهید که بعد از شما تکرار کند.

۴- از کارت های بازی کنید.

بازی های کارتی ساده می توانند حافظه بچه ها را از دو طریق بهبود ببخشند. بچه ها باید قوانین بازی را همواره در نظر داشته باشند. همچنین باید به یاد داشته باشند که چه کارت هایی را در اختیار دارند و افراد دیگر، کدام کارت ها را قبلاً بازی کرده اند. کارت های بازی، یکی از قوی ترین، ارزان ترین و بهترین راه های تقویت حافظه کودک هستند.

۵- کودک را به مطالعه تشویق کنید.

به عنوان یکی از راه های تقویت حافظه کودک، نمی توانیم از قدرت مطالعه کردن و خواندن کلمات و واژه ها غافل شویم! یادداشت‌ها و هایلایت کردن در متن یا به خاطر سپردن نکات مهم، هنگام مطالعه، فعالیت های محبوب و مفید هستند. یادداشت کردن یادداشت‌ها و خط ‌کشی یا هایلایت کردن متن، می‌تواند به بچه‌ها کمک کند اطلاعات را به اندازه کافی در ذهن شان نگه دارند و به سؤالات مربوط به آن پاسخ دهند. صحبت کردن با صدای بلند، و پرسیدن سوالات در مورد مطالبی که خوانده اند نیز می تواند به تقویت حافظه فعال آنها کمک کند.

۶- اطلاعات را به بخش های کوچک تر تقسیم کنید.

تا به حال به این فکر کرده اید که چرا شماره تلفن ها و شماره های تامین اجتماعی دارای خط فاصله هستند؟ زیرا به خاطر سپردن چند گروه کوچک از اعداد، آسان تر از به خاطر سپردن یک رشته طولانی اعداد است. یکی از راه های تقویت حافظه کودک این است که اعداد و اطلاعات را به بخش های کوتاه و قابل درک تقسیم کنید.

زمانی که نیاز دارید به فرزندتان دستورالعمل های چند مرحله ای ارائه بدهید، این نکته را در نظر داشته باشید. آنها را یادداشت کنید، یا یکی یکی به آنها بدهید. همچنین می‌توانید از تصاویر یا کاغذهای رنگی با طرح های گرافیکی جذاب استفاده کنید که به تقسیم تکالیف نوشتاری به قطعات کوچک‌ تر بسیار کمک خواهند کرد.

۷- تمام حواس کودک را به کار بگیرید!

استفاده از حواس چندگانه برای پردازش اطلاعات می تواند به تقویت حافظه فعال و حافظه بلند مدت کودکان کمک کند. وظایف را یادداشت کنید تا فرزندتان بتواند به آنها دقیق تر نگاه کند. آنها را با صدای بلند بخوانید تا فرزندتان آنها را بشنود. در خانه قدم بزنید و در مورد کارهایی در خانه صحبت کنید که فرزندتان باید انجام دهد. استفاده از استراتژی های چند حسی یکی از راه های تقویت حافظه کودک است و می تواند به بچه ها کمک کند تا اطلاعات را به اندازه کافی در ذهن نگه دارند و به موقع از آن استفاده نمایند.

۸- به ایجاد ارتباط بین مفاهیم کمک کنید.

به فرزندتان کمک کنید تا بتواند تداعی در ذهنش ایجاد کند؛ چیزی که جزئیات مختلف را به هم مرتبط می سازد و آنها را به یاد ماندنی تر می کند. یکی از راه های تقویت حافظه کودک این است که با یادداشت های سرگرم کننده، توجه فرزندتان را جلب کنید. از عناصری استفاده کنید که می دانید کودکتان به آن علاقه دارد. یافتن راه های ارتباطی بین مفاهیم یا اطلاعات، به شکل گیری و بازیابی آنها در طولانی مدت کمک می کند.

جمع بندی

ترفندها و بازی‌های تقویت ‌کننده حافظه تنها برخی از راه های تقویت حافظه کودک هستند و به کودک شما کمک می‌کنند تا مهارت‌های عملکردی و اجرایی خود را بهبود ببخشیند. این راهکارها را می توانید امتحان کنید و شاهد باشید که آموختن این مهارت ها چگونه می تواند بر زندگی روزمره کودک تأثیر بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *