مدیریت زمان برای درس خواندن، نه تنها یک نیاز و ضرورت است، بلکه یک مهارت فردی هم محسوب می شود. هر دانش آموز، دانشجو یا حتی کارمندان در زندگی تحصیلی و کاری خود باید بتوانند زمان خود را به بهترین شکل مدیریت کنند. این مسئله برای یادگیری مطالب جدید، فصل امتحانات و درس خواندن اهمیت بیشتری دارد. ما در این مطلب می خواهیم به برخی از ترفندهای مدیریت زمان در درس خواندن اشاره کنیم.

با نزدیک شدن به فصل امتحانات، دانش آموزان باید به این فکر کنند که چگونه در مدیریت زمان موفق شوند و روزهای خود را بهتر مدیریت نمایند؛ به این ترتیب می توانند تعادل مناسبی بین زندگی در خانه، کار و دانشگاه خود ایجاد کنند. اگر شما هم دانشجو یا دانش آموز هستید و می خواهید در امتحانات و دروس تان موفق شوید، باید سعی کنید کمی غذای مقوی، از جمله مغزجات بخورید؛ و البته منظور ما خوردن چیپس و نوشیدنی های انرژی زا نیست!

با مدیریت وقت، و ترتیب دادن به اولویت‌هایتان، می‌توانید بهترین شانس را برای حرکت در مسیر دوره امتحانات به خود بدهید. این برنامه ریزی ها به نوبه خود می‌تواند به کاهش سطح استرس تان کمک کند، چیزی که می‌تواند واقعاً تفاوت بین موفقیت و شکست در دانشگاه یا مدرسه باشد.

به هفت نکته برتر مدیریت زمان که برایتان آماده کرده ایم نگاهی بیندازید تا بتوانید در دانشگاه یا مدرسه، بهترین کار را انجام دهید و همچنین زمان هایی را برای استراحت و حتی کسب درآمد پیدا کنید.

۱) برای مدیریت موثر زمان خود، چه کاری باید انجام دهید؟

اولین مرحله برای بهبود مدیریت زمان، فهرست کردن تمام کارهایی است که باید انجام دهید. این ممکن است بسیار بدیهی به نظر برسد، اما از روی تجربه می گوییم، اکثر دانش‌آموزان تمایل دارند کارهای مهم را به آخرین لحظه ها واگذار کنند، چیزی که می‌تواند بر کیفیت کار و نمره کلی دروس آنها تأثیر منفی بگذارد.

فرصت زمانی دانشگاه یا مدرسه و همچنین هر شیفتی که کار می‌کنید را در لیست قرار دهید و یادداشت کنید که هر اولویت، چقدر از برنامه شما خارج می‌شود.

۲) یک برنامه منظم برای زندگی تان ایجاد کنید

خواه برنامه‌ریزی در اپلیکشن های مدیریت زمان باشد، یا یک جدول زمانی یا تقویمی در تلفن شما، ابزار مناسب نظم دهی و سازمان‌دهی خوبی را پیدا کنید که برای شما کاربردی است و فهرست اولویت‌های خود را به آن اضافه کنید. برنامه های زیادی مخصوص مدیریت زمان وجود دارند که می توانند در این زمینه به شما کمک کنند. به این فکر کنید که چه زمانی بیشتر هوشیار هستید، تا بتوانید دوره های مطالعه خود را در همان زمان ها برنامه ریزی کنید.

زمانی را برای معاشرت اختصاص دهید، اما مطمئن شوید که وقت برای خواب کافی در نظر گرفته اید. بیشتر افراد برای حفظ تمرکز و هوشیاری در طول دوره های مطالعه، به بین ۷ تا ۸ ساعت خواب در هر شب نیاز دارند.

۳) انعطاف پذیر، اما واقع بین باشید!

به طور معمول، حدود ۸ تا ۱۰ ساعت در روز را برای کار، مطالعه، معاشرت و هر فعالیت جذاب دیگری که باید انجام دهید، در نظر بگیرید.

به عنوان یک دانشجو یا دانش آموز تمام وقت، از شما انتظار می رود که ۳۵ ساعت در هفته را به مطالعات دانشگاهی یا مدرسه ای خود اختصاص دهید. اگر فقط ۱۵ ساعت در هفته را صرف آموزش های معلم خصوصی می کنید، باید از ۲۰ ساعت اضافی، برای مطالعه مستقل تان استفاده کنید.

همچنین مهم است دقت داشته باشید که ممکن است کارهایتان بیشتر از حد انتظار طول می کشد. بنابراین، در صورتی که بیشتر از آنچه فکر می‌کردید برای کاری وقت صرف کنید، کمی زمان بیشتری در برنامه ریزی های خود در نظر بگیرید.

۴) برای جلوگیری از تکرار، برای برنامه ریزی زمان بگذارید

وقت گذاشتن برای تحقیق، برنامه ریزی و فکر کردن در مورد کارهایتان، با هدف مدیریت زمان، بسیار مهم است. به خودتان زمان بدهید تا اطلاعات جدید را پردازش کنید؛ و نحوه استفاده از آن را نیز به دقت تعیین نمایید، زیرا این کار می تواند به شما کمک کند از خواندن مجدد مطالب و تکرار یک بحث ویژه، خودداری کنید.

یکی از راه‌های برنامه‌ریزی مؤثر قبل از تحقیق این است که فهرستی از همه چیزهایی که می‌خواهید بدانید تهیه کنید، تا بتوانید در حین تهیه هر زیر عنوان، به خوبی یادداشت برداری کنید.

۵) از به تعویق انداختن کارها و حواس پرتی، جداً بپرهیزید

یکی از راه‌های جلوگیری از اهمال ‌کاری این است که به مکان‌های مختلفی که برای مطالعه دروس خود در آنجا بوده‌اید فکر کنید؛ کجا بیشترین تمرکز را داشتید؟ کجا بیشتر حواستان پرت بوده است؟ آیا کاری هست که بتوانید انجام دهید تا مطالعه را تا حدودی لذت بخش تر کنید؟

به یاد داشته باشید، آنچه برای یک نفر صدق می کند، ممکن است لزوما برای شما مفید نباشد. برای برخی دانش آموزان، مطالعه کردن همراه با دوستان می تواند بهره وری آنها را محدودتر کند. اما برای دیگران، مطالعه به صورت گروهی می تواند به افزایش انگیزه و جلوگیری از حواس پرتی و کوتاهی در درست خواندن، کمک کند.

۶) ورزش کنید تا ذهنتان همیشه تازه و پویا باشد

باور کنید یا نه، ورزش کردن، همان طور شما را شاداب و سرحال نگه می دارد که خواب کافی برایتان انجام می دهد. ورزش می تواند حالت ذهنی شما را متمرکز کند، ذهنتان را پاک می سازد و کمک می کند قدرت مغز خود را در بین جلسات مطالعه، تقویت کنید. سعی کنید ۱۰ دقیقه دویدن را انجام دهید و به طور پیوسته، حجم ورزش را افزایش دهید.

۷) آیا برنامه زمانی شما در مطالعه، موثر بوده است؟

مرور و ارزیابی مجدد برنامه به طور مداوم می تواند به شما کمک کند که تشخیص دهید که آیا نیاز به ایجاد تغییراتی در برنامه ریزی مطالعاتی تان دارید یا خیر. با یک ارزیابی دوره ای می توانید متوجه شوید که چقدر زمان برای استراحت و گذراندن وقت با دوستان و خانواده داشته باشید. همچنین به راحتی می توانید تکالیف دانشگاه و مدرسه خود را به انجام برسانید بدون اینکه استرس یا تنش داشته باشید.

جمع بندی

مدیریت زمان، برای درس خواندن، مطالعه، خوابیدن و ورزش کردن، برای همه افراد، به ویژه برای دانش آموزان و دانشجویان بسیار ضروری است. با یک برنامه ریزی دقیق می توانید اولویت های خود را معین کنید، نقص ها و نقاط قوت را شناسایی کرده و در جهت بهبود برنامه ریزی تان حرکت کنید. بدون اینکه استرس داشته باشید، با کمک یادداشت برداری و نوشتن برنامه ها، به همه کارهایتان می رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *